Punisher: Strefa wojny

Punisher: War Zone
2008
6,1 23 tys. ocen
6,1 10 1 22719
5,1 14 krytyków
Punisher: Strefa wojny
powrót do forum filmu Punisher: Strefa wojny

mam pytanie... z tego co pamietam w czesci pierwszej jego rodzina zginela na zlocie a w tej czesci na pikniku. moze mi ktos wyjasnic jak dokladnie bylo? ogladalem angielska wersje i byc moze nie zrozumialem wszystkiego

ocenił(a) film na 7
wolfvalo

Bo w pierwszej wersji (war zone to osobny film)twórcy przedstawili nam kompletną bzdurę że bandyci zamordowali całą rodzine franka (dobrze że mu jeszcze prababki nie wykończyli)w warzone jest tak jak było w komiksie czyli ginie jego żona i dzieci w parku na pikniku.

johnyss

czyli te 2 filmy tak naprawde nie maja ze soba nic wspolnego? ok wielkie dzieki :)

ocenił(a) film na 6
wolfvalo

Punisher ma 3 wersje -

* z Lundgrenem
* z Janem
* i ta - ze Stevensonem

one sa niepowiazane, kazdy to osobny film...

ocenił(a) film na 10
wolfvalo

A ekipa gówniarzy - baranów - piratów, czyt. zwykłych złodziei czyli tych którzy wpieprzają gówniane wersje War Zone na huby DC++ i torrenty ciągle opisuje pliki z filmem jako Punisher 2 : War Zone. Drużyna smarkaczy z gimnazjum napalona na poziom brutalności gówno wie o postaci Punishera, o tym jaki powinien być, najpierw kradnie czyjąś robote później udostepnia ją gdzie popadnie. To nie jest kurva film dla dzieci!!! Dorośnijcie, może wtedy zrozumiecie co to znaczy " szara strefa " i dlaczego to wkurwia ludzi.

ocenił(a) film na 6
Hannibal_Lecter_4

Jest juz wersja z Blu Raya ale zawsze mozesz czekac do premiery polskiej, ktora moze byc za pol roku czy rok...

W pewnych przypadkach osoby udostepniajace film robia ludziom dobrze ( np. w tym)... , popatrz tez na to kiedy jest premiera polska "Piatku 13"

* Bawi mnie lament lamerskich dystrybutorów, ktorzy wprowadzaja film z kilkumiesiecznym opoznieniem a pozniej placzą ze nikt tego nie ogląda bo sciagnal z neta. Zamkniete koło.
* Zauwaz tez ze niektorych filmow w Polsce nie mozna dostac np. Donnie Darko
* Zobacz tez sobie ile kosztuja nowe dvd a ile zarabia wieksza czesc spoleczenstwa...
* "Gwiazdy" i twórcy kasowych filmów na biednych nie wygladają

ocenił(a) film na 7
shamar

Zgadzam się połowicznie z tym co zostąło wyżej napisane, osobiście uważam, to że filmi na DVD są drogie nie usprawiedliwia nikogo przed tym aby ogladac neielgalne kopie, i to czy ktoś jest biedny czy bogaty nie ma znaczenia. Z drugiej jednak strony WarZone jest świetnym przykładem że dystrybutor sam sobie jest winien. Jestem wielkim fanem komiksowych ekranizacji i staram się chodzic do kina na takie produkcje, niestety w przypadku warzone nie jest to możliwe, nie wiadomo kiedy i czy w ogóle bedzie to w polskich kinach, premiera DVD to też wielka niewiadoma, a ja chciałem oglądnoc ten film bo nie bedem czekał aż za 4 lata puszczą go w telewizji.

ocenił(a) film na 9
johnyss

Jesli komus zalezy na filmie to nawet jak ogladal go z nielegalnych zrodel to i tak pojdzie na niego do kina badz kupi dvd. I nie moge takich fochowcow co wszem i wobec glosza ze ci co pobieraja pliki z neta to smiecie a sami maja zawalony komp pirackimi grami i mp3. Filmów nie mozna a piosenki juz tak?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
shamar

no tu akurat nie masz racji kazdy film, gra, piosenka, program za którą nie zapłaciłeś to paserstwo czyli posiadanie kradzionych rzeczy i nie ma tumaczenia że nie wiedziałeś czy cos, nieznajomośc prawa nie zwalnia z odpowiedzialności.

ocenił(a) film na 6
johnyss

Myslalem ze paserstwo liczy sie jesli zamierzasz czerpac zyski z tych posiadanych nielegalnie rzeczy...

Dajmy juz z tym spokoj w tak zdegenerowanym panstwie jak Polska dobra?
Na codzien w majestacie prawa jestemy okradani przez instytucje, politykow etc., wiec skakanie na kilka biednych osob ze se obejrzalo punishera z neta to paranoja...

PS - słaby film, niestety...

ocenił(a) film na 9
shamar

Dla mnie znakomity. Dostalem com chciał.

ocenił(a) film na 6
gaclav3

ja sie zawiodlem... spodziewalem sie czegos lepszego. A dostalismy kilka dobrych rzeznickich akcji + nudny srodek + beznadziejna tresc...

ocenił(a) film na 9
shamar

Ty tak uwarzasz. Ja spodziewale sie tego co zobaczylem w filmie. Tak wlasnie zabijal Frank. W punisherze z Jane'em i travoltą mielismy ladny film sensacyjno, akcji polaczony z jakims dramatem. Tutaj jest poprostu fajna sieczka. Oczywiscie mozna bylo wplesc w to jakas ciekawa fabule, ale mi tam wystarczylo.

ocenił(a) film na 3
gaclav3

ten film to klapa, taka do kibla :D

ocenił(a) film na 9
mieszkoxxx

hahahahahahahahahahahahaha

niesmieszne.

ocenił(a) film na 6
gaclav3

a wiesz ze istanialo jeszcze cos takiego jak Punisher z Lundgrenem ?

Jakby polaczyli najlepsze elementy z tych trzech wersji wyszedlby dobry film... tak mamy tylko srednie 3 filmy z dobrymi elementami...

ocenił(a) film na 9
shamar

Nie, nie wiem ;] oczywiscie ze ogladalem i mam nawet vhs w domu. Jednak jakos mi nie przypadl do gustu. Nie lubie Lundgrena, poza tym jakis taki byl... Sam niewiem.

ocenił(a) film na 6
gaclav3

to ja mam wiedziec ? hahaha... byl sredni tak jak ten z Jane'm i jak ten nowy... ale byl sredni na inny sposob... jutro sie rozpisze bo dzis zasypiam... (bezradny)