8,3 708 tys. ocen
8,3 10 1 707863
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

fenomen pulp fiction?

użytkownik usunięty

witam,
obejrzalem pulpa, nawet fajnie sie ogladalo, ale nie rozumiem, dlaczego tak wielu ludzi się nim zachwyca, osobiscie nie dojrzalem zadnego porzadnego przekazu w tym filmie ;/prosze nie miec tego za prowokacje, ale po prostu spodziewalem sie czegos lepszego po tak wychwalanym filmie ;/

ocenił(a) film na 9

Drogi Stolcmenie.
Bo właśnie o to biega w tym obrazie, on nic nie przekazuje sam w sobie. Chodzi o klimat, bohaterów i ich problemy, to jak je rozwiązują, jak ćpają, zabijają, opowiadają, widzą, poznają się - ten film to mgła, atmosfera, która otacza Cię otacza gdy zasiadasz do jego oglądania. Sam rozmawiając z innymi ludźmi wiem, że utożsamiają owe dzieło z różnymi rzeczami. Dla jednych to ostoja dobrego humoru i sampoczucia w chuj.owy dzień, dla innych pokaz kunsztu reżyserskiego, dla niektórych to sentyment; dla większości -dzieło kultowe!
I ch.uj :)

użytkownik usunięty
J_Guana

dzięki, takiej odpowiedzi oczekiwalem ;)

użytkownik usunięty
J_Guana

zmieniam na 8 ;)

J_Guana

I ch.uj :)
Szczera prawda, sama czasem nie umiem powiedzieć co takiego widzę w tym filmie, po prostu kocham ten klimat , bohaterów, genialne dialogi i historie. Całą tą własnie atmosferę, która mnie otacza gdy zasiadam do oglądania Pulp Fiction :) Może i dla większości film nie ma przesłania, jakiejś wyższej wartość i tak dalej - dla mnie to czysta rozrywka i wcale nie muszę rozmyślać po tym filmie nad sensem własnej egzystencji, żeby mi się podobał. Dla innych ma i zachodzą w głowę co było w tej walizce, kto tam leżał w bagażniku i jaki to może rzutować na ich życia - ok. Jak wielu jest ludzi tyle jest gustów, kto mi będzie mówił, że Pulp Fiction to przereklamowane G i przeżytek to niech spada i tyle, dla mnie to jest właśnie kultowe dzieło kinematografii...

ocenił(a) film na 10

moim zdaniem nie jest dobrze za dużo nasłuchać się o filmie przed jego obejrzeniem. Po wysłuchaniu tych wszystkich zachwytów, Twoje oczekiwania pewnie tak bardzo wzrosły, że nawet tak dobry film jak pulp fiction ich nie zaspokoił.
Tymczasem chodzi o to, żeby dać się filmowi zaskoczyć.. pozdr

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
naz1kozak

"Próbujesz" jak już. A jak dołączasz się do dyskusji to proszę nie przywołuj tu kur.ew.
A po za tym używasz trochę ubogiego języka, co świadczy o Twojej nieumiejętności wypowiadania się.
Zapraszam do słownika ortograficznego, a jak byś dał radę to przeczytaj jakąś książkę, wyjdzie Ci to na dobre. pozdrawiam ;)
p.s. nie obrażaj mnie proszę, gdyż ja tego nie robię w stosunku do Ciebie :)