PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=902}
8,0 34 tys. ocen
8,0 10 1 33965
8,9 44 krytyków
Rękopis znaleziony w Saragossie
powrót do forum filmu Rękopis znaleziony w Saragossie

8.5/10

ocenił(a) film na 8

Najdziwniejszy film jaki oglądałem .

ocenił(a) film na 9
goandrewgo_

Trochę się dziwie tym opisnion, gdyz osobiście nie miałam problemów zeby podazyc za tokiem fabuly, byc moze jednak dlatego, ze wiedzialam za jaki film sie zabieram i staralam sie byc uwazna. Moja ocena do zdecydowanie 10/10. Swietny film, stary bo stary ale bawi i dzis

ocenił(a) film na 9
corka_pulkownika

A ja sie pogubilem w natloku watkow w drugiej czesci tego filmu. Nadmiar retrospekcji spowodowal we mnie metlik w glowie, skupilem sie wiec bardziej na obrazach, ktore prezentowaly sie bardzo ciekawie, mimo ze Has nakrecil 'Rekopis' na tasmie czarno-bialej. Swietne kino, mimo uplywu lat. No i te role aktorskie - palce lizac.

ocenił(a) film na 10
Thommy

Obejrzyj drugi raz to wystawisz 10.Ja po kilku obejrzeniach daję 11.

ocenił(a) film na 8
goandrewgo_

Ja sie również w pewnym momencie pogubiłem(być może dlatego że oglądałem filmik na kacu:P)...Dlatego narazie wystawiam tylko 8/10... Aktorstwo genialne, pięknie zrobione-poprostu cudo...I napewno w najbliższym czasie po raz kolejny,jak i również bede starał sie nadrobić zaległości i obejrzeć inne filmy Hasa.

barnaba

To chyba nie oglądałeś "Eraserhead"'a :P

ocenił(a) film na 10
Kwic

Nie rozumiem tego porównania....

goandrewgo_

To chyba nie widziałeś Pi to dopiero pokręcony film.

ocenił(a) film na 10
zuziaf

Pi nie jest pokręcony. Jest tam jeden zasadniczy wątek. W rękopisie jest przeszlo 100 wątków pomieszanych ze sobą, opowieści w opowieściach innych opowieści...to zdecydowanie najdziwniejszy film w ogóle jaki powstał. Tak sie zastanawiam, czy znalazlby sie na swiecie ktos inny, kto wpadlby na tyle poroniony pomysl zeby zrobic film na podstawie rekopisu....

Zgadzam sie 10/10 to za malo.11/10

ocenił(a) film na 9
goandrewgo_

Trzeba się maksymalnie skupić podczas seansu. Ja tak nie potrafię i z tegoż powodu musiałem kilka razy przewijać.;-)

10/10.

Uzi

Mi chyba nie jest pisane obejrzeć ten film... Na razie obejrzalem co prawda cz1 i kawałek 2giej ale dalej chyba sie nie zmuszę - usypiam po 30min oglądania ;/ Chyba najbardziej usypiający film jaki widziałem - a humor mnie wcale nie śmieszy. Raczej to nie jest gatunek dla mnie.

vonvloyd

Przyznam szczerze, że się pomyliłem. Postanowiłem jednak dokończyć film i moje zdanie się bardzo znacznie zmieniło. Druga część jest rewelacyjna! Pierwszą możnaby sporo skrócić - jest zbyt rozwlekła przez co nudna... Ale reasumując - warto zobaczyć!

użytkownik usunięty
vonvloyd

Toć pisałem o tym kilka miesięcy temu , lecz mój temat odszedł w zapomnienie :]

Część druga rewelacyjna , ale za pierwszą musiałem odjąc więc 9/10.
Ale kiedy miałem bodajże 9 lat , naprawde na nim zasnąłem ,i spodobała mi sie tylko czołówka z tą cudowną muzyką.
Ale sentyment zostaje...........................