PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123312}

Ratatuj

Ratatouille
2007
7,4 310 tys. ocen
7,4 10 1 309866
7,8 71 krytyków
Ratatuj
powrót do forum filmu Ratatuj

Tak, zdecydowanie jeden z najlepszych filmów animowanych. Zabawny,pouczający i momentami wzruszający. Myślę że taki w sam raz dla całej rodziny. Nie ma ograniczenia wiekowego.

koko1_1

o tak, koko, dobrze powiedziane, jedna z najlepszych disneyowskich produkcji

ocenił(a) film na 8
MrKrosta

I mnie się podobał. Film wprost do "zjedzenia" ;D

użytkownik usunięty
koko1_1

Zgadzam się w 200%, ja nawet pokuszę się o stwierdzenie, że to JEST najlepszy film animowany, obok "Nowych szat króla"
ciepły, zabawny i mądry film, oby więcej takich

ocenił(a) film na 9

Piorun i Ratatuj to dwie jak dla mnie bezkonkurencyjne animacje - świetne dubbingi, dobre historie, sporo optymistycznego podejścia i wesołej przygody.

ocenił(a) film na 7
koko1_1

Przyznaję, że "Ratatuj" jest całkiem niezłym filmem. Wprawdzie nie powalił mnie na kolana, ale i tak całkiem dobrze się przy nim bawiłam. Pozytywnie zaskoczył mnie zwrot akcji, gdy kucharze opuszczają głównego bohatera, bo spodziewałam się czegoś zupełnie odwrotnego, a tu niespodzianka :). Zdecydowanie zgadzam się, że jest w sam raz dla całej rodziny. Nawet dodam więcej. Jest w sam raz na zimowe niedzielne popołudnie, kiedy to mróz szczypie za oknem, a w domku unosi się zapach gorącego kakao. Całkiem przyjemna jest perspektywa spędzenia tego czasu przy "Ratatuj" :).

Mimo wszystko w moim rankingu filmów animowanych, jak na razie, przoduje "Jak wytresować smoka".

koko1_1

Świetny. Dubbing też pierwsza klasa.

ocenił(a) film na 10
jadawin

Piękna bajka, oryginalny scenariusz, pouczająca (przed chwilą usłyszałam np. "Piąte nie kradnij" xD Ogółem wspaniała :)

użytkownik usunięty
Happy93

Ciepła, madra, wciagajaca, wzruszajaca, z nutka humoru opowiesc o pasji, pozadaniu, marzeniach, i wartosci zycia. Klimat, a w nim muzyka, rysunkowe ale piekne widoki, sprawaja ze mozna sie rozmarzyc i odpoczac. Humor byl niezwykle blyskotliwy i inteligeny, nie naciagany, i bezposrednio brutalny jak w innych animacjach jakie sie tworza. Scena gdy mloda kuchareczka miala zamiar spoliczkowac Lingliniego byla dla mnie tak prawdziwa, i naturalna. Ratatuj podany przez szczurka temu krytykowi byl tak ciekawie przedstawiony ze chcialo by sie skosztowac tego specjalu na zywo. Jedna z najlepszych filmow animowanych jakie widzialem

ocenił(a) film na 9

Ja dodam jeszcze tylko ,że postaci były bardzo dobre dobrane i rozbudowane... Najlepsza animacja jaka widziałem. W moim odczuciu lepsza od Shreka. Inteligentniejsza przede wszystkim.

ocenił(a) film na 8
koko1_1

Wie ktoś może jak nazywa się piosenka śpiewana po Francusku na samym końcu bajki?

ocenił(a) film na 10
propek1212

Film jest rewelacyjny. Uwielbiam animacje ale ta jest tak ciepła,optymistyczna i ciekawa że śmiem twierdzic że to najlepszy film animowany w historii. Niebanalna historia,klimat Paryża,uniwersalny humor i nietuzinkowi bohaterowie to największe zalety tego dzieła. Zdecydowanie 10/10 :)