PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68783
4,2 16 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Co się stało z ludźmi na Arkadii ??? Czy wszyscy zginęli? Co się stało z Chrise Redfieldem, jego
siostrą i resztą??? Przecież tam było 2 tyś. osób na tym statku. Musiał ktoś przeżyć.

Kolejne moje pytanie - skąd ''Młot bojowy'' wiedział, że Alice i reszta są w więzieniu???

Fagot_2

Spróbuje to wytłumaczyć tak jak jest według mnie. Ludzie na Arkadii wszyscy zginęli, oprócz Chrisa, Claire i K-Mart. Zostali oni porwani do jakiegoś innego ośrodka niż w Retrybucji. Jak wiadomo w Retrybucji wszystkim sterowała Czerwona Królowa, to ona wypuściła tego młota na Alice i Adę. Tak też tutaj będzie, chyba że to Albert Wesker. Królowa wiedziała o wszystkim, tak samo jak wiedziała, że Alice jest na tym statku.
Chris, Claire i K-Mart powrócą w finałowej części.

ocenił(a) film na 8
_REC_

Finałowej? Ma być tylko 6 części?

Sheppard25

Ma być niby jeszcze prequel. 6 część będzie finałem tej serii z Alice :(

_REC_

Wiadomo coś na temat 6 części?

MrZajac

Alice i jej sprzymierzeńcy Jill, Ada, Leon, Claire, Chris, K-Mart wracają do Racoon City do Ula by zniszczyć Czerwoną Królową. Film ma być bezpośrednią kontynuacją Retrybucji ;)

_REC_

Zapowiada się ciekawie, dzięki c:

ocenił(a) film na 8
MrZajac

Powinni zresetować serię i zrobić coś w stylu horroru bo gra od czwartej części i film od drugiej to już co raz słabsze są ;( sieczka i tyle. Ale i tak jestem fanem ;P

ocenił(a) film na 4
Sheppard25

1. RED QUEEN ZOSTALA USMAZONA W 1 CZESCI.
2. TEN GOSC Z TOPOREM NIE BYL STEROWANY PRZEZ RED QUEEN. (JAKBY TAK BYLO, TO BY BYL BARDZIEJ INTELIGENTNY, BO BY WYKONYWAL ROZKAZY SUPER-KOMPUTERA, KTORY JEST W STANIE OSZACOWAC SETKI POTENCJALNYCH RUCHOW)
3.GLUPIE TLUMACZENIE, ZE WSZYSTKICH ZABILI, A TE 3 OCALILI.
4.ZOMBIE ZACZELY NAGLE ZAPIERD*LAC JAK SZALONE... NIE WYJASNIONE DLACZEGO. MODA NA SZYBKIE ZOMBIE TRWA.
4.LICZE NA SKONCZENIE SERII JAK NAJSZYBSZE I ZROBIENIE TEGO OD NOWA Z LADEM I SKLADEM. SUPER BOGINI, KTORA ZOSTAJE POZBAWIONA MOCY I LATA NA LINIE W WYSOKOSCI OK 10 PIERTA, PO CZYM PUSZCZA SIE LINY ROBI FIKOLEK I NIE SKRECA SOBIE KARKU, TO JAK DLA MNIE PRZEGIECIE.

FILM DLA GLUPICH GIMBUSOW, CO MAJA POROWNYWALNE IQ Z ZOMBIAKAMI.

ocenił(a) film na 8
maniekboy

@up, trololollololo. CAPSA jakbyś wyłączył to może bym Cię potraktował poważnie.

maniekboy

Akurat się zgadzam z większością tego co napisałeś. Cała seria wygląda tak, jakby jej twórcy nigdy na oczy nie widzieli gry, która rzekomo była pierwowzorem filmowego scenariusza. Klimat gry opierał się na atmosferze strachu i zaszczucia, zombiakach wyskakujących z najmniej spodziewanych miejsc i ciągłym braku amunicji. Akurat tej ostatniej we wszystkich częściach filmowej adaptacji jest dużo za dużo, jakieś 1000000% za dużo.