PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685388
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Mitomania i dyrdymały: tak w skrócie można opisać ten film. Opisuje jak tragiczne w skutkach są używki. Oczywiście, bo przecież co drugi biorący narkotyki ma amputowane kończyny albo wykręca oberki z lodówką. Reżyser nie miał chyba pojęcia o czym jest film, a wiedzę o narkotykach czerpał z gazety Niedziela. Do tego ta patetyczna ścieżka dźwiękowa, która obecnie jest umieszczana w każdym filmie "ujawniającym" prawdę o tym jak jesteśmy atakowani przez zły świat. Aktorstwo mdłe, scenariusz mija się z rzeczywistością, a nie to miało być celem, a po obejrzeniu jedyny wniosek jaki przychodzi do głowy, to to, że wielki murzyn z narkotykami musi prowadzić do furgonu dziewczyn w obcisłych ubraniach.

ocenił(a) film na 7
Con_Verter

Tutaj też TROLLujesz, pajacu?
Proszę nie odpisywać na jego posty, bo dokładnie to samo robi tutaj:
http:// www.filmweb.pl/film/Skazani+na+Shawshank-1994-1048/di...
tutaj
htt p://www.filmweb.pl/film/Karol+-+papie%C5%BC%2C+kt%C3%B3ry...
tutaj
http://www.filmweb.pl/f ilm/Matrix-1999-628/discussion/Parodi...
oraz tutaj
http://www.filmweb.pl/film/Forrest+Gump-1994-998/discussion/Badziew.,1916416
Szkoda Waszego czasu oraz Jego satysfakcji, że wreszcie w życiu udało Mu się na Siebie zwrócić czyjąś uwagę.

użytkownik usunięty
dareus79

no i po co wklejasz jego wypowiedzi, zajmij się lepiej jego tekstem i wysil się na jakiekolwiek argumenty

ocenił(a) film na 7

Poczytaj Jego wypowiedzi, to zobaczysz, jaki sens wchodzenia z Nim polemikę. Próbowałem. Nie ja jeden zresztą...

dareus79

Ty i dyskusja? Sprawdź sobie definicje tego słowa, bo Twoje wypociny można prędzej zaliczyć do malkontenctwa.

ocenił(a) film na 7
Con_Verter

Nie no... Rzeczywiście. Jakiż ja niepokorny i bezczelny byłem, myśląc, że potrafię prowadzić dyskusje. Doprawdy, zbłaźniłem. Przy Twoich umiejętnościach prowadzenia polemik z ludźmi (przykład na http://www.filmweb.pl/film/Skazani+na+Shawshank-1994-1048/discussion/Paranoja,19 13817 ) ja rzeczywiście wypadam blado.
Uprzejmie pominę fakt, że wpieprzyłeś się ze Swoimi groszami w rozmowę moją z manypakiao7. ;-)

dareus79

Robisz syf w moim temacie i jeszcze mnie upominasz, że gdzieś Ci się wpieprzam. No po prostu ubaw niesamowity. Może tak po prostu znajdziesz sobie inne zajęcie, niż oglądanie filmów, bo to ewidentnie przekracza Twoje możliwości.

ocenił(a) film na 7
Con_Verter

Oczywiście jak zwykle masz rację, o nie nieomylny... :-)

ocenił(a) film na 10
dareus79

dzięki za odpowiedź za ten temat dareus79 :) już po samych linkach, do filmów w których się udzielał ("Skazani na Shawshank", "Forrest Gump") ustrzegłeś mnie przed wchodzeniem w dyskusje z nim ;) takie trolle są, i będą. Lepiej, że próbują na siebie zwrócić uwagę w taki sposób - trolując na forum, niż robiąc coś co mogłoby realnie zagrozić innym ludziom. (Może drastyczne skojarzenie - wydarzeń z Denver.) Moim zdaniem - to wszystko kwestia psychologii. Takich ludzi da się spotkać na forach, ponieważ jest to idealne pole manewru dla nich, gdyż pozostają anonimowi. Ostatnio zwrócił na to uwagę projekt "Grażyna Żarko" - ciekawe zjawisko socjologiczne.

ocenił(a) film na 2
Con_Verter

Dokładnie tak.

Con_Verter

Widzę, że mijasz się z celem. Fakt, aktorstwo pozostawia wiele do życzenia. Jeżeli w taki sposób myślisz i taki wniosek wynosisz po tym filmie o czarnoskórych handlarzach to już nie mój problem. Nie zająłeś się zbytnio tematem filmu...Ale cóż. Nie zdążyłem poczytać twych komentarzy o innych dość ważnych filmach w kinematografii użytkowniku, ale mam nadzieję że to nadrobię, bo przecież większość genialnych książek przeczytałem, lecz po twym komentarzu odnośnie dzieła światowego kina pewnie zapoznałem się z błędnymi tytułami... Merci beaucoup

makulatura10

Mange d'la marde.

użytkownik usunięty
makulatura10

Aktorstwo jest wspaniałe i nie pozostawia nic do życzenia.

użytkownik usunięty
Con_Verter

Tylko ja jako podatnik nie mam zamiaru potem płacić za twoją terapię odwykową w psychiatryku "polski intelektualisto".Proszę bardzo masz prawo się narkotyzować,ale prędzej czy później skończysz jako trup na ulicy po heroinie,bo bohaterowie filmu nie palą trawki.A skoro go krytykujesz to chyba musisz brać to co oni i dochodzić do takich mądrych wniosków.Sorry za dosłowność i wybuchowość.

użytkownik usunięty

Tylko ja jako podatnik nie mam zamiaru potem płacić za twoją terapię odwykową w psychiatryku "polski intelektualisto".Proszę bardzo masz prawo się narkotyzować,ale prędzej czy później skończysz jako trup na ulicy po heroinie,bo bohaterowie filmu nie palą trawki.A skoro go krytykujesz to chyba musisz brać to co oni,bo dochodzisz do takich mądrych wniosków.Sorry za dosłowność i wybuchowość.Bez obrazy.

Nie ma sprawy, to tylko pokazuje jak nisko upadłeś.

użytkownik usunięty
Con_Verter

NIE WYDAJE MI SIĘ.NIE JA NAZYWAM DRAMAT KOMEDIĄ S.F.

Con_Verter

W tej kwestii akurat się z tobą zgadzam!