PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123312}

Ratatuj

Ratatouille
2007
7,4 310 tys. ocen
7,4 10 1 309866
7,8 71 krytyków
Ratatuj
powrót do forum filmu Ratatuj

CZEKAM

ocenił(a) film na 10

AUTA podniosły poprzeczke bardzo wysoko i przeskoczyc ja może jedynie PIXAR :-) Mam nadzieje ,że ich najnowsza samodzielna produkcja bedzie wielkim hitem !! Co tu dużo mówic - zwiastun zrobił smaka :-) Juz rezerwuje bilet ;-)

maly_kornel

Samodzielna?...poprzednie produkcje również były robione przez Pixar'a na zlecenie Disney'a bez ingerencji tego drugiego, a poza tym na zwiastunie jest Disney, więc film wydaje się być kolejnym spółki obu wytwórnii.

ocenił(a) film na 9
JohnnY_16

Tak, ten film raczej należy do spółki (potworów), a jeśli chodzi o niego samego to również się nie mogę doczekać, zwiastun rewelacyjny, chodź wiele na nim nie pokazano. Szkoda tylko czasem, że nie ma wersji językowych oryginalnych, jednak polskie nie zawsze są dobre, a po drugie co oryginał, to oryginał ;-)

Muszę zobaczyć Auta.

ocenił(a) film na 9
nib187

Miało być "jednak polskie nie zawsze są złe". (No czasem są bardzo dobre ;-).

A i pojawił się polski tytuł, jak już ktoś napisał jest to nazwa pewnego dania, dlatego tak przetłumaczono, moim zdaniem pasuje.

nib187

Mnie też podobał sie zwiastun:

Ale wydaje mi się(a moze czuje to), że największy hit Pixara szykuje się na rok 2009. Mówię tu oczywiście o Toy Story 3;)

racekk

'Toy story 3' to akurat dziecko disney'a, którego pixar się wypieparł.

maly_kornel

tez czekam na tą bajke.Super sie zapowiada

ocenił(a) film na 10
Kinomaniak20

ja wszędzie cztałem, że firmy sie rozdzielaja. Dla Mnie to w sumie bez znaczenia ,chodzi o kase, a nie o talent - zreszta wszystkie ich filmy są świetne , a nowy znaczek disneya prezentuje sie bardzo ładnie (chociaz nie ukrywam , to na tym niebieskim sie wychowałem i zawsze jak go widze to mam nadzieje,że pojawi sie pustynia i zacznie Alladyn :-)