Nie zgadzam się z recenzją tu zamieszczona. "Reich" jest filmem pożądnym a nie podżędnym cz żenującym. Po pierwsze prosze rzucic okiem na rodzaj taśmy na której został on nakręcony, większość polskich filmów z okresu 2000-2002 robi wrażenie kręconych na cyfrówkach z "Reichem" jest inaczej. Secundo gra Lindy, szczególnie w momencie kiedy dowiaduje sie , że jego koleś jest z policji fakt rewelacyjną nie jest , ale moim zdaniem trzyma poziom. Trzy dialogi... No cóż robienie z Bogusia drugiego Romea pod balkonem Pasikowskiemu nie wyszło, ale moim zdaniem nie taki był zamysł.Otóż należy sie troche zdystansować od dialogów gdyż w stanzch jest wiele filmów które traktują o gangsterach i tam też można zauważyć takie odzywki w stylu: uciekaj póki czas. Moim zdaniem film ogląda sie dobrze. Na pochwale zasluguje wspaniale dobrana muzyka a zastosowanie nowoczesnych, jak na polskie kino, scen spowolnienia strzału itp. świadczy o podjęciu się przez reżysera który i tak już dużo osiagnał na polskim gruncie, czegoś nowego.Nie stoi w miejscu tylko stara sie isc na przód w swoich filmach. A wiadomo, że pierwszemu zawsze jest najtrudniej. Zgadzam sie w jednym, ta debiutantka mogła sie lepiej postarac, być może została ona zatrudniona z powodu deficytu młodych, pięknych polskich aktorek(oczywiście ja ją za aktorke nie uważam).Jedyne co mnie razi to scena gdzie Baka jedzie po koks do Łodzi a gdy tam zjawiaja sie bandziory to wnet przybywa mu Boguś z odsieczą, troche za szybko to sie potoczyło.Należy jednak spróbować docenić ten film a nietylko negować. A zdjęcia?Widziałem dużo gorsze w filmach które maja na tej stronie dużo lepsze recenzje. Szanuje twórców tej strony i pana odpowiedzialnego za recenzje, chociażby dlatego , że za krytyka kryly sie solidne-poniekad- argumenty.Polecam ten film.
Próbując bronić filmu wypunktowałeś jego wady. Twoją wypowiedź można podsumować zdaniem: Film ma wad od groma, ale są gorsze filmy, więc ten jest świetny. Rany boskie! Sam sobie zaprzeczasz, od początku negujesz własną tezę i przyznajesz rację twórcom opinii, z którą polemizujesz! Logiki trochę!
Z tego wszystkiego faktycznie doby był tylko Baka, do którego mam jakąś wewnętrzną sympatię oraz to, że filmy jest sprawnie pozwijany na porządnej taśmie a nie na (szczególnie dzisiaj)wszechobecnej "syfrze" - przez to obraz jest naturalny i pełny. Ach ... no i zaponiałbym o muzyce Stańki - o taaaakkk :).
wiesz co no może wszystko byłoby ok. Gdybyś tylko trochę starał się lepiej to napisać i patrzeć na stylistykę i, co może ważniejsze - ortografie ("pożądny" i "podżędny" pisze się przez "rz") to może byłoby lepiej. A tak, no cóż, jakość twojej wypowiedzi obniża się o połowę, a nawet, jak ktos przeczytał poczatek to już nie ma ochoty czytać dalej bo już zdążył sobie coś pomyśleć o autorze. Aha, i jeszcze jedno, przy długich wypowiedziach używaj akapitów, to lepiej wygląda.
To takie uwagi na przyszłość. Twoje zdanie jest ok, nie neguje go, ale uważaj na język bo to też się liczy.