Pomimo iż pomysł na film był przedni Ratatuj nie można określić jako dobry. Fabuła ciągnie sie przez ponad połowe filmu. Dialogi nie są zadowalające i mało śmieszne. Osoboście bajka mi sie nie do konca podobała.
Ja też, przecież w filmie tego typu nie liczy się tylko humor...
Film jest arcydzielny 10\10.
Mi się tam podobał bardzo. Humor może nie najlepszy (nie taki jak w madagaskar) ale bardzo przyjemnie się oglądało :)
Przecież to bajka, humor nie jest tutaj aż taki istitny.Nawet jesli mówili podczas spotu TV, że to komedia,to jest to albo błąd tłumacza, albo w tym przypadku zamierzenia w celu marketingowym, aby udać się na ten film do kina.I co z tego, żę o "Ratatuj" zapowiadano, że to komedia,
ważne, żę film jest wartościowy, bo bajka ma uczyć moralnych i mądrych zasad.Raczej reżyser ratatuja, odniusł się do kategorii bajka, a nie komedia.Zresztą film jest powtórzę ARCYDZIEŁEM!!!W filmacz bajka tego typu humor nie decyduje o ocenie.Weżcie też pod uwagę, jaki to był rodzaj
bajki, niekoniecznie komedia np. bajka muzyczna, poetyczna, itd.Jakby osoby, które w bajkach zwracają uwagę na jej śmieszność, spojrzały na jej przesłanie,klimat oraz na sympatyczność, i dobrą zabawę, opierającą się na czymś innym niż tylko humorze, mogą być bardzo zaskoczeni.Koncern
Disney produkuje nie tylko komedie.Jak w bajce są np. przygody, trzymające w lekkim napięciu lub takie, które są niesamowite.Są różne gatunki bajek.Nie pomijam jednak tego, iż każdy ma inny gust.Aczkolwiek jeśli się czemuś dobrze przyjrzy to można polubić i to, i zmienić zdanie.
Nie podważam,że każde z was oczekuje od re żyserów czegoś innego.Istnieją bajki spokojne, bardziej przygodowe, poetyczne, komediowe, muzyczne idt., więc sami widzicie, można próbować różnych rzeczy!A może w tym przypadku ratatuję?Albo spagetti speciale, które jedli Tramp i Lady?To taki żart, ale fajny, nie?