Wszędzie wcisną to cholerne 3D przypomniało im się jak zarabiali na tym w latach 80 a teraz znowu muszą ponaciągać na "za***ste" efekty. Żygać się chce niech sobie wsadzają to ile razy chcą do wszelkich animacji i filmów dla dzieci ale od takich filmów WARA !!!!! WYNOCHA MI Z TYM SYFEM 3D !!!
Zobaczysz nie bedzie tak zle, Mr. Prison Break uratuje cały film swoim nowym wcieleniem ;)
MIllera tu dali w roli Redfield'a...nosz kurde. Gość nie jest zły tylko że jego asortyment min i tekstów jest tak ograniczony że nie wiem co on zrobi z tą postacią :-(
on by się nadawał do remake'u terminatora, a tak wracając do tematu... to jeszcze nie ta technologia żeby dało się lekko strawnie film nakręcić w 3D... mnie osobiście mdli jak oglądam filmy w 3D z tymi pożal się boże okularkami, i mówię to dosłownie. 3D to będzie jak będę mógł sobie taki film obejrzeć z każdej strony... a każda uczta będzie ucztą dla wspaniałego zmysłu jakim jest wzrok. Wtedy przestane nazywać 3D kolejną próbą rozdmuchiwania bałwochwalstwa.
Może nie będzie tak źle trzeba znaleźć tylko kino nie komercyjne ( o ile takie istnieją) które po porostu nie darady obsłużyć 3D Ja także nie mam ochoty oglądać tego filmu w 3D, ech irytujące to już jest a ja chce zobaczyć film normalnie na płaskim ekranie!!!
ps; może piraci będą mieli wersję bez 3D :p
i zrobisz mega błąd ale to twoja decyzja, 3d to 80% radochy z tego filmu. takiego 3d kina totalnej rozpierduchy jeszcze nie było, a kamery sa te same co przy Avatarze i wygląda rewelacyjnie.
Avatar to arcydzieło i nawet bez 3D wygląda super, a Resident to prosty film akcji z elementami horroru luźno oparty na sławnej serii gier. Tylko dlatego ma 3D by przyciągnąć więcej 'frajerów" i nastolatków którzych podniecają na takie tanie sztuczki. Oglądnij sobie też Jackass 3D skoro tak to lubisz.
Akurat z tym Avatarem, to argument chybiony - film mi się nie podobał, a to całe szumne 3D nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia. Nie lubię 3D, wole tradycyjne kino. Swoja droga, to jakaż to musi być straszna kupa ten film, skoro -jak sam piszesz- 80% wartości filmu, to stereoskopowe wodotryski.
A ja nie widze w 3D,mam wade wzroku.I czuje się pokrzywdzona przez to że nie moge tego filmu normalnie zobaczyć.kolejny argument dla rozwoju piractwa.Skoro nie mogę w kinie normalnie tego zobaczyć,to pobiorę z sieci jak będzie dobra kopia.trudno,ale ten rynek nie pozostawia mi innego wyjścia.
Też już nie przepadam za tym 3D ale ten film warto obejrzeć w tej technologi bo tych efektów się nie zobaczy w 2D ;]
dokładnie film był kręcony w 3d, a nie konwertowany do 3d to jest różnica. 2d nie pokaże wszystkiego.
jak by nie patrzeć film robi wrażenie pod względem efektów bardzo duże, dynamika, pomysł itp. Wielki szacunek za pracę nad tym :) film bdb jak dla mnie, naprawdę warto obejrzeć :)
haha dobre jom pomientoł iż wczyśniej były filmy na kartkoch potym łuciekło to wszystko na ekranisko a tyraz dajom jakis 3d czy razy do dupy film
To teraz pytanie czemu porzucili 3D w latach 80 i nie wracali tak długo do tego ? Bo się nie sprzedało i tyle. Teraz też się nie sprzeda.
W latach 80-tych nie było jeszcze odpowiedniego sprzętu, aby móc rejestrować obraz w 3D ;)
Ja na pewno film ten zobaczę właśnie w 3d , bo pod 3d został stworzony od podstaw i powinien prezentować się świetnie. To nie kolejna lipna konwersja zrobiona, aby wyciągnąć kasę od ludzi (Starcie Tytanów, Alicja w Krainie Czarów itd.)
ludzie ale wy jesteście dziwni macie problem bo jest w 3d to pójdźcie sobie na wersję analogową dla tych co nie wiedzą 2D.. proste nikt na siłę wam nie każe iść na 3d
A ja np chciałbym obejżeć ten film na dużym ekranie, bo na dvd to już nie to samo, a że w 3D to niestety nie mam takiej możliwość z powodu wady wzroku. Szkoda że dystrybutorzy nie myślą też o takich osobach i w tak dużym skupisku ludzi jak obszar Katowic i okolic nie ma ani jednego kina z wersja 2D.
Kolejne debile podchwyciły post wyżej z wadą wzroku i będa robić wszystko żeby zaargumentować 3D. Tak czy siak 3D to przyszłość i czy chcecie czy nie; tym jednym zdaniem wygrałem z każdym z was co nie lubi 3D. A teraz czekam na ripostę, oj bo zaraz milion ludzi będzie mi tu wypisywać jaki to nieinteligentny jestem . Więc czekam.
