PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68860
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

9/10

ocenił(a) film na 8

-do fanów poprzednich cześci : POLECAM !!!
duzo mordobicia,strzelania,zombiaków i dużo ALICE :)

ocenił(a) film na 3
kuzynelvisa

Ja jestem fanem serii, ale na 4 zawiodłem się, a pierwsze 15 minut, to porażka totalna.. jeszcze reszta to ujdzie jakoś.. błędy.. oh jeny.. strzelali do zombiaków po korpusie a one ginęły... A gdy była scena jak wychodzą z wody... od razu wiedziałem, że bedzie strzelanina, no i co była... tylko kto pływa z bronią, a później z niej strzela!!
Nie było klimatu w tej części, tylko ten potwór z młoto-toporem ratuje ten film (scena jak idzie w "deszczu" wymiata i ta muzyka, cudo, ale to tylko kilka sekund filmu!!) Słaba gra drugoplanowych postaci..
Zakonczenie, hmmm troszeczkę z usmichem ;) Ale to dobrze.. Plusem są też efekty specjalne, choć wiele fajnych, to niektóre już oklepane..
Film jak sylwester bez fajerwerek.. zapowiadał się świetnie wyszedł bardzo przeciętnie...

ocenił(a) film na 7
szklanakot

Mi się film podobał ale masz rację pierwsze 15 min to tragedia! A wszystko przez te 3d film w kinie zaje fajny ale jak drugi raz go oglądałem w domu w normalnej wersji to pierwsze sceny nie wyglądały tak fajnie! Oby juz wiecej nie robili Residenta w 3D!

szklanakot

Co do pływania z bronią skoro z kałasza się da te czemu nie na filmie s-f?

ocenił(a) film na 6
kuzynelvisa

Czasami aż za dużo tej Alice,tej jej "pamiętnik do kamerki" cholernie mnie denerwuje już od 2 części.

ocenił(a) film na 6
kuzynelvisa

Hehe. Dobre na głównej jest banner z reklamą Afterlife na Blu Ray. "Najlepszy film z serii Resident Evil" jak to dumnie brzmi. Jeżeli już powinno się tam znaleźć jakieś naj to chyba tylko najbardziej dochodowy.

ocenił(a) film na 6
reese

powiem tak ta cześć mnie zawiodła jeśli nakręcą jeszcze jedną i będzie podobna do chyba przestane oglądać kontynuacje co do pierwszych 15min to katastrofa

ocenił(a) film na 6
tomek_okon

No nakręcą to już pewne. Afterlife naprawdę jest najbardziej dochodowym filmem z całej serii a jak 4 część zbiera najwięcej widowni to tylko kwestia czasu zanim pojawi się kontynuacja.

ocenił(a) film na 6
reese

oby lepsza od poprzedniej