Było to już w kinach w naszym pięknym kraju, bo jeśli tak, to nie zauważyłem ???
Nie było i nie zanosi się żeby miało być. Ten film to całkowita finansowa porażka (budżet nie zwrócił się nawet w połowie) więc dystrybutorom się nie śpieszy żeby go sprowadzać i wcale im się nie dziwię.
Dodatkowo w USA film już wyszedł na DVD, kto był zainteresowany już i tak obejrzał pirackiego DVDripa więc film tym bardziej jest skazany na porażkę gdyby się nawet jakimś cudem w polskich kinach pojawił.
Gieferg skończ grać głupa. To co powiedziałeś było oczywiste. Już przed oficjalną premierą była wiadoma premiera polska. Oczywistym też było że film prędzej ukaże się na krążkach i w necie, niż w Polsce, bez względu na to czy okazałby się megawyzajebistym sukcesem kasowym. Takie są nasze cudne realia.
Prawda jest chyba taka, że kto miał obejrzeć film ten go już obejrzał. kiedyś była podana marcowa data ale jak widać wycofano się z niej.
Finansowa porażka, czy nie, mnie się podobał. A pytam, bo wydawało mi się, że parę miechów temu była podana data polskiej premiery, a taki festiwal przemocy obejrzałbym chętnie jeszcze raz, tym razem na dużym ekranie.
Miło spotkać na FW fanów Fear Factory.
U nas od razu trafi na DVD już 20 Kwietnia dzięki Imperial-CinePix. To
jak na razie data do wypożyczalni.
Właśnie. War Zone raczej na pewno nie trafi do kin. Wielka szkoda. Powód jest jasny. Wszyscy ( gnoje ) i tak go już obejrzeli metodą " ściągnij z sieci " więc dystrybutorowi nie opłaca sie wpuszczać filmu do polskich kin. Również dlatego tak mało zarobił. Chamstwo, złodziejstwo i szara strefa czyt. P I R A C T W O zawsze były i zawsze będą, a prawdziwi fani i tak kupią DVD z War Zone jak tylko wejdzie do sprzedaży.
Dołączam się do wypowiedzi Hannibala Lectera. Czekam na premiere DVD i nawet przez chwile mnie nie podkusiło obejrzenie go poprzez metodę "Ściągni z sieci"
"Wszyscy ( gnoje ) i tak go już obejrzeli metodą " ściągnij z sieci " więc dystrybutorowi nie opłaca sie wpuszczać filmu do polskich kin"
Bzdura.
Dystrybutor sam zawalił sprawę ustalając polską premierę na 3 miesiące po światowej, a potem się jeszcze okazało że film nie zarabia na siebie więc odpuścili. Jesli film na siebie zarabia to nawet jak ma premierę dwa czy trzy miesiące o światowej to do kin wchodzi.
PS. zabawne że sam siebie określasz gnojem, chamem i złodziejem :)
Piractwo dobrego filmu nie jest w stanie udupić. Jak ma zarobić to zarobi, usprawiedliwianie finansowej porażki piactem to jakaś głupota.
Ty sie zgrywasz czy naprawde jesteś taki tępy? Zobacz date premiery, czy uważasz że zaraz przed świętami ludzie będą sobie zawracali głowe kinem, kiedy jest zimno, trza pracować robićzakupy na świeta itp? (Przepadek premiery najnowszej części HP którego Warner przeniosło o całe 8 miesięcy. gdyby to nie robiło różnicy to nie robiliby tego). Pozatym Punisher nie jest znowu taki znany wśród młodej widowni. Nie miał On własnej kreskówki (raz w Spidermanie) tak jak reszta heroesów. Pozatym kto będzie propagował wśród gówniarzy faceta mordującego innych, bez żadnych superanckich mocy, bez superanckich gadgetów?
"Pozatym Punisher nie jest znowu taki znany wśród młodej widowni"
Ja pier*ole... Punisher nie był kierowany do młodej widowni, przecie to hard-R więc wiadomo że dzieciaki nie są targetem. Tyle że ten film jest tak głupi jak własnie filmy dla dzieci (Batman Firever i Batman & Ribin to ten sam poziom minus brutalność), a dzieci do kina na niego nie poszły, kto więc miał na niego iśc? Garstka bezkrytycznych fanów i tyle, reszta olała po przeczytaniu jednej i drugiej mieszającej film z błotem recenzji.
Cykl Fast & Furious jest porównywalnie (nie pod względem treści) głupi, a jednak robił furorę w polskich kinach. A DVD War Zone i tak kupię...
Fast & Furious kolego to film z PG-13. Co za tym idzie chodzą na niego równiez dzieciaki i robi furorę mimo że jest głupi. Punisher jest równie głupi ale dzieciaków się na niego nie wpuszcza - widzimy różnicę.
aa i jeszcze to:
http://www.filmweb.pl/Warner+rezygnuje+z+komiksowych+adaptacji+z+kategori%C4%85+ R,News,id=50163
Nie bądź śmieszny. Watchmen, po którym Warner miał zrezygnbować z adaptacji komiksów z Rką zarobiło ponad 10 razy tyle co Punisher (i jeszcze trochę zarobi) budżet sie zwrócił, dla nich to mało bo film miał duży budżet, Punisher miał budżet mniejszy niż 1/5 Watchmen i nawet połowa się nie zwróciła.
Punisher War Zone może się podobać, ale w kategorii "guilty pleasure" tzn "wiem że to dno i g*wno, ale i tak mi sprawia przyjemność oglądanie tego" - ja tak mam z Robot Jox i kilkomam innymi pierdółkami. Ale jak ktoś na poważnie twierdzi że to dobry film to chyba musi mieć coś z głową.
http://www.sfx.co.uk/page/sfx?entry=film_review_punisher_war_zone
http://www.guardian.co.uk/film/2009/feb/05/punisher-lexi-alexander-andrew-pulver -film-review-ray-stevenson
http://movies.sky.com/review/punisher-war-zone
http://www.rottentomatoes.com/m/punisher_war_zone/articles/1787495/once_in_a_whi le_someone_will_come_up_to_me_and_ask_why_movies_are_so_violent_generally_theyre _talking_about_a_war_movie_or_a_horror_movie_such_as_saw_in_the_future_i_will_th row_out_the_punisher_war_zone_as_a_comparison
http://www.mountainx.com/movies/review/punisher_war_zone
I dziesiątki innych których nie chce mi się już przytaczać.
Z ciekawości - skąd pochodzi informacja że Imperial wydaje to na DVD, na ich stronie w zapowiedziach jakoś tego nie widać.
To jest dobry film. Haczyk w tym, że jest to dobry film akcji ;) A jako taki nie będzie brany na poważnie przez tak zwanych poważnych krytyków i kinomanów. Oni wolą się spuszczać nad kolejną produkcją Almodovara, z której pewnie i tak gówno rozumieją, ale to modne więc trzeba się tym zachwycać ;)
"Haczyk w tym, że jest to dobry film akcji"
Szklana Pułapka to dobry film akcji. Punisher WZ to niestety gówniany film akcji - niezgrabny, pokraczny, bezsensowny, mozna by tak długo wymieniać kolejne epitety.
Mniemam, że masz na myśli pierwszą Szklaną Pułapkę, bo 4.0 to dobra jest, ale jako niezamierzona komedia ;)