Rezident z elementami matrixa nawet agenci się pojawili niedługo wyjdzie na to ze są w uwiezieni w symulacji komputerowej .... eh.... 4\10 nie moge się doczekać co będzie w rezidencie 38 widać ze reżyserowi brakuje już pomysłów nawet wyapsionego głównego boss nie ma.... a może by tak Alice spotyka Kapitana Planete i jego gromadkę ekologów? hehe... xD
Nie mialem duzych oczekiwan... naprawde, ale to co zobaczylem przeroslo moje poczatkowe obawy. Bezapelacyjnie NAJGORSZA czesc sagi, chcialem poprostu prostego, napelnionego fajna akcja filmu - jak sie okazalo oczekiwalem zbyt wiele. To, ze fabularnie 'nie jest najlepiej' wiedzialem wczesniej, ale ze same sceny walk i cala ich otoczka beda lezec - tego juz nie. We wszystkich tego rodzaju scenach razi niesamowita wrecz sztucznosc (w negatywnym tego slowa znaczeniu), poza tym same efekty specjalne rowniez nie zachwycily (nie wiem jak z 3D wiec na ten temat sie nie wypowiadam, aczkolwiek z opinii innych widze, ze tylko to moglo dac jakakolwiek radosc z ogladania tej produkcji). Ogolnie widac bylo, ze tworcom naprawde brakowalo pomyslow (na fajne sceny walk, bo o fabule wolalbym w ogole sie nie wypowiadac), ponadto jak wiekszosc wie duzo watkow zaczerpinetych (chociaz zerznietych by tu bardziej pasowalo) zostalo z Residenta 5 (tak - przeszedlem, gra niezla, chociaz 4 czesc sporo lepsza). Ci, ktorzy spodziewali sie jakosci scen pokroju Matrixa czy nawet Blade'a moga odrazu rozwiac swoje nadzieje. Pozycja tylko dla zagorzalych fanow serii, moja przygoda z Residentem zapewne juz sie skonczyla - tworcy bardzo skutecznie odepchneli mnie od ogladania kolejnych czesci. Naciagane 3/10 - byc moze gdybym ogladal wersje 3D dalbym oczko wyzej no ale coz, uwazam, ze od filmu, szczegolnie w tych czasach, powinno wymagac sie nieco wiecej ;).
dla mnie rezident stał się popłuczynami z innych filmów nie wymagam żeby ten film miał głęboka fabułę bo bym był szalony... ale tu nawet akcji zabrakło.... jak film się zaczynał się rozkręcać to nagle bach napisy i dziękujemy spotkamy się za rok ;) ja obejrzę następna część aż seria sięgnie dna czyli 1\10 bo do tego to zmierza
ps: i do tego ten Wentworth Miller brakuje tylko wytatuowanej mapy na plecach jak spierdzielić z budynku to by była wisienka na torcie w tym bagienku ;D
Tak się zastanawiam jak wg Ciebie powinna ta część wyglądać by zasłużyć na wyższą ocenę? ;) I domniemam, że gdyby zamiast napisów rozegrała się jakaś walka jeszcze, to byś stwierdził iż film się dłuży :]
więcej akcji bo to nie jest kino ambitne.... cześć powinna być bardziej efektowna.... więcej Zombi... i jakiegoś porządnego bossa a nie szmaciarza w czarnym stroju z matrixa o czarnych o okularach nie wspomnie.... poza tym ta cześć niczego nowego nie wnosi Alice porusza się z punktu A do punktu B a potem C i koniec filmu...
a najlepsze jak Alice ratuje kolezanke ...upapraną, ubłocona, potargane wdzianko ... mija noc ... i co ? okazuje sie ze na swiecie ktory prawie przestal istniec ...zaklady kosmetyczne i fryzjer sa na kazdym kroku :))) a dziewczyny chyba w kieszeniach noszą same kosmetyki zeby cud wygladac w zatechlym swiecie zombi ... wyjatkowo stracone 1,5h ... az sie dziwie ze tak wysyko ocenilem :))) smiechu warte ... ale trup sial sie gesto , tak 3mac !