PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9063}

Rambo: Pierwsza krew

First Blood
1982
7,4 146 tys. ocen
7,4 10 1 145784
7,4 41 krytyków
Rambo: Pierwsza krew
powrót do forum filmu Rambo: Pierwsza krew

Nie rozumiem waszego zachwtyu rambo .Jest to film bardzo mocno przeciętny ,według mnie zasluguje na 5/10

FastSmith7

Nie rozumiesz kultu Conana, teraz Rambo. Ciota jakaś jesteś.

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

dokładnie

użytkownik usunięty
FastSmith7

Po prostu nie zrozumiałeś filmu

PS. Wracaj do Króla lwa dziecko

ocenił(a) film na 8
FastSmith7

Porządny film akcji, 8/10; nie ma nic do zrozumienia, po prostu jest świetny i tyle.

ocenił(a) film na 8
Joker_WhySoSerious

Przeciętny? Ło w mordę ale beka ^^ Sama kreacja stanu psychicznego głównego bohatera na początku filmu (np widzi brzytwę i od razu przed oczami stają mu wydarzenia z Wietnamu które że tak powiem przejmują kontrole nad jego racjonalnym zachowaniem) zasługuje na miano arcydzieła. Film trzyma w napięciu od początku do końca. Świetne dialogi, zdjęcia, gra aktorska ... to wszystko sprawia że film jest ponadprzeciętny.

Nie zapominajmy że kino to przede wszystkim rozrywka a nie szukanie na siłę w filmie głębi i przekazu... to może być piękne ale co mi po tym?

FastSmith7

Król lew 10/10 a klasyka w stylu Rambo 5/10 - proponuję nie dyskutować z tym dzidziusiem.

ocenił(a) film na 8
Kupsztolc

Król Lew to też klasyka :) równie wielka co owy Rambo więc się nie czepiaj tej animacji :)

KinoManiack

E... jak królik lew wchodził do kin to ja już miałem dziecko... jakoś z mojego punktu widzenia bardzo daleko tej animacji do klasyki. ;o)

użytkownik usunięty
KinoManiack

Król Lew - to baja dla dzieci

ocenił(a) film na 9

Król Lew to akurat jedna z nielicznych bajek które szanuje.

ocenił(a) film na 9
FastSmith7

a wg mnie powinieneś wykasować konto z filmweb, pozdro

ocenił(a) film na 10
cola_1988

Zgadzam się

ocenił(a) film na 8
FastSmith7

Lecz się dzieciaku!

ocenił(a) film na 9
FastSmith7

He,he, w życiu nie spodziewałbym się że dyskusja może przybrać taki obrót że Rambo będzie porównywany z Królem Lwem. A to dobre.

ocenił(a) film na 10
FastSmith7

"Nie rozumiem"
dyskusja zamknięta!

użytkownik usunięty
FastSmith7

Hooy ci w doopę, pedale jeden je bany!

ocenił(a) film na 9
FastSmith7

Bo pewnie masz nie więcej jak kilkanaście lat. Bez urazy, po prostu takie czasy. :)