PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68860
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Ile jeszcze części Resident Evila powstanie?

ocenił(a) film na 8
None200

Powstanie 4 i potem w planach jest re bot (w nieoficjalnych planach:D)
A co faktycznie będzie to nie wie sam Paul W.S. Anderson:D!

użytkownik usunięty
None200

Będą z "Piłą", "Rambo", i "Rocky'm" ścigać się o rekord guinnesa.

ocenił(a) film na 7

i z "koszmarem z ulicy wiązów" xDDD

:D

ocenił(a) film na 7
None200

Pff to dopiero 4...Lepiej zadać pytanie ile będzie części Piły jeszcze ;P

ocenił(a) film na 7
Matt_19_

Mi się piła podoba i tak, chociaż wole żeby już więcej części nie było xD

ocenił(a) film na 7
None200

a ja jestem za tym, by było jak najwięcej:)
tak wyjątkowo:)

użytkownik usunięty
tekjow

nie mówiąc już o piątek trzynastego gdzie było już chyba 13 części więc piła czy Rocky są daleko stylu.

Koszmar z Ulicy Wiązów i seria filmow Hellraiser jest ok mimo wielu kontynuacji :)

None200

No właśnie. Niech powstanie nawet 98697897847895 (RE) części byleby film nadal zachował klimat i by był nakręcony w naprawdę smaczny sposób - dla przyjemności oglądania :>, wtedy liczba kolejnych części naprawdę nie ma znaczenia, jeśli film jak już wyżej wspomniałem ogląda się z przyjemnością a nie podczas seansu rzuca popcornem i szuka kóz w nosie :P

Jerich0

Po 28 dni i 28 tygodni później szukałem jakichś filmów z zombiakami i długo się zastanawiałem nad Residentem. Zanim się za niego wziąłem obejrzałem Bastion z 1994 roku, który jak myślałem będzie bardzo dobry, ale po zauważeniu elementów fantasy (babcia co ma moce i jakiś potwór co też je posiada) to się trochę wkurzyłem, ale obejrzałem i daje mu 7/10.

Lubię takie filmy gdzie 99% ludności na świecie wymiera i pozostaje mała grupka, która walczy o przetrwanie ścigana przez zombie, dlatego 3 część Residenta najbardziej przypadła mi do gustu (8/10).

Czekam na 4 część RE, chociaż bardziej interesuje mnie 28 miesięcy później.

ocenił(a) film na 10
delpiero105

Nie wiadomo ile bedzie czesci RE oby bylo ich duzo bo to zajebisty film.

None200

Części Residenta może być jeszcze wiele. W Afterlife są motywy, które ukazane były w 4 i 5 części gry RE (np. las plagas). Daje to potencjalnie bardzo duże możliwości i szerokie pole manewru dla reżysera. JillValentine - nie musisz się przejmować, że seria się szybko zakończy. Będzie nam na pewno towarzyszyć przez kilka/kilkanaście następnych lat. :)

ocenił(a) film na 10
MacMillan1993

To dobrze bo to fajny film a Milla jest fajną aktorką.

ocenił(a) film na 7
MacMillan1993

Wątpię że seria będzie ciągnięta przez kilkanaście lat ja stawiam jeszcze na max 2-3 filmy.

ocenił(a) film na 10
Szw3dzik

A może więcej nie wiadomo.

ocenił(a) film na 7
Jill Valentine

Wątpię bo ile taka historia może się ciągnąć.

Szw3dzik

Oj może. Wszystko zależy od inwencji twórców. Poza tym film jest na podstawie gry (są pewne nieścisłości, ale jednak) więc w momencie wydania przez Capcom kolejnej części serii możemy spodziewać się również nowego filmu.

ocenił(a) film na 1
None200

Pewnie dobiją do "dyszki", a w ostatniej części Alice stanie się Bogiem i wstąpi w niebiosa, aby zjednoczyć się z wszechkosmosem.

