PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684266
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Porażający!!!!

ocenił(a) film na 10

Film jest świetny! Nakręcony w rewelacyjny sposób, muzyka też idealna! Wszystko tworzy super klimat!
Jeśli chodzi o samą fabułę to kino dla mocnych nerwów!
Przyznam że na koniec już nie mogłam pohamować łez. A nie płakałam bo sie wzruszyłam, tam nie ma czym sie wzruszać... po prostu nie wytrzymałam nerwowo!

ocenił(a) film na 10
em_purple

szkoda bohaterów na samym końcu a najbardziej tego chłopa który stracił ręke

matix_3

szczerze? to mi nie szkoda. sam sobie winien. nie bede wspolczuc cpunowi ktory doskonale wie do czego prowadza narkotyki a mimo to bierze. najbardziej szkoda mi jego matki. jej poczucia izolacji samotnosci i niskiej samooceny.
dodatkowo co bylo przykre w tym filmie...zycie kazdego bohatera bez narkotykow bylo smutne szare i puste. jedynie sceny w ktorych mieli poczucie szczescia to wlasnie te z uzywkami...ktore tez doprowadzily do tragedii..wiec jaka byla dla nich roznica brac czy nie brac? skoro zawsze byli nieszczesliwi i udreczeni.
ktos tu kiedys napisal ze film gral jedynie na negatywnych emocjach- z tym sie zgodze,zaznacze jednak ze mimo wszystko poruszyl mnie i nawet sie na nim rozplakalam

ocenił(a) film na 10
em_purple

dzięki temu że nie ma happy endu ten film jest po porstu taki... prawdziwy...

Ktoś kiedyś napisał na forum, że narkotyki to ciężki temat. Zgadzam sie z tym. Ale ten film (moim zdaniem) potrafi przedtawić ten problem. Nie potrafie opisać jakie wielkie na mnie wywarł wrażenie... Jest po porstu świetny.

ocenił(a) film na 10
em_purple

mam takie pytanko. wie ktos może jak nazywa się pierwsza piosenka
??
doskonale znam skądś ta melodie tylko nie pamiętam tytułu

analeptic

Clint Mansell - Requiem for a Dream Remix

:)

ocenił(a) film na 10
paw2xx

Raczej Clint Mansell-Lux Aterna.

Nvmd. Film świetny i chyba niedługo sięgnę znowu do swojej biblioteczki , żeby go obejrzeć ;)

ocenił(a) film na 10
rafalm_14

Clint Mansell-Lux Aeterna sorka za pomyłke.