To jak ty tak króciutko, to ja dodam od siebie, że jak na polski film to 'Różyczka' jest prawdziwą perełką. Polecam
A korzystając z okazji zachęcam do obejrzenia nowego polskiego filmu pt 'Dwa ognie"
Zajrzałem na twój profil, a tam np " Seksmisja" czy "Miś" bardzo wysoko ocenione. No to są te polskie piękne panny w kinematografii czy nie ? Czy to brak kosekwencji z twojej strony, czy brak zrozumienia z mojej ?
A moge mieć swój punkt widzenia w tym temacie? Jesteś jakimś pieprzonym guru w dziedzinie polskiej kinematografii? Jesteś w stanie uszanować to, że mam inne zdanie niż Ty? Nic mi się nie wydaje, ja po prostu takie mam zdanie. Jeżeli nie jesteś w stanie tego znieść, to może wypisz się z tego forum ;)
Po tak nieuprzejmym wpisie nie jestem już w stanie uszanować niczego co napiszesz
A czego się spodziewałaś, skoro sugerujesz, że moje własne zdanie tylko mi się wydaje :> Zastanów się czyj wpis był nieuprzejmy. Znalazł się mega znawca od siedmu bileści. Śmiechy warte.
A moge mieć swój punkt widzenia w tym temacie? Jesteś jakimś pieprzonym guru w dziedzinie polskiej kinematografii? Jesteś w stanie uszanować to, że mam inne zdanie niż Ty? Nic mi się nie wydaje, ja po prostu takie mam zdanie. Jeżeli nie jesteś w stanie tego znieść, to może wypisz się z tego forum ;)
W tej chwili uznaję, że dalsza wymiana komentarzy z tobą, nie ma żadnego sensu, skoro już zrozumiałeś/zrozumiałaś, że ludzie mają różne gusta estetyczne, również jeżeli chodzi o filmy. Cokolwiek byś nie napisał/napisała, nie sprawisz, że film "Różyczka" zacznie mi się podobać. Analogicznie ja nawet nie mam zamiaru i nigdy nie miałam zamiaru przekonywać cię, że film, w moim odczuciu, to szmira. Powodzenia w dalszym "mądrkowaniu" na forum, mam tylko nadzieje, że nie w moich postach, gdyż wymiana komentarzy z tobą nie wnosi w moje życie nic pozytywanego, tak więc bez żalu z tego zrezygnuje.
To są publiczne posty. Jakie one tam "twoje" ?
Nie masz ochoty - nie odpowiadaj
Nawet przez mysl by mi nie przeszło, żeby właścicielkę posta " Gniot. To tyle w tym temacie" do czegokolwiek przekonywać. Po co'. To w ogóle do ciebie nie było skierowane. Skierowane było do innych użytkowników ,którzy dzięki twojemu wpisowi mogą zostac wprowadzeni w błąd
Skoro odpisujesz na mój post, w dodatku zaczynając "To jak ty tak króciutko", to znaczy, że zwracasz się do mnie. Jeżeli chcesz mieć pewność, że twoja wypowiedź trafi do innych, a nie do mnie, to na drugi raz utwórz nowy temat ;) I nie pisz pod moimi postami, bo według mnie, to ty wprowadzasz ludzi w błąd. Wyobraź sobie, że są ludzie poza mną, którzy uważają ten film za zupełnie bezwartościowy.
I jeżeli zwracasz się do ogółu, bo widocznie masz jakąś misje, to się zwracaj, niech już nawet będzie, że w moim poście. W sumie mam to gdzieś. Ale przynajmniej NIE WMAWIAJ mi, że coś mi się wydaje, tylko dlatego, że mam inne zdanie niż ty.
Jeżeli ktoś, byle łajza, jaką jesteś, pisze pod moim postem, że moja wypowiedź tylko mi się wydaje, to zawsze na to odpowiem i konsekwentnie będę bronić swojego zdania.
Twoje wpisy i tak nie mają żadnego sensu, bo nikt normalny nie sugeruje się wpisami obcych ludzi, póki sam filmu nie obejrzy. Każdy normalny też wie, że ludzie mają różne gusta i to, co podoba się tobie, niekoniecznie musi podobać się komuś innemu. Widać ty tego nie jesteś w stanie zrozumieć.
