Punisher: Strefa wojny

Punisher: War Zone
2008
6,1 23 tys. ocen
6,1 10 1 22719
5,1 14 krytyków
Punisher: Strefa wojny
powrót do forum filmu Punisher: Strefa wojny

W każdym filmie jest inaczej pokazana śmierć rodziny Franka.W pierwszym ginie żona i dwie córki, w drugim żona i syn, a w trzecim żona i córka, i możliwe że komuś to pytanie wyda sie głupie ale chcialem sie dowiedziec jak w komiksach wyglądała rodzina znaczy czy jest coś o jego dzieciach? Dzieki za ewentualne odpowiedzi!

krzysv

o przpraszam pomyłka w trzecim filmie jest jeszcze syn

ocenił(a) film na 10
krzysv

War Zone jest pod tym względem najdokładniejszy. Frank miał dwójke dzieci- syna Franka Juniora oraz córkę Christine.

użytkownik usunięty
krzysv

Syn i córka.
W komiksach był bardziej mroczny, eksperymentował ze swoim ciałem i nowymi technologiami, balansował na granicy człowieczeństwa. Podróżował po świecie, był bardzo mobilny, dobrze zorganizowany, precyzyjny i bezlitosny. Każde walki miały komentarz, spostrzeżenia - innymi słowy głębie. W komiksie to była "sztuka". W filmie to tylko walka - chociaż najnowszej części jeszcze nie oglądałem (War Zone!) Liczę na miłe rozczarowanie!!

ocenił(a) film na 4
krzysv

Żona syn i córka. Film "punisher: warzone" wydaje się najbardziej pasować do fabuły komiksu "the punisher: year one" wydany zresztą w polsce przez TM-SEMIC (1996). Tylko w komiksie zamiast hotelu bradstreet jest klub salvagnos. Tam właśnie Frank dokonuje gogantycznej masakry gangsterów zamieszanych w śmierć rodziny. Tam po raz pierwszy pojawia się Billy "przystojniak", znanny później jako jingsaw puzzle:) No ale bezpieczniej traktować film jako oddzielną opowieść. Zwiastun zapowiada BARDZO mroczne brutalne widowisko - PRAWDZIWY PUNISHER..

ocenił(a) film na 10
Vyshaaa

Tak jest. i motyw z "Punishera" z Thomasem Jane'em czyli słowa "Frank Castle nie żyje...itd" oraz motyw z Szampanem;) Ten film właśnie zdobył u mnie ogromnego plusa za wykorzystanie takich komiksowych smaczków:)