Ekipa Pixara i Disneya znowu udowodniła nam, że jest najlepszą grupą animatorów, scenarzystów i reżyserów długometrażówek CGI na świecie.
Film jest powalający.
Tekstury, kolory, naturalność potraw, ruchy postaci, woda, noż zadrapania na drewnie i metalu, dźwięki, światło, para wodna, wszystko cudowne.
Słowem - majstersztyk.
Znowu? Nie mówie o PIxarze ale kiedy ostatnio ekipa Disneya nam to udowodniła? To będzie hmmm... już wiem, a nie to był DreamWorks... hmmm to będzie...
W ostatnich latach Disney przeżywał największy kryzys w histori.
Sęk w tym, że od niespełna dwóch lat Pixar jest częścią korporacji Disneya, stąd mówienie o duecie Disney/
Pixar jest etraz jak najbardziej uzasadnione. Pewnie chodziło Ci o Walt Disney Animation Studios (Drugie
obecnie,obok Pixara, disnejowskie studio zajmujace sie realizacja animacji pelnometrazowych), które
faktycznie ostatnimi czasami wielkimi sukcesami poszczycic sie nie moze.
osaka32@ Dlatego włączyłem do mojego zdania Pixar, a chodziło mi w domyśle o: Toy Story, Toy Story 2 (chyba lepsze od jedynki), Dawno temu w trawie, Potwory i Spółka, Gdzie jest Nemo?, Iniemamocni (wielu chyba nie "chwyciło" humoru tego filmu), no i Ratatuj. Wszystkie wymienione tytuły, moim zdaniem są doskonałą rozrywką najwyższej próby, żaden nie odbiega drastycznie klasą od drugiego. (Dla mnie najlepszy z nich to chyba Monsters INC. no i Iniemamocni ;-) . I zauważ, że napisałem CGI - czyli animacji komputerowych (mam nadzieję, że nie robię z Ciebie niemądrej osoby tym tłumaczeniem ;-). Na koniec - rozumiem Twoje oburzenie jeśli chodzi o filmy sygnowane tylko znakiem Disney - Dżungla i Kurczak mały - pierwszego nie widziałem, a II był zdecydowanie słabszy od Pixarowskich dzieł sztuki, no i jeszcze animacje 2D, czyli nic niewarte kontynuacje (np kopciuszek 45, dzwonnik z wrocławia III itd). przepraszam za nieuporządkowany wpis i pzdr.
Nie ważne kto ale JAK to zrobił, wiemy , że PIXAR i to nam wystarczy. Animacja powala totalnie, jak dla mnie to az nieralne co widziałem !! Jestem pod takim wrażeniem, że nie mam siły się wdawac w szczegóły !! Poprostu nie wiem jak ci ludzie to robią !! Podziwiam i będe podziwiał. Tak dopieszczonej bajki jescze nie było, a co najważniejsze humor nie był wymuszony ani prostacki, nie potrzeba było bekania i pierdzenia. PIXAR RULEZZZ :) Brawo