PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685388
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Film polecam osobom, które dla zabawy próbują tego świństwa. Kto ma jeszcze resztki rozumu, wyciągnie odpowiednie wnioski. Film bardzo mądry, pouczający, ciekawy, choć bardzo, bardzo bardzo przygnębiający i dołujący.

madzia_sw16

Film jest dobry i mocny jednak wątpię w wyciągnięcie wniosków przez takich głupków. Może działa to na jakąś część, ale nie wiem czy na większą skalę. Tak czy siak - można by było puszczać to już gimnazjalistom.

ocenił(a) film na 7
madzia_sw16

Ludzie oceniają ten film na 1 lub 2. Czemu? To prawda, że film jest nakłamany, jeśli chodzi o narkotyki. Pokazuje same złe strony, wiele rzeczy jest nieprawdą. Ale nie o to chodziło w tym filmie. Chodziło w nim o to, aby ludzie od tych gówie*ek trzymali się z daleka. Pomimo kategorii wiekowej 18+ skierowany jest raczej dla młodych ludzi w wieku 12-15 lat, aby w to nie wchodzili.

CreepyBufet

"film jest nakłamany, jeśli chodzi o narkotyki. Pokazuje same złe strony" a jaka jest dobra strona narkotyków, poza używaniem ich w medycynie?

ocenił(a) film na 7
dragonjedark

Chodzi mi pod względem samopoczucia, a nie zdrowie. W "requiem..." takie coś pojawia się tylko na samym początku, w dodatku jest to źle pokazane.

CreepyBufet

Nie wiem czy było dobrze czy źle pokazane, nie biorę, Ty jak widzę masz wielkie doświadczenie, skoro coć Ci nie pasowało w tym jak się zachowują, zwłaszcza, że (tu Ci przyznam rację) faktycznie nie było to za bardzo pokazane.

ocenił(a) film na 7
dragonjedark

Ja nie biorę, ale znam paru ludzi, którzy kiedyś brali, i nienawidzą tego filmu. Mówią, że to bajka dla dzieci. A "Trainspotting" chwalą za "prawdę". Opowiadali mi o tym trochę i cóż, film stworzony tylko po to, aby ludzie trzymali się od tego z daleka.