PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685388
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Chciałbym go obejrzeć, ale moje rówieśniczki (16-17 lat) się tym zachwycają ach, och jaki super film... Sam nie wiem czy warto, skoro takie głupie "mądre i fajne" pseudointeligentne dziewczęta zachwalają. Warto obejrzeć?

VooDoo_Child2

warto xD gdyż jest to film, który naprawdę daje do myślenia...

pati50039

przekazuje bardzo ważne wartości...takim pseudointeligentnym dziewczyną może sie podobac ten film, gdyż sa poruszane tematy z narkotykami itp. myśle, że one nie dostrzegły głębi tego świetnego filmu (muzyka też )

ocenił(a) film na 6
VooDoo_Child2

Uważasz że wszystkie twoje rówieśniczki są "pseudointeligentne"?! A ty znawca i inteligent nie zrozumiany przez otoczenie Faceci jakie to typowe. No comment!

ocenił(a) film na 5
Natusia_94

pffff... przeczytaj uważnie co napisałem, powtórz w myślach i jak zrozumiesz to usuń swój post bo nic nie wnosi i pokazuje, że jesteś niemądra. dlaczego "wszystkie" od razu rówieśniczki? dlaczego niezrozumiany przez otoczenie? typowe wrzucanie wszystkiego do jednego wora... Jednak widzę, że nie ma sensu oglądać tego filmu, bo zauważyłem jego "wyznawców"...

ocenił(a) film na 4
VooDoo_Child2

Mi osobiście film wgl się nie podobał. Nie rozumiem tego całego zachwytu nad nim. Twoje rówieśniczki zachwycają się nim na pewno dlatego, że gra tam Jared Leto oraz dlatego, że pokazuję temat tabu: ZŁE NARKOTYKI! I tylko dlatego, że przedstawia on ich efekty (które moim zdaniem w filmie są bardzo przesadzone) większość będzie mówić, że jest on taki świetny i tak strasznie daje do myślenia. Ja sam zamiast się nad nim zastanawiać, śmiałem się w niebogłosy gdy pojawiła się zabójcza lodówka. Film zrealizowany jest bardzo ciekawie ale fabuła jest nudna i nie mogę znaleźć nic ciekawego, oprócz tych elementów humorystycznych, które miały nimi nie być :D
Podsumowując, też mam 16 lat i nie polecam tego filmu jeśli oczekujesz kawałka naprawdę dobrego kina.

ocenił(a) film na 10
VooDoo_Child2

Film ostro działa na psychikę. Obejrzałem go raz, ponad rok temu, a do tej pory mam w pamięci większość scen. Muzyka? Muzyka w tym filmie to arcymistrzostwo. Film pokazuję jak człowiek może się stoczyć przez uzależnienia,
Polecam film, bo naprawdę warto go obejrzeć.

VooDoo_Child2

film polecam każdemu, kto się nawinie. ale wiadomo - ile ludzi, tyle opinii.

serce mnie boli, jak widzę "takim pseudointeligentnym dziewczyną może sie podobac ten film (...)".

VooDoo_Child2

Prawda jest taka, że jest to bardzo dobry film. Osiągnął niestety status kultowości w pewnym kręgu buntowniczej młodzieży z prostego powodu - jest o narkotykach.

Większość z nich odczytuje film powierzchownie a ja pragne przypomnieć że ten film mimo, iż sie tak pozornie wydaje, wcale nie jest o narkotykach. Zdecydowanie polecam film ale trzeba do niego podejść z dystansem.

pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
VooDoo_Child2

Ja również polecam, warto obejrzeć.

A odradzam kierowanie się cudzymi opiniami - lepiej wyrobić sobie własne zdanie ;) Tym bardziej, że z tego co widzę, obecnie wiele osób "najeżdża" na Requiem, "bo gra Jared Leto", "bo jarają się nim gimnazjaliści" - bo teraz na fali jest krytyka... Także do oglądania! :)