Nie rozumiem waszego zachwtyu rambo .Jest to film bardzo mocno przeciętny ,według mnie zasluguje na 5/10
Porządny film akcji, 8/10; nie ma nic do zrozumienia, po prostu jest świetny i tyle.
Przeciętny? Ło w mordę ale beka ^^ Sama kreacja stanu psychicznego głównego bohatera na początku filmu (np widzi brzytwę i od razu przed oczami stają mu wydarzenia z Wietnamu które że tak powiem przejmują kontrole nad jego racjonalnym zachowaniem) zasługuje na miano arcydzieła. Film trzyma w napięciu od początku do końca. Świetne dialogi, zdjęcia, gra aktorska ... to wszystko sprawia że film jest ponadprzeciętny.
Nie zapominajmy że kino to przede wszystkim rozrywka a nie szukanie na siłę w filmie głębi i przekazu... to może być piękne ale co mi po tym?
Król Lew to też klasyka :) równie wielka co owy Rambo więc się nie czepiaj tej animacji :)
E... jak królik lew wchodził do kin to ja już miałem dziecko... jakoś z mojego punktu widzenia bardzo daleko tej animacji do klasyki. ;o)
He,he, w życiu nie spodziewałbym się że dyskusja może przybrać taki obrót że Rambo będzie porównywany z Królem Lwem. A to dobre.