http://www.filmweb.pl/Box+Office+USA+Nowy+%22Punisher%22+nie+wypali%C5%82,News,i d=48020
4 mln dolarów na otwarciu to naprawdę cieniutko, nie bede już wylewal zali jak w poprzednim temacie, poszperałem trochę na stronach zagranicznych ogólnie ocena "c-" od krytyków ( to chyba na nasza skale będzie 3-) nie no kategoria wiekowa R , moze na dvd będzie lepiej:) pozytywy pewnei tlyko od fanow komiksu:)
ale też jednym z powodów jest zły termin premiery.... ten okres zawsze słabo się sprzedawał.....choć może faktycznie film jest tak słaby jak go recenzenci opisuję(choć za bardzo im nie ufam) i tak to wygląda....ale ja mam nadzieję że jest inaczej .....licze na dobry mocny film na jaki Frank Castle zasługuje który miał poprostu pecha w box office
recenzentami nie ma sie co przejmować za dużo:) na yahoo na ok 700 glosow jest ocena B. trzeba dac mu troche czaus po 1 weekendzie trudno cos stwierdzic
Link: http://movies.yahoo.com/movie/1809961146/info
narazie 7 nie jest zle mysle ze spadnie do cos ok 6 +/- . Ocena krytykow niska przede wszystkim za przemoc bez uzasadnienia, ale ludzie kochaja przemoc:) koloseum i te sprawy:) heh
Przemoc bez uzasadnienia - kuźwa kolejny przykład że krytycy gówno sie znają :
" Nazywam się Frank Castle. Jestem byłym agentem FBI, który działał w ukryciu. Z powodu różnych podjętych działań na niekorzyść mafii moja rodzina została brutalnie wymordowana na moich oczach a sam zostałem kilkakrotnie postrzelony. Sądzili, że nie żyje, sam tak sądziłem, lecz przeżyłem. Wybiłem każdego szmaciarza, który miał chociaż mały udział w zabójstwie mojej rodziny. Niestety, nie przyniosło mi to oczekiwanej satysfakcji. Postanowiłem poświęcić swoje życie w tropieniu morderców, złoczyńców, bandziorów, gwałcicieli, sadystów i innych wyrzutków i ich karać. Nie nazywam to zemstą, zemsta to kompletnie coś innego od tego co w tym momencie czuję. To kara. Wróciłem... I to ich kolej by umrzeć "
A tak poza tym jak napisał jeden z widzów :
http://www.imdb.com/title/tt0450314/#comment
Też jestem wdzięczny, chociaż sentyment do wersji DL'89 pozostaje. THX!!!!
Co ty mówisz? Ja się absolutnie zgadzam z krytykami, tak: przemoc bez uzasadnienia.
Odróżnijmy pewne aspekty. Ktoś go idzie do kina na dobry, brutalny, mocny film akcji chce być zaznajomiony z tymi wszystkimi szczegółami.
Takie informacje posiadają tylko wierni fani komiksowego Franka Castle.
Jak już wspomniałem w innym temacie, gdzie podział się portret psychologiczny bohatera? Dlatego też, reasumując: przemoc bez uzasadnienia ukazana w filmie.
Mi film natomiast nie podobał się tylko za ową "przemoc bez uzasadnienia", ale za inne aspekty jak płytki scenariusz, zły montaż.
Pozdrawiam.
:) nie powiem a nie mówiłem... ;) poruszałem jakiś czas tu temat o bez sensownej sieczce..wstrzymam się z ocena do czasu aż sam nie zobaczę. Ale nie spodziewam się rewelacji. Hmm a portret psychologiczny hmm.. nie wiem Zabili mu rodzinę wiec frank ześwirował, zemsta to priorytet w tym wypadku ZEMSTA NAJLEPIEJ SMAKUJE NA CIEPŁO i to tyle jeśli chodzi o głębsze pobudki bohatera. Ktoś cos wspominal ze w komiksie zatracil swoje człowieczeństwo ... obadamy i ocenimy.