PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123312}

Ratatuj

Ratatouille
2007
7,4 310 tys. ocen
7,4 10 1 309866
7,8 71 krytyków
Ratatuj
powrót do forum filmu Ratatuj

No nie wiem...

ocenił(a) film na 6

Byłem wczoraj ale jakoś zachwycony to z kina nie wyszedłem.

Po zwiastunch(po obejrzeniu których zdecydowalem sie pójść na te bajkę) wszystko wskazywało, że może być fajnie. Dowcip, niezła animacja miały sie nijak do tego co zobaczyłem w kinie. Ogolnie to sie troche wynudzilem. Dobra przyznaje bylo kilka fragmentów , kiedy to sie nawet uśmiechnąłem ale to wszystko(no moze nie licząc tego,ze zrobilem sie ciut glodny:).

Musze przyznać, że pomysł był dobry. Każdy może gotować - każdy może spełniac swoje marzenia, nawet mały szczurek Remy. Nieliczy sie kim jestes i co robisz, masz jakis swój cel, i jeżeli tylko do niego dązysz to mozesz go osiągnąc pomimo przeciwności losu, które spotykasz po drodze.

Reasumując, szału może nie było ale nie było też aż tak źle. Wiadomo każdy możę mieć inną opinię o tym filmie:) Jakbym mial oceniać to w skali od 1 do 10 Ratatuj otrzymałby ode mnie ocenę pomiędzy 6 a 7.

ocenił(a) film na 6
kristoof

Całkowicie sie podpisuje , jakbyś mi to z ust wyjoł co napisałes:) Ja mam ochote dac temu filmowi dobra ocene i jak widac po ocenach dla wielu to rewelacja ale nie dla mnie. Ogolnie nie jestem fanem animacji dlatego nie powinienem nagadywac zbytnio na ten film bo nikt nie kazał mi go ogladac ale że ma wysoka ocene to dam mu 6/10 bo i tak sredniej mu nie zepsuje. Zawsze gdy waham sie miedzy jakas ocena tak jak tu miedzy 6-7 to wybieram tą która bardziej rózni sie od sredniej oceny tak by na nia bardziej wpłynac, w tym przypadku zniżyc bo jest stanowczo za wysoka.Oczywiscie najskuteczniej bym ja znizył dajac 1/10 ale ja tak nie robie . Ogółem można obejrzec zwłaszcza ze zwiastuny prezntuja sie na tyle dobrze że człowiek ma wrazenie że powinien to zobaczyc by miec czyste sumienie. Niestety nie którzy sie zawioda tak jak ja.

ocenił(a) film na 5
kristoof

Całkowicie się zgadzam. Ja też się na tym filmie wynudziłam. Wytwórnie filmowe przyzwyczaiły nas ostatnio, że na animacjach lepiej bawią się dorośli niż dzieci. Tym razem jest jednak odwrotnie. Dziesięciolatki wyjdą z tegu filmu zachwycone. Ich rodzice już mniej.

ocenił(a) film na 10
Tuska_14

Ja mam z seansów doświadczenie niemal o 180 stopni różne - śmiech dorosłych słychać było cześciej,
wychodzili z seansu z uśmiechami na ustach, a młodsze dzieci często nie byly w stanie sie skupic i
wysiedziec spkojnie do konca lub po prostu niewiele rozumialy non-stop zasypujac rodzicow pytaniami o to
co sie dzieje, lub o czym mowia bohaterowie.

kristoof

Ratatuj to prawdziwa bajka, a co za tym idzie skierowana jest przede wszystkim do najmłodszych widzów. I jako taka właśnie bajka sprawdza się znakomicie. Jeśli ktoś po tym filmie będzie oczekiwał humoru ? la DreamWorks to zapewne będzie rozczarowany. Ja na tym "Ratatuju" miałem okazję być w kinie i... też się trochę wynudziłem ;) Jednak patrząc obiektywnie na nowe dzieło Pixara należy mu się przynajmniej 7/10.

ocenił(a) film na 6
Mikez

No ja tez tak myśle ze wypadało by dac 7 ale jak mówie dałem 6 bo przy tej sredniej szala przeważyła sie w ta strone tak by znizyc ja troche:)Jest tylko 2 strona medalu, bo tak jak napisałes , trzeba patrzec obiektywnie i uznac goszka prawde ze animacje sa w 95% tak bardzo lekkie i przyjemne w ogladaniu ze cieszka zrobic takową gorsza niz 6/10. Jednym słowem Ratatuj z ocena 6 plasuje sie w dolnej czesci klasyfikacji jesli chodzi o animacje. ^ w przypadku animacji to to samo co 4 w przypadku filmu aktorskiego. No ale przynajmniej Ratatuj ma u mnie 6+ i przy takiej Dzungli której dałem 3/10 jest arcydziełem.