Haha, no i nawet nie wiem jak zacząć, tak mi te puzzle lecą z rąk, ale może wrażeniowo: Dowódca Macierzy Thomas Shelby z Peaky Blinders, nawet kształt czaszki zgadza się co do joty z Cillianem, co akurat mnie rozczuliło. Czy przypadkiem na podstawie twarzy głównej bohaterki nie powstał "Błękitnooki samuraj"? Coś mi sie wydaje, że całkiem prawdopodobne, co akurat jest dość fajnym i zaskakującym odkryciem ( jeśli to nie moje chore rojenia ). Poza tym...niezłe ujeżdżanie stwora rodem z "Jak wytresować smoka" , no i już młócony na potęgę w opiniach mix Gwiezdnych Wojen, Diuny i Władcy Pierścieni (Orkowie rules ) . Czekam na drugi sezon "1970" zatytułowany: "2970" gdzie Jan Paweł będzie Imperatorem Galaktyki ( niestety większą jej połowę będzie miał w posiadaniu Andrzej ) , Anielka będzie generałką rewulucjonistką broniącą skrawków wszechświata przed imperialistycznymi zapędami swojego ojca, który nigdy do końca nie będzie potrafił się jej sprzeciwić. Ksiądz Jakub stworzy międzygalaktyczną religię i biznes będzie się kręcił, bo będzie zastraszał wszystkich, że Czarna Dziura pochłonie niewiernych. Amen.