PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 684688
7,6 82 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Co do chrześcijan

użytkownik usunięty

Niby ich w Polsce jest 80% a i tak większość z nich jest za homoseksualizmem. Czy nie
wiecie, że jest to grzechem? Nie mówię tu o Ateistach, bo tych to nic nie przekona ;] Ale
skoro większość narodowa to "wierzący" ludzie to w końcu pomyślcie trochę i zajrzyjcie do
biblii a jak się nie chce to chociaż jakiś artykuł przeczytajcie. Bo Ci, który nawet TOLERUJĄ
homoseksualizm grzeszą ;)

Ale jaki to ma związek z filmem ?

ocenił(a) film na 10

To teraz prawdziwych Chrześcijan zostało wobec Twoich wywodów już tylko 30% z 80% ,bo z tej ''osiemdziesiątki'' większa połowa pewnie TOLERUJE homoseksualizm. Skoro tacy Wielcy Chrześcijanie na to przystają i tym samym ciężko grzeszą to już nie są prawdziwymi Chrześcijanami , a tylko Pseudochrześcijanami. Teraz z tych prawdziwych Chrześcijan ,którzy pozostali drogą dedukcji ,szczerze wierzących i nie chodzących do kościoła na pokaz i dla innych jest pewnie połowa. Więc zostało tylko w przypuszczeniu 15%?!?!? A my podobno taki Katolicki i Wierzący naród jesteśmy?
Więc teoria jednego z największych katolickich narodów świata jakim jest Polska została obalona ... przez Ciebie :)
Nie no śmieję się.
Ale rzeczywiście jaki to ma związek z filmem o co pytasz w temacie?

ocenił(a) film na 10
djrav77

Homophobia is gay ;p

ocenił(a) film na 10
AragornAndFrenc

Nie wiem jak mam to odczytywać ,szczerze powiedziawszy?
Czemu masakrujesz tak animacje i filmy ,które na prawdę są przynajmniej dobre i stawiasz im jedynki?
Tak z ciekawości tylko pytam. :)

ocenił(a) film na 10
djrav77

Homophobia is gay znaczy że nietoleruje homofobów -_- a może ja nie lubie tych animacji i filmów zastanowiłeś się?

ocenił(a) film na 10
AragornAndFrenc

I do not tolerate homophobia - tak chyba powinno to brzmieć ,ale mogę się mylić :)
Co do mojego zastanowienia się nad tym ,że Ty nie lubisz tych filmów.
Każdy ma swój gust ,bo każdy ma do tego prawo, aby decydować. Po prostu przy tak wielkiej liczbie ''jedyne'' na myśl przyszło mi ,że nie tyle Ty ich nie lubisz ,co nie lubisz ich bo inni je lubią ,ale bardziej bo są dla Ciebie (niektóre przynajmniej) za trudne oraz za nudne. Tylko bez urazy ok

ocenił(a) film na 10
djrav77

Dobrze napisałam Homophobia is Gay to jest hasło jednego z najlepszych gitarzystów na świecie a przynajmniej w moim mniemaniu tak jest. Po drugie skąd możesz wiedzieć co lubię a czego nie lubię? Jak mnie nie znasz to niech ci sie nie wydaje bo kij wiesz. Danke

ocenił(a) film na 10
AragornAndFrenc

Nie ma to jak agresja dzieciaczku :)

ocenił(a) film na 10
djrav77

ocenił(a) film na 10
djrav77

Stary, jak nie rozumiesz kontekstu kulturowego, to zamilcz. Kolega nawiązywał do twórczości Setha Putnama, a Ty się tu popisujesz swoją mierną angielszczyzną:)

ocenił(a) film na 10
Lukas2406

Nikt niczym się tu nie popisuje ok. Zadałem tylko zwykłe pytanie i dostałem odpowiedź. Ty się wcinasz i wyskakujesz do mnie z tekstami w stylu ''zamilcz''. Każdy ma prawo się wypowiedzieć ,co nie znaczy ,że trzeba zaraz skakać do kogoś tak jak Ty to robisz do mnie :) Poza tym to nie kolega ,a raczej koleżanka nawiązała do twórczości gitarzysty i to Ona pierwsza odpisała na mój post. Nie szukałem z nią zaczepki ok.

djrav77

'homophobia is gay' jest wyrażeniem poprawnym. taka fajna gra słów. bo gay to gej, tylko bardziej negatywne nacechowanie emocjonalne niż w naszym języku. politycznie poprawnie mówi się 'homosexual'. a 'gay' jako przymiotnik może też określać coś, co nie jest fajne. np: "do u wanna watch "kac vegas?", "Nah, its gay"

ocenił(a) film na 10
kessi8529

Dzięki za wyjaśnienie :)
Jak wiadomo ,nikt nie jest wszechwiedzący ,tak więc przyznaję się ,iż nie byłem za bardzo w temacie. Podszedłem do tego trochę od strony zwyczajnego przetłumaczenia na nasz język. Jak wiadomo , każdy ma prawo się mylić. Przynajmniej czegoś nowego można się dowiedzieć ;)

użytkownik usunięty
kessi8529

dokładnie. często spotykane na IMDb w postach o danym filmie. gay = lame, gay juz teraz powszechnie oznacza kiepski, tandetny, ciotowaty itd.

właśnie. u nas się nawet już mówi, że coś jest 'lamerskie'.

użytkownik usunięty

A czy wasz Bóg nie karze miłować każdego bliźniego?

Czy ja dobrze widzę to zdjęcie twojego profilu????? ty śmiesz coś mówić o chrześcijaństwie!!! Zabiliście swoją Córeczkę i zarzucasz innym grzech!!!!! I jeszcze dostajesz nagrodę w postaci urlopu i apartamentu za friko!!!!!!!!!!!! ty śmie.....

użytkownik usunięty
loco_filmweb

LOL LOL LOL

@Icek
już wiem o co chodzi, tata Madzi tak?
ja tylko raz widziałam mamę Madzi w tv, a taty nie widziałam ani razu

użytkownik usunięty

mhm :))))

loco_filmweb

lol, naprawdę uważasz, że ten koleś udziela się na filmwebie i jeszcze sobie ustawił profilowe? :D i don't want to live on this planet anymore

Jeśli Bóg jest wszechmogący, to dlaczego nie pomoże chorym dzieciom,kim jest tyranem ? Starszym to ja rozumiem, już swoje mają za sobą, ale młodym. A może na tym świecie niestety ,ale nie może dopiero TAM ? A więc modły na nic się zdadzą. Tak ma być i koniec. Ale jak się z tym pogodzić ? Jak zrozumieć tą dobroć ????/

ocenił(a) film na 10

Po pierwsze: co to ma do filmu?
Po drugie: homoseksualizm oczywiście grzechem jest (Biblia tak mówi), tylko że dzięki Jezusowi wiemy że mamy obowiązek grzesznika napomnieć, a jeśli ten ma nasze napomnienia gdzieś, to należy trakotwać go jak "celnika" (czytaj: jak powietrze) i zostawić w spokoju a nie pakować go za kraty i pałować. Jezus był rzecz jasna zwolennikiem dobrze pojętej tolerancji (nie mylić z akceptacją).