PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68859
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

i niestety, ale muszę przyznać rację większości forumowiczom, że z całej opowieści RE ta część za mocno odstaje od reszty. Byłam na tym w kinie, oceniłam za efekty specjalne, akcji itp., ale w domu już tego nie ma. Jest dużo strzelaniny, czarno-biało i tak kiczowato. Po seansie w kinie dałam 7/10, ale po domowym dałabym 6/10.

ocenił(a) film na 2

Chyba sobie żartujesz. Obejrzałem przed chwilą i jeśli byłaby możliwość dałbym zero.

ocenił(a) film na 3
Keczup96

film poniżej oczekiwań. Schematyczny i naciągany. I nie wiem czy się czepiam, ale ten potwór z młotem, bardzo mi przypomina tego z silent hilla :) Najgorsza część. Jeszcze jedynka była dobra, ale tutaj to dno

Odstaje ? Ta część zgwałciła całą serię i pokazała poprzednim filmom środkowy palec. Scenariusz i dialogi są żałosne, wątki z poprzedniego filmu są dosłownie zabijane w pierwszych minutach filmu albo wykasowane i zapomniane, świat nagle znów jest zielony... halo panie reżyserze !! A gdzie się podziało to całe pustowie niczym z Fallouta które zostało spowodowane przez wirus ? Zombie zasadziły drzewka ?A no tak zamiast zombie mamy ni stąd ni z owąd Las Plagas z dwóch ostatnich gier Resident Evil plus kilku bossów-katów. Czy oni myśleni że gracze są tak głupi ? Kiedy wyjdzie kolejna część... Retribution wtedy marka seria zostanie pogrzebana na dobre.

crazy_race

Niestety Panie crazy_race muszę się z Panem nie zgodzić, czy jeżeli oglądałby pan tylko część Afterlife to też by Pan tak mówił? wątpię... . Moim zdaniem wszystkie serie Resident Evil były dobre, osobiście uwielbiam ten film i nie mogę się doczekać Retribution

nielegalna_xD

To nie ma nic do rzeczy film powinnien się trzymać tego co zostało zbudowane w poprzednich filmach a jeśli coś zmienia to dać chociaż jakieś wyjaśnienie a tu nie ma niczego. Wiem że to film akcji (na podstawie serii która jest horrorem) ale nawet w takich filmam scenariusz powinnien choć trochę trzymać się kupy.