PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685388
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Czy warto ....

ocenił(a) film na 8

zastanawiam się czy warto obejrzeć ten film ... niby jest w 90% zbliżony do mojego gustu ... ale po niektórych komentarzach nie wiem czy obejrzeć ... więc pytam czy warto ??

użytkownik usunięty
mqk12

Uwierz ze warto. Do pewnego momentu moze byc troche nudny, ale koncowe sceny nadrabiają wszystko.

Zgadzam się w zupełności. :)

użytkownik usunięty
mqk12

dokładnie, końcowe sceny nadrabiają wszystko. film generalnie do najłatwiejszych nie należy. często słychać opinie, że niby ten film jest banalny i śmieszny, bo "lodówka tam ożywała". guzik prawda. film ukazuje nałóg z kilku perspektyw: uzależnionej od tabletek na odchudzanie, marzącej o karierze w telewizji kobiety w średnim wieku; rozprowadzających narkotyki chłopaków i uzależnionej od narkotyków, gotowej dla nich zrobić wszystko dziewczyny. to wg mnie ciekawe spojrzenie na problem nałogu, pomijając już genialną kreację Ellen Burstyn i Jareda Leto. zdecydowanie polecam.

ocenił(a) film na 8

obejrzałem i kolega wyżej trafnie opowiedział o tym filmie :D ale ten problem jakoś mnie szczególnie nie ruszył dlaczego ... ponieważ nie jest on mi bliski ... i raczej nie bd, ale i tak nie narzekam bo był ciekawy ... :) znam lepsze filmy dlatego myślę ze 8/10 zasłużył ... mimo ze najpierw dałem 9 to zmieniłem ostatecznie ocenę... :P

użytkownik usunięty
mqk12

to było odnośnie mojej wypowiedzi ? jeśli tak, to koleżanka. w sumie mnie też nie ruszył aż tak, bo nie jest mi on rzeczywiście bliski :d generalnie historia Sary Goldfarb dotknęła mnie najbardziej :( pozdrawiam :D

mqk12

Mnie bardzo poruszył. Trudna tematyka, ku przestrodze. Warto obejrzec, chociażby dlatego, aby zobaczyć co uzależnienie i nie tylko robi z człowiekiem.

ocenił(a) film na 7
aasia19

dla mnie film trochę przereklamowany, wiem że nie jest to film akcji ale przez godzinę prawie się nic nie działo, wiem że trzeba było dać wprowadzenie do reszty ale mogliby to trochę przyśpieszyć a tak to na początku był trochę nudny

ocenił(a) film na 9
mqk12

Jedna rada: nie czytać komentarzy przed obejrzeniem filmu. Przez to zmienia się do niego podejście, a najlepiej jest samemu ocenić - bez narzucanych opinii.

ocenił(a) film na 8
dlasowa

No może tak ... ale jeżeli szukasz jakiegoś fajnego filmu to można zobaczyć jak oceniają: polecają czy też nie go inne osoby. Oceną czasem też nie warto się kierować ;)

ocenił(a) film na 9
mqk12

Oceny tutaj są bardzo średnie. Jeżeli film ma 100 tys. głosów i ocenę 7,5 to na pewno nie wszyscy ocenili go na: dobry. Co do poleceń rekomendacje całkiem dobrze się sprawują.

mqk12

Jeśli chcesz źle się czuć przez cały dzień, to obejrzyj. I jeśli chcesz zostać nawrócony..

szymon0018

Co prawda to prawda. Ja np zle sie czulam. ;pStrasznie przygnebiajacy, ma cos takiego w sobie xdxd

aasia19

Ja do końca dnia byłem wkurzony na ten film bo zepsuł mi humor :D

ocenił(a) film na 8
szymon0018

no czy ja wiem ... powiem ze czasem czułem przygnębienie po innych filmach, ale nie po tym ... ten temat nie jest mi aż tak bliski ... podobał mi się ale rewelacji nie było :)

mqk12

mi bliski tez nie jest ;p, tu chodzi chyba bardziej o ludzka głupotę. Nie mieści mi sie w głowie jak można tak nisko upaść. xd Moim zdaniem, to jeden z filmów na jednorazowy seans.

ocenił(a) film na 8
aasia19

Dziwi mnie, a wręcz oburza jak można śmiać się ze sceny "ożywającej lodówki". Mnie tak poruszył, że aż się.. popłakałam. Może dlatego, że od lat borykam się z anoreksją, ale nie chcę tego rozwijać. I zgadzam się ze zdaniem, że to jeden z filmów na jednorazowy seans.

ocenił(a) film na 8
p15

trzymam za Ciebie kciuki, będzie dobrze, wierz mi :)

ocenił(a) film na 10
mqk12

Moim zdaniem film jest niesamowity. Końcówka mnie tak przeraziła, że nadal nie mogę się otrząsnąć. Film budzi skrajne emocje- z jednej strony złość i niezrozumienie dla bohaterów, a z drugiej współczucie. Kiedy pokazywali tę słynną lodówkę, ja doskonale rozumiałam tę kobietę- każda osoba która kiedyś próbowała być na diecie zrozumie. Gra aktorska również niesamowita.
Uważam , że warto, a nawet trzeba go obejrzeć.

ocenił(a) film na 1
lifeknower

nie oglądaj tego gniota, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Szczerze odradzam. Najgłupszy, najbardziej infantylny, śmieszny i przekłamany film o drugach jaki widziałem, a widziałem ich sporo

ocenił(a) film na 10
KubaLBN92

Duża znajomość w temacie drugów nie jest moim zdaniem powodem do dumy. Wole być jednak wolnym od uzależnień ignorantem.

ocenił(a) film na 1
Miszcz_Pawarotti

Zgadzam się, że nie jest. Jednak jeśli ktos chce robić na ten temat film to powinien się doszkolić, lub troszkę pomyśleć- inaczej wychodzi głupia bajeczka