6,2 40 tys. ocen
6,2 10 1 40206
5,2 23 krytyków
Red Eye
powrót do forum filmu Red Eye

Niestety mam jakis niedosyt. I o co chodzi z tym tytulem? bo chyba nie rozumiem;)
Ogolnie 6/10

użytkownik usunięty
macwrzo

Faktycznie, tytuł dziwny...
Nie wiem co ma do filmu.

użytkownik usunięty

Terminem "red eye" chyba określa się nocny lot. Zauważcie, że na początku, gdy Lisa rozmawia z ojcem przez telefon, padają słowa "red eye" właśnie w odniesieniu do nocnego lotu.

macwrzo

Apropos tytułu.. no jestem w szoku że nie został przetłumaczony na coś w stylu "Zaskakujacy lot" albo "Niespodzianka w powietrzu" ;)

ocenił(a) film na 10
Moniczkaa

Jeśli znowu macie problemy z tytułem(temat jest wałkowany do znudzenia podczas każdego wznowienia emisji filmu),odsyłam do tematu:"Czerwone Oko" na tej stronie. Poza kolejnymi pytaniami nieświadomych forumowiczów ,sporo tu sensownych wyjasnień,które może wreszcie ostatecznie rozwieją wasze wątpliwości.

użytkownik usunięty
macwrzo

Być może, nie zwróciłem na to uwagi...
Bardziej myślałem o oczach, bo w koncu eye ;D
A ten mężczyzna miał właśnie takie rzucające się w oczy oczy, tylko zastanawiało mnie dlaczego red... Więc chyba źle myślę. ;p

Ale napisałem... wieczorem to już nic nie myślę. ;)

macwrzo

Tytuł ma sens przynajmniej ten angielski ;) terminem "red-eye" określa się lot (zazwyczaj nocny) podczas którego pasażer raczej nie może liczyć na spokojny sen.

użytkownik usunięty
dzi_had

Czyli się nie przesłyszałam. Swoją drogą:KS Staleczka, ciekawe rozumowanie:) Rację przyznam, facet ma zabójcze oczy;)