PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99051}

Pure

2002
7,2 198  ocen
7,2 10 1 198

Pure
powrót do forum filmu Pure

Szkocki reżyser, Gillies MacKinnon, po pracy nad dramatem wojennym (Regeneration) i obrazem przedstawiącym życie młodej hippiski (Hideous Kinky), w obrazie Pure wraca do studium problemów społecznych. Jest to opowieść o 10 letnim chłopcu, Paulu, który mimo tak młodego wieku, stara się otoczyć opieką swoją uzależnioną od heroiny matkę. Film jest niejako studium chłopca, dziesięciolatka, któremu umiera ojciec, a matka nie mogąc otrząsnąć się po stracie męża popada w uzależnienie od narkotyków. Matka chłopca-Paula-Mel (Molly Parker) w swym przygnębieniu znajduje pocieszenie w osobie Lenny’ego- starego znajomego swojego męża, który okazuje się być dealerem narkotyków. Lenny dzieli swój czas pomiędzy Mel i klientów, w tym także Louise (Keira Knightley), młodą kelnerkę oczekującą dziecka, która jest uzależniona od kokainy. Paul jest przyzwyczaja się do uzależnienia swojej matki, więc jej nietypowe zachowania początkowo nie budzą niepokoju w chłopcu. Jednak kiedy nałóg zaczyna całkowicie dominować nad jej życiem, a wszystko inne schodzi na dalszy plan, kiedy jej zachowanie staje się mocno niestabilne i kiedy w końcu lokalna policja rozpoczyna śledztwo w celu ujęcia dealerów narkotykowych, chłopiec zaczyna zdawać sobie sprawę z tego, że to on musi zaopiekowac się soba i swoim młodszym bratem...
Po raz pierwszy Pure został zaprezentowany w 2002 roku na Festiwalu Filmowym w Toronto.

Witam ! Potrzebuję polskich napisów do tego filmu - posiadasz może ? Napisałbym prywatną wiadomość , ale niestety za nic w świecie nie mogę znaleźć guziczka "prywatna wiadomość" :o. Bardzo proszę o pomoc.

Saimonse

wiesz co ja też szukałem napisów ale nigdzie nieznalazłem i mam ten film
w wersji orginalnej bez napisów ani lektora.
mam nadzieje że może ktoś kiedyś przetłumaczy ten film i będą napisy a
nawet lektor. pozdrawiam