PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705483
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

... poniekad wiaze sie z walizka i swiatlem. szukam tytulu starego czarnobialego filmu w ktorym rowniez wystepowala taka walizka. na poczatku filmu pojawiala sie jakas panna na autostradzie w nocy i miala taka walizke. do konca filmu kazdy kto stal sie wlascicielem tej walizki ginal i nie wiadomo kto go zabil. co bylo w walizce nie wiadomo rowniez.
szukam tego tytulu od dawna bo bardzo chce zobaczyc ten film jeszcze raz:)
moze jestescie w stanie pomoc...

a oprocz tego uwazam ze pulp fiction to jeden z najlepszych filmow w historii kina.
pozdr.
h.

ocenił(a) film na 10
mr_doom

Witam.
Czy znalazłeś może już tytuł tego filmu, bo oglądałęm coś podobnego i też nie wiam co to było. Umieściłem właśnie post na forum:
"Kilka lat temu oglądałęm film, o ile pamiętam był stary i czarno biały. Bohaterem był facet będący chyba detektywem, lub kimś w tym rodzaju. Przewijała się tam jakaś kobieta, a treścią była rozgrywka rywalizujących gangów (?) o tajemniczą walizkę, w której znajduje się jakaś nieokreślona broń. Pamiętam, że na końcu walizka zostaje otwarta i choć nie jest pokazane, co znajduje się środku, to domek w którym odbywa się scena, zaczyna się palić. Dość pierwotne efekty specjalne i specyficzna, ponura atmoscfera o ile pamiętam."

Może chodzi o ten sam film, jeśłi coś wiesz, to bardzo proszę, daj znać. Dzięki

ocenił(a) film na 10
mr_doom

hej,nie jestem pewna,ale chyba chodzi o film "Śmiertelny pocałunek" ["Kiss Me Deadly"]
a co do Pulp Fiction? brak słów! C U D O ! ;]
pzdr!

ocenił(a) film na 10
madziunia1511

Siemka!
Dzięki za odpowiedź, już namierzyłem to i nawet zaciągnąłem z netu. Teraz jestem na etapie tłumaczenia, bo napisy tylko angielskie. Jak zrobie, to wrzucę do sieci, może komuś się przyda.