PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=701517}
6,9 12 tys. ocen
6,9 10 1 11729
5,6 5 krytyków
Równoległa rzeczywistość
powrót do forum filmu Równoległa rzeczywistość

Fajne

ocenił(a) film na 5

Jeden z tych filmów które chcą żeby mózg bolał. Fabuła, pod względem konstrukcji, bardzo
błyskotliwa i "szczelna", co się ceni w filmach poruszających temat podróży w czasie/alternatywnych
rzeczywistości. Zazwyczaj pełno jest paradoksów i dziur logicznych, ale tutaj niemal wszystkie trybiki
fabularne się zazębiają. Oczywiście mogę się mylić, mogłem coś przeoczyć, gdyż tyle tu
dezorientujących zwrotów, że czasem ciężko nadążyć (chociaż to pewnie też przez to, że oglądałem
film w nocy- nie polecam oglądać w nocy) Ogółem trzyma w napięciu, i ma wystarczająco dużo
momentów w których myśli się na głos "CO DO KURVVY" by czuć się podczas oglądania całkiem
zaintrygowanym.

M0RiARTY

Jeśli jeszcze nie oglądałeś to spodoba Ci się Primer (2004).

seawater

Primer to zupełnie inna bajka. Tego nie sposób zrozumieć za pierwszym razem. No chyba że ktoś jest geniuszem albo ja jestem ultragłupkiem.

użytkownik usunięty
seawater

Primer jest ciężkostrawnym filmem, ale wydaje mi się, że jest dobrze dopracowany pod względem naukowym.
Dorzucę od siebie filmy z podobnym motywem jak w Coherence: Piąty wymiar (Triangle, 2009) oraz Plus One (2013) - aczkolwiek Plus One wypada według mnie najsłabiej.