Raj dla par

Couples Retreat
2009
5,7 40 tys. ocen
5,7 10 1 39646
3,8 8 krytyków
Raj dla par
powrót do forum filmu Raj dla par

wybaczcie mi, ale film jest po prostu denny. Nie moge nazwac to komedia, bo ani razu nie zasmialem sie podczas calego seansu, fabula moze i obyczajowo ciekawa ale nudna jak flaki z olejem. Co najgorsze, aktor od ktorego spodziewalem sie najwiecej humoru byl najsmutniejszy w calym filmie (Vince). Moze probowal 'inteligentnego' humoru ale mu nie wyszlo. Reno - ani smieszny, ani powazny. Mozna to nazwac lekka komedia, ja to moge nazwac ciezka pomylka. Szczerze, film dobry na telewizyjny seans podczas obiadu przed deserem. Nie ogladac po deserze, bo caly deserowy urok smaku uleci.

dabram17

Jeśli ten film oceniasz na 1, to w takim razie jak oceniasz np. Gulczas a jak myslisz, lub Yyyrek kosmiczna nominacja ??

Dla mnie to lekka komedia i mimo że nie jest filmem ambitnym, ani super śmiesznym to na ocenę 6 zasługuje. Jak będzie "kiedyś" w tv to na pewno zobaczę go jeszcze raz.

ocenił(a) film na 1
Kacper_1984

sorry, ale Gulczasa obejrzalem chyba do polowy a yyrek nie ogladalem wcale. Dlatego tych filmow nie oceniam w ogole. Zawsze oceniam filmy ktore obejrzalem od deski do deski. Ja, tzw. regular man, w mojej subiektywnej ocenie filmu uwzgledniam nie tylko scenariusz i gre aktorska ale przede wszystkim ogolne wrazenie jakie film wywarl na mnie jak rowniez, czy spelnil moje oczekiwania (biorac pod uwage typ filmu, aktorow itp). Dlatego Couples retreat ocenilem najnizej jak sie da. Dodam jeszcze, ze moja ocena filmu jest zawsze na swiezo, niemal jak wroce z kina badz obejrze w TV. Takie oceny na goraco sa moim zdaniem najlepsze. Dopiero pozniej porownuje moja ocene z innymi. Wiele razy zdarzalo mi sie, ze po jakiejs refleksji czesto zainspirowanej innymi postami mialbym ochote podniesc swoja ocene filmu, ale na szczescie nie ma na filmwebie edycji postow. W przypadku tego filmu uparcie zostaje przy 1/10. Nawet Reno (ktorego uwielbiam) nie zachecil mnie do podniesienia, a wrecz przyczynil sie do tak obnizenia oceny. Moim zdaniem DNO.

dabram17

I porównując go z "Słyszeliście o Morganach?" to "Raj dla par" wypada lepiej.
http://www.filmweb.pl/f504675/Słyszeliście+o+Morganach,2009