PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705441
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

czy to żart ? śmiech na sali ... klasyka kina a polska premiera 12 lat od powstaniu filmu ;/
;o

era

15 Grudnia 2006 roku - to jakiś błąd, bo film już dawno jest dostępny.

ocenił(a) film na 10
kori_ryba

On po prostu wraca do kin w grudniu. Nie wiem co za inteligent napisał, że to bedzie premiera w Polsce.

ocenił(a) film na 9
era

dzisiaj jadąc autobusem mignął mi plakat z tego filmu i też się bardzo zdziwiłem, ale z tego co pamiętam to ten film był już puszczany w Polsce... jednak jeżeli się mylę to wstyd panowie, wstyd!

ocenił(a) film na 8
GxZas

Na filmwebie "daya w premiery" w Polsce jest ostatnim wyświetleniem filmu w kinach. Tak samo jest też np. tu http://tam.gdzie.rosna.poziomki.filmweb.pl/

Idiotyzm, ale cóż zrobić.

Mau

no więc ja wam to wyjaśnię..

data PREMIERY jest jak najbardziej prawidłowa gdyż film NIE MIAł jeszcze w polsce swej OFICJALNEJ premiery (był dostępny tylko i wyłącznie na kasetach VHS oraz DVD).
W polskich kinach będzie grany poraz pierwszy.

Podobna sytuacja jest z wieloma innymi filmami np.

"Żywot Briana" - film który powstał w roku 1979 do polskich kin trafił dopiero w roku 2004 (mimo iż wcześniej był już dostępny na video i nawet telewizje go nadawały)

mam nadzieję że trochę to wyjaśniłem, jeśli będą wątpliwości to pytać...

ocenił(a) film na 10
mikesz

No nie, a dopiero co na Mikołajki dostałem na DVD, cholera ;] Ale film przedni, to trzeba przyznać.

ocenił(a) film na 10
mikesz

Nieprawdopodobne bzdury wypisujesz. Film miał premierę w polskich kinach w maju 1995 roku. O ile mnie pamięć nie myli 12 lub 19 maja. pozdrawiam

era

Hehe takie rzeczy to chyba tylko w Polsce nawet w USA tak nie mają ;p Jakieś oficjalne i nieoficjalne premiery hahaha to pewno jakie osobistości na te premiere przyjadą ciekawe kto :P i jeszcze zastanawia mnie kto ustala która premiera jest oficjalna a która nie :D