PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685386
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Ten film jest straszny, po prostu STRASZNY..

w SKRÓCIE: Jak chcesz kogoś zniechęcić do ćpania to pokaż mu ten film...

ocenił(a) film na 10
skoczek_narciarski

Piszesz, że "jak chcesz kogoś zniechęcić do ćpania to pokaż mu ten film", czyli to znaczy, że ma jakąś wartość i w dobry sposób przedstawił problem, a dajesz ocenę 1. To trochę dziwne.

piotr_wyp

Trzeba odróżnić dwie rzeczy, ten film nie jest wartościowy pełni po prostu funkcje odstraszają, I tyle. Dałem mu ocenę 1 bo ten film jest okropny, straszny i wstrząsający to jedyny film z setek które widziałem w życiu do którego obejrzenia drugi raz nikt by mnie niczym nie zmusił. Po porostu odrażający.

ocenił(a) film na 9
skoczek_narciarski

no cóż, film jest zrobiony na zasadzie wbicia zardzewiałego gwoździa w lustro i pokazania jak łatwo może rozpaść się oswojona rzeczywistość na raniące śmiertelnie kawałki, przekaz dobitny a jak widać z twego postu dla niektórych za drastyczny, tylko czy rzeczywiście trzeba karać Aronofskiego za jego naturalistyczny styl oceną 1. Jak się natkniesz na ulicy na obhaftowanego pijaka co leży i się nie rusza to co zrobisz, zwiejesz gdzie pieprz rośnie bo dołujący i odrażający ? czy tez udzielisz pomocy? Takie filmy pozwalają zmierzyć się z ciemną stroną świata. za samo aktorstwo Ellen Burstyn i ostrzeżenie przed złudnym światem mediów już się 8 należy a jak jeszcze kogoś przed popadaniem w uzależnienie obroni to powinien 9 dostać jak nic

jagamiga1

Wiesz, źle jest skonstruowany system ocen na filmwebie. Po prostu ten film to mój najgorszy koszmar. Dlatego nie dam wyżej niż 1. A Burstyn to nawet za ten film dostała nominację do Oscara..

ocenił(a) film na 9
skoczek_narciarski

się zgadzam, że system oceniania do kitu tu jest, co nie zmienia faktu, że to niesprawiedliwa ocena bo można zrobić tak :: 9 dla Ellen + 1 za koszmar co daje 10 i wyciągnąć średnią co da 5 i wtedy przynajmniej choć trochę będzie to bliższe prawdziwej wartości tego obrazu

jagamiga1

Absolutnie nie, gra aktorska na ogol nie wpływa znacząco na jakość filmu. A ten film nie ma nic wartościowego, 1 to adekwatna ocena.

ocenił(a) film na 9
skoczek_narciarski

ooo, no trudno, próbowałam coś wytargować :)) muszę pogodzić się z niepowodzeniem

jagamiga1

no neistety ale jestem surowy w ocenach od jakiegoś czasu (jeszcze w sierpniu 2012 ten film wyceniałem na 2) , Niewiele u mnie filmów dostaje więcej niż 6, a oceny 9 i 10 to absolutnie wyjątki. Zresztą ocenę 10 mam zarezerwowana dla jednego filmu i już pewnie nigdy żadnemu filmowi nie dam takiej oceny.

ocenił(a) film na 9
piotr_wyp

Mi się film podobał - ścieżka muzyczna na 6. Niedawno dowiedziałam się who is Jared Leto - więc opinia jednego z Kolegów mnie nie dotyczy.
Role super zagrane - głównie dla Burstyn i Conelly