PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123312}

Ratatuj

Ratatouille
2007
7,4 310 tys. ocen
7,4 10 1 309866
7,8 71 krytyków
Ratatuj
powrót do forum filmu Ratatuj

Bajka dla dzieci.

ocenił(a) film na 7

Niestety film mało śmieszny. Miło się oglądało i to wsio !!! Mogli się bardziej postarać !!!

ocenił(a) film na 10
ow5

Mało śmieszny? Chba należysz do klubu malkontentów... W tym filmie jest mnustwo humoru! Ostatni film animowany na którym się tak usmiałem to był Wallace i Gromit- W klatwie królikołaka. Będzie Oscar dla Ratatuj.

ocenił(a) film na 7
kamul

Jak sie ktoś nawali i obejrzy film wśród znajomych to faktycznie będzie śmiesznie. Ładna bajka i nic więcej... Nie zapamiętałem ani jednej śmiesznej akcji...

kamul

W Wallace i Gormit nie bylo zupelnie nic smiesznego wiec jesli ta bajka jest na podobnym poziomie "humoru" to chyba ja sobie odpuszcze;\

ocenił(a) film na 10
Yozon85

Bajka jest o niebo lepsza od Wallaca i Gromita. A co do humoru, to jest wysmakowany, porównując do tematyki filmu bajka jest taka...wykwintna. Nie ma tam bekania i pierdzenia jest po prostu humor. Zresztą dlaczego bajki maja tylko śmieszyć ?? Ratauj opowiada faja historyjkę A graficznie to perełka. Nie było jeszcze takiej animacji !! Oskar murowany.

ocenił(a) film na 10
maly_kornel

Ano właśnie skąd to przeświadczenie u niektórych, że film animowany musi przede wszystkim być śmieszny? Ludziska z takim przekonaniem idą do kina, skupiają się tylko na łapaniu gagów przez co w ogóle nie dostrzegają np. fabuły i potem mękolą jaki to słaby film widzieli. Ludzie, szersze horyzonty troszkę!

A Oskara ja dałbym jednak "Persepolis", ale "Ratatuj" jest żęlaznym faworytem. Cóż, wielka pomyłka to nie będzie. Pzdr.