PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123312}

Ratatuj

Ratatouille
2007
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307783
7,8 69 krytyków
Ratatuj
powrót do forum filmu Ratatuj

Pomimo iż pomysł na film był przedni Ratatuj nie można określić jako dobry. Fabuła ciągnie sie przez ponad połowe filmu. Dialogi nie są zadowalające i mało śmieszne. Osoboście bajka mi sie nie do konca podobała.

ocenił(a) film na 8
Sai6

Nie wyobrażam sobie lepszego wykonania.

ocenił(a) film na 9
bomba105

Ja też, przecież w filmie tego typu nie liczy się tylko humor...
Film jest arcydzielny 10\10.

Felinka

Mi się tam podobał bardzo. Humor może nie najlepszy (nie taki jak w madagaskar) ale bardzo przyjemnie się oglądało :)

ocenił(a) film na 9
malinka144

Przecież to bajka, humor nie jest tutaj aż taki istitny.Nawet jesli mówili podczas spotu TV, że to komedia,to jest to albo błąd tłumacza, albo w tym przypadku zamierzenia w celu marketingowym, aby udać się na ten film do kina.I co z tego, żę o "Ratatuj" zapowiadano, że to komedia,
ważne, żę film jest wartościowy, bo bajka ma uczyć moralnych i mądrych zasad.Raczej reżyser ratatuja, odniusł się do kategorii bajka, a nie komedia.Zresztą film jest powtórzę ARCYDZIEŁEM!!!W filmacz bajka tego typu humor nie decyduje o ocenie.Weżcie też pod uwagę, jaki to był rodzaj
bajki, niekoniecznie komedia np. bajka muzyczna, poetyczna, itd.Jakby osoby, które w bajkach zwracają uwagę na jej śmieszność, spojrzały na jej przesłanie,klimat oraz na sympatyczność, i dobrą zabawę, opierającą się na czymś innym niż tylko humorze, mogą być bardzo zaskoczeni.Koncern
Disney produkuje nie tylko komedie.Jak w bajce są np. przygody, trzymające w lekkim napięciu lub takie, które są niesamowite.Są różne gatunki bajek.Nie pomijam jednak tego, iż każdy ma inny gust.Aczkolwiek jeśli się czemuś dobrze przyjrzy to można polubić i to, i zmienić zdanie.
Nie podważam,że każde z was oczekuje od re żyserów czegoś innego.Istnieją bajki spokojne, bardziej przygodowe, poetyczne, komediowe, muzyczne idt., więc sami widzicie, można próbować różnych rzeczy!A może w tym przypadku ratatuję?Albo spagetti speciale, które jedli Tramp i Lady?To taki żart, ale fajny, nie?