Musze stwierdzić, że film jest bardzo ale to bardzo dobry. Główny aktor trochę irytuje, ale ogólnie film wypada świetnie. Mnóstwo akcji, trupów i krwi. Ten film dostał dużego kopa adrenaliny i testosteronu. Ocena 9/10 Polecam!!!
No ja juz rowniez "po",i zgadzam sie z moim przedmowca ze film jest dobry,miom zdaniem najlepszy jaki do tej pory zrobiono,choc mam kilka "ale":
-wersja kinowa jest za krotka(choc widac miejscami ze film jest pociety,wiec mam nadzieje ze w wersji unrated czy director's cut bedzie odczuwalnie dluzszy.
-nie wiem moze jestem psychopata,ale to co mozna zobaczyc w kinie jakos specjalnie brutalne nie jest(no chyba ze kogos przeraża sam wyglad Jigsawa)widzialem brutalniejsze i bardziej krwawe,wokol ktorych nie robilo sie tyle szumu odnosnie ich kat wiekowej(moze wer.reżyserska bedzie inna).
-scenariusz jest rzeczywiscie slaby i troche naiwny(tak wiem ze to komiks, ale mozna bylo sie odrobinke bardziej postarac, nie bede pisal o co chodzi, zeby nie psuc tym,ktorzy go nie widzieli zabawy z ogladania,ale jak poogladaja to sami zrozumieja o co mi chodzi).
-Ray w roli Franka najgorszy nie jest,ale tez nie najlepszy, na trailerach wypada spoko,ale w filmie juz jakos bez rewelacji.
-zeby nie przynudzac to film jest ok,ale mimo wszystko czegos mi w nim brakuje,moze to sposob gry gl.bohatera,moze za malo akcji w "akcji",moze tempo filmu,w ktorym wszystko dzieje sie troszke za szybko,czuje sie troche tak jakbym zjadl dobry obiad,ktory na talerzu wygladal swietnie i w takiej ilosci ze nie bede go w stanie zjesc na "raz",a po konsumpcji okazalo sie ze dobry rzeczywiscie byl,choc nie tak na jaki wygladal i ze mimo wszystko dalej jestem glodny.
Pozdrawiam wszystkich fanow Franka i tych,ktorzy beda po seansie zapraszam na dyskusje o wrazeniach na temat filmu.