Do wszystkich którym się ten film nie podobał mam jedno pytanie. którą wersje dubligu widzieliście? "zaraz będzie ciemno" czy "zmierzcha się"??
To zasadnicza różnica bo "zmierzcha się" jest do bani ktoś odwalił
komletną maniane w przekładzie na Polski, ale w "Zaraz będzie ciemno" film po prostu miażdży suty. Jak ktoś ma zamiar sie wypowiedzieć (o ile ma zamiar) chciałbym aby zaznaczył którą wersje obejrzał.
Powala mnie recenzja. Współczuje osobie która uważa, że osoby które ukończyły 12 lat nie oglądają już komedii. Może ów osoba uważa że młodzież obacza "komedie romantyczne" bo trza pójść na coś z dziewczyną do kina, ale takie coś jak "RRRrrrr" to żenada. Jak dla mnie film jest genialny.
Absurd, absurd bije na wskroś z tego filmu. I to logiczne że jest 12+ bo małolaci nie zrozumieją takiej abstrakcji. Można oglądać ten film na 2 sposoby. Przyjmować wszystkie absurdalne sytuacje mając ubaw po pachy, albo zwrócić uwage na jego przesłanie. Osobiście preferuje pierwszy sposób ale po wypowiedziach co poniektórych, naszła mnie refleksja nad formą ów filmu. Film obnaża forme naszego życia, sploty logiczno absurdalne sa związane w taki sposób że czynią z umysłu sieczke. Pokazuje głupote wszelkiej zbrodni, bezsensowną jej argumętacje. Film ukazuje nam zasady moralne i stawia pytanie czym są czy lepiej z nimi czy bez - "spałem z twoją żoną" ukazuje wiele więcej ale "żadne słowa tego nie opiszą co poczuć może człowiek ciemną jesienna nocą"
Trzy wy Lucie trwający w analnym ciemnogrodzie nie baczący na swe intelektualne upośledznie nie widzicie nie dostrzegacie wspaniałej ironi bijącej z tego filmu w kierunku rasy ludzkiej? wiem że moze ględze "pseudointelektualnie" ale jak już zanzaczyłem wole oglądać film na pierszy sposób. Po za tym mam dystans do siebie i sądze że to jest podstawą do właściwego odbioru tego filmu. trza się odprężyć i po prostu pozwolić swoim zebom ujrzeć światło dzienne lub innymi słowy mieć niezły polew z RRRrrr.
Tak na deser to film oglądałem już z 5 razy i zawsze kiedy słysze "zamkij sie" to nie daje rady. Do tej pory tylko jednej osobie którą znam ten film sie nie spodobał, a osób które ten film uważają za genialny znam niezliczoną ilość. a ich średnia wieku jest w granicach 20 lat...
Mam nadzieje że ktoś się wypowie i mnie zacnie zbeszta za oszerstwa które tu napisałem:)