BelzeBoobies

Dobre!!:P Rozbawiłeś mnie

None200

powstanie pewinie jeszcze kilka czesci. I dobrze lubie ten film...

ocenił(a) film na 10
mshqquon11

Tez lubie ten film. Belzeboobies czy ty nie mozesz odczepic sie od tego resydenta?

ocenił(a) film na 6
Jill Valentine

no dużo osób ma racje jeszcze kilka części i koniec. Bo co by było w Resident Evil 7 lub 8 ??
pomysły mogły by być beznadziejnie . Ja myśle że się skończy na piątej lub szóstej części .

ocenił(a) film na 10
Jill02

no fajnie by było zobaczyć Mille w RE 5 a nawet w 6 .Fajnie jeśli zrobią ale trzeba poczekać do premiery Afterilfe no i w tedy się zobaczy ale nie mogę się doczekać.

ocenił(a) film na 8
ania821033

To prawda że jeśli nie powstaną kolejne części gry to wolał bym nie zdawać się na eksperymentalną twórczość Andersona mimo że do niego nic nie mam większość jego filmów to dobre produkcje jednak w 3 czułem już delikatny niesmak który zanikł po kolejnych obejrzeniach filmu. lecz jeśli powstaną kolejne części gry i filmu to nie widzę przeszkód;)
A co Wy chcieli byście zobaczyć w kolejnych częściach filmu daj panie Andersonie:D ale takie wiecie...
... konkrety nie jakieś tam szczeniackie wymysły !!!Dziecineo zabierać stąd swoje zmienne IP!!!

ocenił(a) film na 6
boyve5013

podobno że zrezygnowali z Resident Evil 6 chodzi o grę .

ocenił(a) film na 10
boyve5013

ja czytalam ze powstanie okolo 7 czesci gry i filmu ale nie wiem czy to prawda

ocenił(a) film na 6
Jill Valentine

to się okaże ;D

ocenił(a) film na 10
Jill02

tak oby powstalo jak najwiecej czesci RE.

ocenił(a) film na 10
Jill Valentine

ile części będzie to się przekonamy po końcówce z 4 i Anderson mowił że to nowa trylogia więc chyba 6 ma na myśli

ocenił(a) film na 10
ania821033

Pewnie tak ciekawe co będzie siedziało w pozostałych częściach jeśli powstaną

ocenił(a) film na 4
Jill Valentine

tak mi też sie podobra bardzo resident nich powstanie jak najwiecej czesci :P

ocenił(a) film na 10
pawlik211211

jeszcze tylko 18 dni !

ocenił(a) film na 8
ania821033

He he Ty nie możesz przeżyć tych kilkunastu dni a ja zaczynałem odliczać na opisie GG krótko po tym jak Residenta 4 wprowadzili na film-web wtedy to było jakieś 370-380 dni i odliczałem tak do ~140 a potem to mnie znajomki zjechali że nie mam ambitniejszych opisów:D

ocenił(a) film na 10
boyve5013

Jeszcze 16. Chciało Ci się tak odliczać???

ocenił(a) film na 8
AliceJ

w ostatni rok tej dziadowskiej polskiej edukacji każde inne zajęcie jest lepsze :D

ocenił(a) film na 1
Jill Valentine

No jakoś, kurde, nie mogę;P Sprofanowali moją ukochaną grę, zbrukali ją i skalali , a ja mam siedzieć cicho? NIGDY!

None200

jeszcze 8 części powstanie, z tym że z Millą jeszcze tylko dwie :)

ocenił(a) film na 10
impaler1

A potem kto będzie występował w roli Alice

ocenił(a) film na 1
Jill Valentine

Arnold Szwajceneger.

ocenił(a) film na 10
BelzeBoobies

Moze Sylvester Stallone

ocenił(a) film na 10
impaler1

Skąd wiesz? I dlaczego 2 z Millą? Skąd masz takie źródła?

ocenił(a) film na 10
ania821033

Coś mi sie nie wydaję, aby była to prawda....

ocenił(a) film na 10
AliceJ

Mi tez bo kto by zagrał zamiast Milli .

ocenił(a) film na 5
Jill Valentine

Albo ją przegapiłam, albo jej nie ma czyli... CZY W CZWÓRCE GRA SIENNA GUILLORY????

ocenił(a) film na 10
I_am_a_Bad_Girl

Tak wraca jako Jill Valentine.

ocenił(a) film na 6
Jill Valentine

Będzie piątka - Resident Evil Begins ale dopiero w 2013 roku