Bardzo przyjemna bajka,taka w starym stylu rzekłbym. Są momenty śmieszne,są i wzruszające a wszystko kończy się pięknie. Tak jak to w bajkach z reguły :) Bajka wyróżnia się klimatem jak i pomysłem na fabułę. Polski dubbing bez zarzutu. Swoją drogą chciałbym takiego szczurka który by mi gotował :)
Polecam młodszym jak i starszym, POzdro ;)
Zgadzam się. Moim zdaniem to najlepszy film animowany od czasów pierwszej części Shreka. Podobało mi się w nim praktycznie wszystko. Bardzo ładnie narysowane postaci, kapitalna muzyka sprawiająca, że widz czuje klimat Paryża, ciekawa, dynamiczna fabuła i wreszcie polski dubbing - moim zdaniem mistrzostwo świata. Film trwa 111 minut - dosyć długo jak standardy animacji. Jednak przelatuje jak z bicza strzelił. W ogóle się nie nudziłem, bardzo mi się podobało. Proszę o więcej takich filmów. 9/10
Zgadzam się z wypowiedziami u góry! ja osobiście uwielbiam te bajkę, jest dla mnie za idealną. Wątek szczurka, który potrafi gotować i docenia kuchnie bardziej niż nie jeden człowiek jest genialny. Nie jest to głupia historyjka że zwierzaczki mają supermoce i ratują świat przed ośmiornica czy innym zmutem, ale piękna opowieść o miłości do kuchni .. cudo!:)
Prawie się przekonałem do szczurków i gotowania. 8/10. Jedna z moich ulubionych animacji obok Króla Lwa, Gdzie jest Nemo i Shreka. Szczurek ma pasję.