PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453802}

Różowa Pantera 2

The Pink Panther 2
2009
6,2 17 tys. ocen
6,2 10 1 16868
5,8 6 krytyków
Różowa Pantera 2
powrót do forum filmu Różowa Pantera 2

Uważam, że zarówno pierwsza jak i druga część nowej serii ze Stevem Martinem to rewelacyjne komedie - w końcu coś innego niż tylko dupy i dupy... :P
Oczywiście jeśli komuś jedynka się nie spodobała, to nie ma co podchodzić do dwójki. Jeśli jednak uśmiałeś się na poprzedniej części, to ta może Cię zabić śmiechem :) Zdecydowanie polecam.

markus_89

najlepszy był watykan xD
masakra !! [+]

ocenił(a) film na 8
poLsy

mi jedynka się nie podobała ale dwójka owszem i to nawet bardzo. Z tego co wiem to słabe wyniki sprawiły, że póki na razie nowych przygód inspektora Crusoe nie zobaczymy.
Jestem wielkim fanem starych części z udziałem Petera Sellersa i powiem, że jeżeli podejdzie się do filmu nie myśląc o Sellersie to można otrzyma bardzo przyjemną zabawę. W filmie jest sporo odniesień do starej serii. Niestety chyba wiele osób z tych, z którymi dzieliłem salę kinową ich nie wyłapała lub po prostu nie widziała starych filmów. Jak inaczej tłumaczyć fakt, że z tekstu "mój drogi mały żółty przyjacielu" tylko ja się śmiałem.

ocenił(a) film na 7
zulombo

Zrówno dwójka jak i jedynka to fajne komedie. Żadna rewelacja (strasznie wszyscy nadużywają tego określenia) ale też napewno nie kiepścizna. Ot solidna komedia na sobotni wieczór.

użytkownik usunięty
stasiuvino

Film świetny, uśmiałem się jak już dawno ;] Chodziarz fabuła zerżnięta trochę z jedynki. Ale naprawdę świetny film. Nie wiem czemu takie niskie noty. Polecam wszystkim.

użytkownik usunięty

Jedynka mnie zawiodła. Ale druga Pantera była już solidną komedią. Wszyscy na sali się co chwile śmiali do rozpuku więc ta średnia na filmwebie się nie liczy. Daję 9/10. Może o oczko za dużo, ale dawno się tak nie uśmiałem...