Punisher: Strefa wojny

Punisher: War Zone
2008
6,1 23 tys. ocen
6,1 10 1 22719
5,1 14 krytyków
Punisher: Strefa wojny
powrót do forum filmu Punisher: Strefa wojny

Niemal 3 lata

ocenił(a) film na 9

Tyle straciłem nie znając tego filmu!
Sugerowałem się nieprzychylnymi opiniami od znajomego i komentarzami na Filmwebie.
Rzadko cudze opinie mają wpływ na moje decyzje, jednak zabrakło mi motywacji przez narzekanie ludzi którzy oglądali ten film.
Wczoraj nadrobiłem zaległości.

Najlepszy film z o Punisherze jaki powstał!!!
O rzeczach które mi sie nie podobały nie warto pisać, bo są drobnymi szczegółami.
Za to chwalę sobie odwzorowanie postaci Punishera oraz jego brutalność.
Coś wspaniałego!

Kiedyś czytałem komiksy z Punisherem, miałem nawet Essential - uwielbiam tę postać!
Jeden z najwspanialszych superbohaterów.
Również dlatego że nie ma nadprzyrodzonych zdolności, używa broni palnej będąc przy tym bezwzględnym i brutalnym.

Polecam film, mam nadzieję że jego reputacja będzie wzrastać.
Godny uwagi jest też motyw muzyczny (Rob Zombie - War Zone)

ocenił(a) film na 8
szybki1244

Zaskakująco dobry film
Duet Jigsaw i braciszek po prostu genialny :]
8/10

ocenił(a) film na 10
szybki1244

To jest jeden z najlepszych filmów Marvela

ocenił(a) film na 7
szybki1244

apropo komentarzy na filmwebie-do wszystkich: Jeżeli macie zamiar obejrzeć jakiś film,to nigdy,ale to NIGDY nie patrzcie najpierw na komentarze na filmwebie,bo tak jak kolega napisał zniechęcicie się i stracicie dla was możliwe że bardzo ciekawy film,ja się na tym już chyba ze 4-5 razy przejechałem,więc teraz najpierw oglądam film a później ewentualnie wchodze na filmweb żeby poczytać ciekawostki i komentarze użytkowników-co do Punishera strefy wojny daje 9/10-bardzo dobry film,najlepszy o Punisherze i jak dla mnie zdecydowanie za niska ocena.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
pawel997402

Dlatego ja nigdy nie czytam komentarzy bo raz ze uważam że każdy człowiek powinien po swojemu na coś spojrzeć a dwa to można się niechcący natknąć na takie spojlery że masakra.

ocenił(a) film na 6
pawel997402

Macie 100% racje ani ocena ani komentarze nie są w pełni prawdziwe gdyż każdy z nas ma inny gust i pozornie co nie podoba się innym spodoba się wam dlatego lepiej oglądnąć potem sprawdzić jak inni oceniają film.

szybki1244

Dokładnie tak, to jest prawdziwy Punisher, dokładnie taki jaki był komiksowy bohater. Najlepszy film o jego przygodach i najlepszy film Marvela.

ocenił(a) film na 8
0wner2

Ja na szczęście nie popełniłem tego błędu i obejrzałem go w dniach premiery.
Doskonałe , mroczne kino akcji.
Już wcześniej o tym pisałem,ale jeszcze raz wspomnę.8/10

mackal83

Niestety boli brak planów nakręcenia drugiej części z Stevensonem.

ocenił(a) film na 8
Raskolnikow89

Szkoda,bo twórcy mają potencjał.

ocenił(a) film na 8
mackal83

Takze jestem za tym aby powstała kolejna część Punishera w tej konwencji. Podzielam opinię,że to najlepsza wersja Punishera jaka powstała idealnie oddająca klimat komiksowego oryginału.Zamiast tandetnego i głupiego filmu dla 13 latków jakim był Punisher z roku 2004 ten film jest prawdziwą ucztą dla osób,lubiących dobre brutalne kino męskie z końca lat 80tych. Ode mnie film dostał zasłużone 8/10.

ocenił(a) film na 8
FeRu89

Mi też się bardzo podobał. Klimat komiksu jast tu zachowany, natomiast chcialbym kiedyś obejrzeć Punishera zrobionego podobną metodą co Sin City:). Ogólnie POLECAM w szczególności fanom komiksów, naprawdę warto.

ocenił(a) film na 7
szybki1244

Film, jakich próżno szukać dzisiaj - mroczny, brutalny i nastawiony na realizm.

Niestety, bardzo wiele stracił przez nie najlepszy scenariusz oraz (przede wszystkim) marną charakteryzację i efekty specjalne. Twarz Jigsawa to chyba najbardziej spartolona pod tym względem postać ze wszystkich obejrzanych przeze mnie filmów, a brutalność filmu sporo cierpi przez wyraźnie sztuczne i plastikowe efekty specjalne. Szkoda.

Vesslan

Lubię Punishera, konkretnie o grę, widziałem Thora, ale tego nie rozumiem, brak jakiejkolwiek logiki, jakim cudem punisher dostając w kolano jest w stanie jeszcze normalnie chodzić i pod koniec jak wychodzi z budynku dobre ruszą się jakby zaledwie zmęczył, w ogóle się nie przejmuje że jego dostawca broni/ przyjaciel umiera, to tak samo mógł wszystkich zabijać, brak mi jakiejkolwiek logiki w tym filmie, idę oglądać Pony