PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705381
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

czas....

ocenił(a) film na 10

niech ktoś mi powie jak to jest z czasem trwania tego filmu??
bo ja posiadam wersję 148 minut, tu piszą że 154, a jeszcze jest jakaś 168 ??????
what the fuck man??

ocenił(a) film na 8
pietrov

Witam
Ta wersja 148 minut to chyba wersja bez napisów końcowych? Ponieważ bez nich film kończy się właśnie ok 149-150 minuty. Natomiast 168 minut ma wersja reżyserska, o którą też zadałem na forum pytanie - mam nadzieje, że ktoś na to odpisze, wiec zaglądaj raz na jakis czas w ten wątek :)
Pozdro, Dobry

ocenił(a) film na 10
Dobry_2

nie, to jest oryginałka SPI, a napisy to zaczynają mi się gdzieś tak na 145'
musieli chyba jakieś scenki wypieprzyć
mam jedną nadzieję: że wydadzą kiedyś u nas pełną reżyserską wersję tak na 2 dvd by się przydało i jakieś making offy, reportaże, komentarze :) pozdro

ocenił(a) film na 10
pietrov

Szczerze mówiąc nie wiem jak to jest z tą wersją reżyserską - ja nie słyszałem, żeby takowa istniała... Natomiast co do różnic w czasie trwania 148-154 minuty to wydaje mi się, że chodzi o liczbę klatek... Standardowy film kinowy ma prędkośc zdaje się 20 klatek na sekundę, podczas gdy w telewizji 25klatek/s, podobnie zresztą jak DVD i DivX - 23-25klatek/s. Stąd się biorą kilkuminutowe różnice w długości filmów. Czas podany w filmwebie to pewnie czas trwania wersji kinowej, a wasze kopie - niezależnie od formatu - mają tych klatek więcej, a zatem film minimalnie szybciej "leci"... Jest to różnica niezauważalna gołym okiem.
Żeby była jasność - z tymi klatkami to mogłem trochę pomieszać, więc jak ktoś jest lepiej zorientowany - proszę poprawić...:)