PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 702 tys. ocen
8,3 10 1 702102
9,2 106 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

1. Czy to film jak desperdo z dobrą zamkniętą fabułą, ciekawymi postaciami i pełnym drobnych epizodów, które zapadają w pamięć i budują wizje twórcy?
2. Czy są tu postaci kobiece?
3. Czy ten film ma swój styl czy to kolejny banalny film dziejący się w Nowym Jorku?
4. Czy film zamyka wszystkie wątki?
5. Czy sceny akcji są jakieś zapadające w pamięć i pomysłowe?
6. Czy są jakieś motywy gejowskie?
7. Czy są jakieś żarty na poziomie kupy, gołych tyłków, rzygania czy spermy?
8. Czy nie jest to po prostu głupkowate kino akcji?

ocenił(a) film na 10
MistrzSeller

Moim zdaniem
1.Wszystko tak ale jeden aspekt (Nie będe spojlerował) Tarantino zostawił aby widzowie sobie go dokończyli
2-Tak ,niepowtarzalna Uma Thurman i Amanda Plummer ,ale jest ich troche więcej
3-Ma niepodrabialny styl a dzieje się w Kaliforni
4-Tak jak mówiłem w #1 Prócz jednego
5-Jak najbardziej
6-Naszczęście nie ma
7-Nie ,humor niebanalny i choć prosty to bardzo nietypowy dośc inteligentny napewno nie ma wymienionego przez Ciebie ,,humoru``
8-Musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie już po seansie.
Pozdrawiam !

ocenił(a) film na 10
MygyBulla

ad 6. czy Ty oglądałeś Pulp fiction ??? A walenie w 4 litery Marceliusa Wallace'a w piwnicy przez Zed'a to nie jest motyw pedalski ??? (przepraszam - ale nie uznaję słowa gey - nie było takiego w języku polskim gdy na początku lat 90-tych zdawałem maturę)

ocenił(a) film na 10
RogerVerbalKint

Wydaje mi sie że chodziło mu o związki (o ile to tak można nazwać) A sam przyznasz że Marcelius pedałem nie jest zwłaszcza że ma żone a Zed wydymał go mimo jego woli jeżeli można to tak nazwać

ocenił(a) film na 10
MygyBulla

może i o związki - nie będę się spierał - ale fakt faktem stosunek (nie ważne czy wymuszony) w wersji homo na ekranie jednak był

ocenił(a) film na 10
MistrzSeller

MistrzSeller, każdy twój post jest taki... dziwny. Co człowiek to wszechświat.

ocenił(a) film na 10
MistrzSeller

Po co aż tyle pytań ? Ten film to klasyk - przez duże K, obecnie już ikona popkultury - nie znać go to po prostu obciach (niekoniecznie musisz go pokochać - ale znać należy, jeśli interesujesz się kinem - jeśli nie i jesteś tylko "okazjonalnym oglądaczem" - odpuść sobie, bo i tak nie będzie to miało dla Ciebie większego znaczenia)