Akurat nie podchwyciłem bo pisałem o tym już w innym poście odnośnie 3D w kinie. Jest taka wada wzroku która uniemożliwia widzenie głembi w filmach 3D a co za tym idzie czuje sie jakbym oglądał film 2D tylko ze ciemniejszy (przez okulary do 3D) i za wyzsza cene. Nie jestem przeciwnikiem 3D, jak ktoś chce to niech oglada, chodzi mi o to ze kino powinno wyswietlac film w wersji 2D i 3D. Jesli beda wyswietlac tylko w 3D to osoby z taka wada nie beda mogly ogladac filmow na duzym ekranie w kinie, tylko na marnym DVD w domu.
Dlaczego kwestionujesz czyjąś wade wzroku?Jak ciebie to nie dotyczy to milcz,bo nie wiesz jakie to uciążliwe.Myślisz żeto jest fajnie słuchać jak inni się dobrze bawią na 3D,a ty nie możesz tego doświadczyć?Także przestań bredzić.
tak, masz racje - to teraz wycofajmy 3D z kin lub spuścmy zasłonę milczenia i nie ekscytująmy się tym, że to fajne - bo ten ułamek ludzi z dziwną wadą wzroku będzie się czuł źle. LMAO.
Nikt nie mowi o wycofywaniu 3D, tylko o tym zeby dystrybutorzy dali wybor. Mieszkam w duzym miescie bo liczacym ok 200 tys mieszkancow, obok mojego sa jeszcze wieksze bo Katowice, Chorzow i w zadnym nie ma w wersji 2D. Jest to bardzo niemily sposob wciskania 3D na sile. Od dystrybutora sie dowiedzialem (bo specjalnie z pytaniem napisalem) ze film w polsce bedzie wyswietlany tylko w 3D. Widzialem w kinie wszysckie czesci RE i sadzilem ze ta tez obejze, ale widac ze bede musial czekac ok 2 miesiecy na wersje DVD i ogladac w systemie 5.1 :/ Przykre.
No własnie czytanie ze zrozumieniem się kłania.Nikt nigdzie nie wspomniał o wycofaniu/zakazaniu techniki 3D.Tylko mowa jest o tym że puszczają tylko w tym 3D,a nie tak i tak.Rzeczywiście trudna treść do zrozumienia.
Nie kwestionowałem twojej wady wzroku, kwestionowałem pozostałych uzytkowników którzy podchwycili to od Ciebie, wiem że istnieje taka wada wzroku i ci współczuje, ale chodzi mi o to że ty to pierwsza napisałaś i napewno ze szczerej prawdy, lecz reszta podchwytuje i tym chce obalić całe 3D tak nie można. A co do tego żeby obecne filmy były w w2D i3D to sie absolutnie zgadzam lecz w przyszłości będziemy skazani na d lub ta idea całkowicie upadnie.
Tylko że ja mam ochote zobaczyc go na duzym ekranie,z super nagłosnieniem.Czemu mam czekać rok?To moja wina że mam wadę wzroku?Chce iść z facetem na horror do kina.
3D weszło a i tak 2D zostanie popularne ... to samo było z książkami, mimo ze weszła telewizja i tak część ludzi przy nich pozostała. Jest wiele dziedzin w których technika zaczyna zastępować naszą własną wyobraźnie. Z jednej strony dobrze... będziemy mieli możliwość większego urozmaicenia, z drugiej jednak strony człowiek jest tak stworzony, że jak nie musi myśleć to w bolesnej większości przypadków myśleć nie będzie. Czekam teraz tylko aż nas podłączą do Masmixa, albo aż każdy będzie miał swojego awatara, lub będziemy się podłączać do serwisów społecznościowych gdzie przez internet będziemy uprawiać "zmysłowy seks". Szanuje to, że ktoś lubi 3D, a nie 2D lub na odwrót ... dziwi mnie jednak to, że zaczynamy powoli wszyscy coraz mniej przyglądać się rzeczywisty rzeczom ( które też mamy w 3D i z przestrzennym dźwiękiem, w wysokiej rozdzelczości.... ), a skupiamy się na "wodotryskach" z kina. Mam nadzieje, że nikt nie zrozumie tej wypowiedzi i poleje się kolejna fala agresji. Pozdro ;)
dokładnie, 3D to gniot. Już nie mogę się doczekać, kiedy moda na to przejdzie. widziałam kilka filmów w 3D i żaden mnie jakoś szczególnie nie zachwycił :/
Hah, a mi się udało nie obejrzeć jeszcze ani jednego filmu w 3D, a RE oczywiście obejrzę jak pojawi się wersja 2D dla fanów, a nie dla $$$. Jednym słowem, kiedy pojawi się w sieci, a cały przemysł od 3D robiący z filmów kolejny tandetny i plastikowy gniot, niech się cmoknie w tyłeczek. A avatar tylko efektami świeci, tak po za tym nie ma nic ciekawego do zaoferowania. Ale o to właśnie chodziło, gdy go kręcono. Zrobić zajebiście drogi film, który ma zbić jak najwięcej kasy bazując jedynie na pięknych widokach i super efektach.
Ten oto gość świetnie podsumowuje co ja myślę o 3D
http://thatguywiththeglasses.com/bt/aj/ajsreview/27786-aj-resident-evil-afterlif e-3d-review wątpie by ktokolwiek zrozumiał.