Dziś wieczorne TV prezentuje: RAMBO i Sztandar Chwały. Z jednej strony chciałbym
zobaczyć to pierwsze ze względu, że akurat dziś mam ochotę na stare, ale jare kino akcji.
Co do Sztandaru Chwały to jest to film Clinta Eastwood'a, który jak wszyscy powinniśmy
dobrze wiedzieć - jest genialny, no i taki film może nie być powtarzany w najbliższym czasie,
a Rambo - owszem! Jakie są wasze opinie?
ja wybieram sztandar chwały ,rambo pewnie bedzie za jakies dwa trzy tygodnie na polsacie
ja dziś wreszcie obejrzałam, bo NIE był na Polsacie. Film poszatkowany reklamami sporo jednak traci na atrakcyjności. Film rewelacyjny, a i rola Stallone dobra. Nie rozumiem ludzi twierdzących, że Stallone to aktor "jednej miny". Przecież to świetny aktor.
zgadza się. Ta scena to mistrzostwo. Ale i wcześniejsze, w których Rambo ukazany jest jak maszyna - widać ewidentnie, że nie jest z nim wszystko do końca w porządku. Wojna, a także wcześniejsze szkolenie, odcisnęły na nim niezatarte piętno. I on to świetnie ukazał.
Sylvek nie może byc aktorem jednej miny skoro za rolę Rockiego dostał nominację do Oscara. Nie zgadzam się, że tyle nagród i nominacji dla tego filmu to był błąd, film był świetny. Uwielbiam obie serię i Sylvestra też:D
A Ci powiem, że ja też ;) Nawet film "Oskar", totalnie zjechany przez krytykę, za który Sylwek bodajże dostał Antynagrode Złotą Malinę, bardzo lubię. Ukazał jego spore zdolności komediowe. Podobnie jak "Stój bo mamuśka strzela".
Rambo na tyle mnie zaintrygował, że planuję przeczytać książkę, na podstawie której został nakręcony ;)
no autentycznie, prawda że jest chyba nawet lepsza niż wersja z Louisem de Funes? Luisa uwielbiam, ale ile tych samych grymasów można znieść :D Wersja z Sylwestrem chyba jednak nieco bardziej realistyczna, choć nadal przezabawna ;)
no właśnie, jest w tym filmie coś takiego, że zawsze jak leci w TV to nie mogę sobie odmówić, żeby go nie obejrzeć. Jest jak dobre, ulubione danie, proste i smaczne, które nigdy się nie nudzi, choć z drugiej strony, to niby nic wielkiego.
Ja tak mogę oglądac wszystkie części Rambo i Rockiego:D Inne filmy raz i koniec, jak z tym Sztandarem chwały. No fajny film, ale po co oglądac drugi raz?