Zauważyłam tu 3 osoby, które uważają, że film jest gniotem i tylko jedną, która uważa przeciwnie. Myślę, że o czymś to świadczy :D
Przekonałaś mnie . Trzeba opuścic to niezwykle gościnne miejsce. . Już czas. Jeszcze się zarażę od ciebie chamstwem
Z przyjemnością żegnam
Sugerowanie komuś, że jego własne zdanie tylko mu się wydaje, w moim odczuciu jest chamskie i mało wyszukane. Chamstwem nie można się zarazić, skoro chamem się już jest. Żegnan ozięble z domieszką ironii.
Podziwiam Cie za cierpliwość HRA - albo raczej wytrwałość. "Znawcy polskiej kinematografii" o śmiesznych ksywkach z premedytacją Cię prowokują więc nie daj się wkręcić i nie trać czasu na jałowe pseudodyskusje;) Pozdrawiam
Gdzie sie podziala ludzka inteligencja?
Pisze mianowicie o systemie oceniania?
Tak bez zadziornosci i zaczepki, jestes w stanie mi napisac czym kierujesz sie w ocenianiu filmu?
Czy sa to odczucia po obejrzeniu filmu? Czy jednak moze oceniasz efekty, gre aktorow, dobor sam aktorow do filmu, muzyke, mozntaz, fabule... ?
Bo napisz mi jak film, moze dostac 1/10 ktory totalnie na to nie zasluguje. Sam mam filmy na ktorych widok dostaje odruchu wymiotnego i sa dosyc znane, np. seria "Powrot do przyszlosci".
No ale nie dostaja u mnie 1/10 bo mi sie nie podobaja, szukam czegos lepszego i chociaz te 2-3-4 co sa zlymi ocenami ale dostaja.
A u Ciebie, niezly film dostaje 1/10 i napisz mi, czym sie kierowales w ocenianiu? Jestem niezmiernie ciekaw tego.
Pozdrawiam.
Co tu jest takie trudne do zrozumienia ? - Moze to po prostu efekt inteligencji, ktora sie gdzies podziala.
Film jest zalosnie beznadziejny w roznych aspektach.
Przed kolejnym wykladem z wytycznymi na temat sposobu oceniania filmow proponuje jednak ogladnac Ojca chrzestnego i Pulp Fiction ;) i nie tracic czasu na slabiutkie filmiki oraz powstrzymac sie od pouczania innych, jak zle interpretuja glebokie tresci i oscarowe aktorstwo ostatniego odcinka Zwirka i Muchomorka.
Na wszystkie filmy przyjdzie czas, pozatym co mi da, ze je obejrze?
A te slabiutkie filmiki, coz, tyle tam arcydziel, nawet nie dla mnie, a ogolnie dla krytykow, ludzi etc., ze widze jak sie znasz na kinematografii, ale coz, kazdy ma swoje gusta.
btw:
Zalosnie beznadziejny w roznych aspektach i kto tu mowi o zapodzianej inteligencji?
ehh... .
Dam Ci juz spokoj bo widze juz nie masz co pisac. Pojde i poogladam te dwa najlepsze filmy w historii kinematografii, a Ty bardziej sie zastanawiaj przy ocenianiu filmow. Elo.
Durekdurek, rozmowa z barbarzyńcami nie ma sensu.. To tak jakbyś prowadził polemikę ze słupem. Szkoda czasu
Nie muszę "stwarzać" gniota, skoro ktoś zrobił to już przede mną, czego przykładem jest film "Różyczka" oraz wiele innych żałosnych polskich filmów "na żałosnym polskim poziomie". Poza tym "człowieczku" będę oceniać filmy w taki sposób, w jaki akurat mam ochotę, a na twoim miejscu potrenowałabym umiejętność posługiwania się interpunkcją ;)
"Naród wspaniały, tylko ludzie kur.." - J. Piłsudski. Teraz już wiem dlaczego to powiedział. Zwiewaj z kraju, jak Ci sie nie podobają takie filmy kolejny narodowy malkontencie. Ty się lepiej zastanów nad głębią filmu, a nie nad przecinkami człowieczku.
Mnie się tylko film nie podobał, a do Polski nic nie mam :D Według mnie film nie miał głębi, kompletnie nic mi sie w tym filmie nie podobało, a mało tego, udało mi się na nim zasnąć :D Widzę, że moja uwaga pomogła, bo zacząłeś używać interpunkcji :D