8,3 708 tys. ocen
8,3 10 1 707898
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

jakichś podobnych filmów do Pulp Fiction , to znaczy z podobną fabułą etc.

ocenił(a) film na 10
wojti_venom

"Ciało" polskiej produkcji może cię zainteresować. Taki spin-off oryginału plus niezłe gagi :)

ocenił(a) film na 10
wojti_venom

W sumie "Chłopaki nie płaczą" jest całkiem podobny. Znajomy też mówił coś o "Czasie surferów", ale nie oglądałem.

ocenił(a) film na 9
Qest13

to radze ci obejrzyj zobacz na yt teksty z tego filmu to zobaczysz że film jest zajebisty :D

ocenił(a) film na 9
pawel997402

jeszcze poranek kojota . Fakt Czas Surferów też jest dość dobry . A z filmów niepolskich nie wiem co jest podobne do pf ? Tak myślę i nie mogę wymyślić . Tak jak by się uprzeć to może trochę podobny jest Amorres Perros

ocenił(a) film na 10
wojti_venom

TRUE ROMANCE !!!

ocenił(a) film na 9
wojti_venom

Oglądnij, że filmy Tarantino.
Jego filmy mają w sobie coś wspólnego: dialogi, gangsterzy, przestępcy.
Skoro ci się podoba "Pulp Fiction", myślę że pozostałe też nie będą zbytnio w tyle.

"Czas surferów" jest filmem inspirowanym na Tarantino plus dodano polskie poczucie humoru.
Film naprawdę dobry i bardzo zabawny, z pogiętą nieco fabułą ( w pozytywnym sensie ). :D

P.S: A "Ciało" strasznie głupie... ale każdy ma inny gust. Nie ma nic wspólnego z tym filmem.

LadyCzikita

z tego co tutaj wymieniliście to tylo chłopaki nie płaczą są godne polecenia ! sprawdz lepiej " Lock Stock and Two Smoking Barrels " :)) Porachunki

ocenił(a) film na 10
wojti_venom

Reservoir Dogs
Jackie Brown
True Romance
Snatch
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
RocknRolla
Lucky Number Slevin
Mexican
Smokin' Aces (więcej tu akcji niż w powyższych tutułach ale tez kila wątków nakładających się na siebie)

To tyle co mi przychodzi do głowy xd

wojti_venom

nie podobny ale moze zainteresuje Pan życia i śmierci

ocenił(a) film na 10
wojti_venom

polecam "Dorwać małego" , słabszy ale i tak można obejrzeć

ocenił(a) film na 10
wojti_venom

a ja polecam Snatch! fajny zakręcony film ze Stathamem w roli głównej(?) :) I obejrzyj sobie Miasto Boga. tam tez gangsterka i dzieciaki ze spluwami:)

janiu14

American gangster

movies_2

Requiem

movies_2

Chyba nie ten ... for a dream ?

temteges

http://www.filmweb.pl/film/Requiem-2001-105633

ocenił(a) film na 10
wojti_venom

Dead Fish

wojti_venom

Znachor z Jerzym Bińczyckim. Może fabuła delikatnie się różni, ale tez polecam.