PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123312}

Ratatuj

Ratatouille
2007
7,4 310 tys. ocen
7,4 10 1 309924
7,8 71 krytyków
Ratatuj
powrót do forum filmu Ratatuj

Zawiodłem się na tym filmie, bardziej spodobał mi się "Film o pszczołach", historia dość nudna i naciągana, dziwny motyw pacynki i pana w ogóle mi nie podszedł
Do obejrzenia na niedzielne popołudnie

ocenił(a) film na 9
vomit

O sory, ale czy znasz bajkę która nie jest naciągana?

ocenił(a) film na 8
ankulinio

Nie no, przecież to miało być normalne! Szczur współpracujący z człowiekiem podczas gotowania w restauracji... Opis jak dla filmu dokumentalnego;P

Sorry, nie mogłam się powstrzymać:D

ocenił(a) film na 8
vomit

Jesteś mistrzem :)
naciągane bajki :)

"Film o pszczołach"
"Gdy po paru dniach Barry odnajduje w sklepie spożywczym słoik miodu zaczyna czuć się wyzyskiwany i wytacza proces wielkim korporacjom produkującym miód." :)

użytkownik usunięty
rafalek1908

A mi się film naprawdę bardzo podobał, taka ładna bajka :)

ocenił(a) film na 4
vomit

Mi tez sie tak srednio podobal. Nic specjalnego. Strasznie chaotyczne wszystko - im wiecej rozwalania i halasu tym lepiej... Troszke sie rozczarowalem. Moze dlatego, ze nie lubie animacje w ktorych zwierzeta ingeruja w swiat ludzi (choc wiem ze bardzo czesto sie to zdarza). Wole juz calkiem wymyslone pastacie albo bajki lamiace konwencje.
Moze tez jestem troszke wkurzony bo liczylem na Oscara dla Persepolis...

użytkownik usunięty
vomit

4/10 zalezalo mi zeby obejrzec ten film, bo bardzo lubie tego rodzaju animacje, ale ten film jest nudny jak z flaki z olejem. Jedyna rzecz ktora mi sie spodobala to scena, w ktorej ten szczur gryzie truskawke, niewiem czemu ale moim zdaniem wyszla zajebi**** hehehe

użytkownik usunięty

Rustin Parr, a co ci się w tym filmie nie podobało?
Bo jakoś z twojej wypowiedzi nic nie wynika :p
Nie przemawia to do mnie...

użytkownik usunięty

To tylko moja subiektywna ocena ;p najzwyczajniej w swiecie nudzilem sie na tym filmie i tyle. Humor jakos mi nie podszedl chyba

ocenił(a) film na 8
vomit

Rozwiń tą niezwykle elokwentna wypowiedź. "...mi nie podszedł" to argument na poziomie pięciolatka. Historia naciągana, o mój Boże, w filmie Pixar? Napisz, gdzie widzisz rażące Cię nieścisłości i niekonsekwencje?

użytkownik usunięty
miszcz12

hmm... Czyżby usunął konto?
A tą baję mogę oglądać bez przerwy! :D Nie nudzi mi się w ogóle! :D

ocenił(a) film na 10
vomit

"Ratatuj" nudny i naciągany - w porównaniu z "Filmem o pszczołach"? Nie padła tu taka wypowiedź, ale sądzę, że mniej więcej to autor opinii miał na myśli. Zdecydowanie się nie zgadzam! Nie wiem, czy sprawa w sądzie wytoczona przez pszczołę koncernom miodowym jest mniej naciągana niż sterowanie człowiekiem przez ukrytego pod czapką szczurka... Nie w tym rzecz - wszyscy wiemy, że dzieci nie będą wierzyć w zorganizowane "po ludzku" miasta pszczół ani szczurze imprezki. Co mnie natomiast odpycha w "Filmie o pszczołach"? Absurd, jaki towarzyszy ratowaniu świata przed katastrofą ekologiczną. Brak pracy jednego gatunku zwierząt skutkuje błyskawicznym przekonwertowaniem świata do skali szarości, a ratunkiem okazują pyłki ostatniego ocalałego gatunku roślin! Wiem, że to tylko bajka, wiem, że można sobie pozwolić na przerysowanie, ale wciskanie młodym widzom takiej bzdury w kwestii przyrody to już przesada - większa niż kuchnia składająca się z doskonale zorganizowanych szczurów.

"Ratatuj" mieści się w granicach konwencji, nie nudzi, jest pogodny, zawsze śmieszy, można do niego wrócić. Do tego świetne zakończenie - nie takie, jakiego byśmy się spodziewali, ale jak najbardziej pozytywne! Niczego z tych rzeczy nie znajduję w "Filmie o pszczołach".