Film sie nie udal
Dlaczego tak twierdze??? Oto argumenty
1.Zle dobrane role (Chris Wygladal zupelnie inaczej)
2.Film nie wnosi nic do serii.
3.Niekonczaca sie amunicja w 6-strzalowych rewolwerach
4.Mimo utraty mocy Alice zjechala na linie, zrobila koziolki i nie zabil jej taki wygibas. Normalny czlowiek mlglby sobie zlamac kark lub inne kosci lub zostac sparalizowanym.
5.Czemu glowy psow sie rozdzielaly, jesli Wirusy pobudzaly mozg (ktorego nie mialy, bo byly tam zeby)
6.Jakim cudem Alice przezyla Zderzenie samolotu na poczatku filmu, jesli nie miala zadnych mocy. POwinno ja zmiazdzyc lub polamac.
7. Dziwne zakonczenie... Ciekawe jak 3 uzbrojonych ludzi poradzi sobie z cala armia Zolnierzy Umbrella (u Alice wlacza sie moce???)
8.Brak Jill Valentine (totalna ignorancja postaci)
9.Bardzo przewidywalne zabijanie ocalalych (kat zamiast jebnac Alice lub Claire zaczal od ping-ponga)
10. Po co ten West przezyl, jak i tak sobie nie doplynie do tej lodzi Arcadia (chyba tylko po to, by pokazac te scene z samolotami)
11.Dziewczyna z Tokio. Stala sie cichym Zombie (w RE Apokalipsa podczas zmiany zachodzily drgawki, lub zmiana zachodzila podczas smierci) Ogolnie wyglad sie zmienial i agresja byla nieopisana wobec kazdego, a nie tylko faceta, ktory sie spojrzal na nia.
12. Po tak dlugim czasie miasto cale bylo w dymie (musialo jeszcze plonac) mimo, ze w poprzedniej czesci bylo pustkowie. Ile moze sie miasto palic, 3 lata???
13.Jak Alice z Japonii dostala sie na Alaske??? Watpie, by takie samoloty mialy tak duzy zasieg, chyba ze przez rosje. Mimo wszystko nawet zadrapania nie miala po tych katastrofach.
14.Czemu klony Alice nie pomogly jej w LA??? Byly ich setki w okolicach Las Vegas... czyli mialy blizej niz do Japonii.
15.Po wybuchu bomby na dachu powinna lina sie tez rozwalic.
16.Wydawalo mi sie, ze Westkler przezyl bo byl spadochron, choc jemu i to nie potrzebne (ale moze nie lubi bolu). Ale jak mogl caly spadochron sie nie rozwalic od takiej eksplozji???
17.Alice pieknie manerwuje na linie, mimo, ze jest to niemozliwe
18.Jak Zombie wykopaly taki tunel, U nich raczej jest brak inteligencji, by wymyslic cos takiego jak podkop.Oni nawet skakali z wiezowca za Alice. Takie glupie byly...
19. Czemu nagle zaczely wszystkie biegac, jak wczesniej byly powolne
Ogolnie film oceniam na 5
10 za efekty
1 za fabule
jak kazda inteligentna jednostka bardziej cenie fabule od wygibasow 3D
Super, kolejna totalnie bezsensowna analiza (powielona bezcelowo w kilku tematach) :/
@maniekboy
Gdybym nie miał nic lepszego do roboty to nym napisał odpowiedź na tą twoją 'słuszną' analizę, ale na prawdę szkoda zachodu
@Ziko81
Nikt cię nie zmusza do oglądania ;)
Popieram!!!! Fabuła może jakoś super nie zachwyca i są pewne niedociągnięcia ALE TO JEST FILM a nie rzeczywistość. Moim zdaniem efekty super.
Popieram. Górę wzięły efekty i nabijanie widza w butelkę, tak by wydał siano a oni sobie zarobili i stworzyli kolejny badziew.
Film jest ok. Szkoda tylko, że trzeba jeszcze trochę poczekać na rewolucje kina 3D bo to co teraz jest, satysfakcjonuje mnie w 30-40%
Jak dla mnie to właśnie dzięki 3d i widokowi Mili na ekranie mogę dać 5/10.Gdyby nie to to dałbym 3,bo film był słabiutki i ratują go jeszcze efekty i muzyka.SPOILER wejście Millera też bym zaliczył na plus.Rozbawiło mnie to niesamowicie jak zobaczyłem go w tej klatce :) SPOILER .
Bo się zbyt napalacie, czekacie na nie wiem co, a potem bum! rozczarowanie! Mam tak z każdym filmem na który czekam :/ a na RE wcale nie miałam zamiaru iść, ale koleżanka mnie namówiła, a że się nudziłam, to poszłam i NIE ŻAŁUJĘ! Dlaczego? Muzyka wgniotła mnie w fotel, efekty również, 3d to 3d, chętnie obejrzałabym jeszcze raz, ale w 2d, też mnie na początku denerwowały niekończące się naboje, ale potem postanowiłam uznać, że Alice gra na cheatach... Bo w każdej części Alice robi rzeczy niemożliwe. Ten film z ZASADY ma być przesadzony. No kurde, każdy film, w którym zombie zjadają ocalałych, jest przesadzony -.- A Scofield w więzieniu z tekstem "Mogę nas stąd wyrwać" tak mnie rozbawił, że prawie się sturlałam kilka rzędów do przodu... :P Następnym razem nie róbcie sobie nadziei, że z Residenta zrobią ambitne kino... To tak jak Cranka (Adrenalinę) obwinić za to, że ma za dużo przemocy i przekleństw... Jak w tym filmie o to chodzi -.-
Ja idąc na ten film oczekiwałem że będzie trochę gorszy od poprzednich części. W konsekwencji nie był trochę gorszy, a dużo gorszy. Oprócz efektów i muzyki, ten film nie ma nic do zaoferowania.
Ja się nie napaliłem.Wiedziałem,że idę na siekaninę i otrzymałem to co chciałem. Dlatego właśnie,że to była siekanina z paroma fajnymi momentami to dlatego daje 5,a nie wyżej.Wiedziałem,że to nie będzie film wysokich lotów i pewnie gdyby nie Mila to bym się nie wybrał na to do kina.
ale kto sobie robił nadzieję na ambitne kino? obejrzałam poprzednie części i wiedziałam z grubsza czego się spodziewać. Rozczarowało mnie 3d, którego osobiście nie trawię i sposób budowania fabuły, która mnie zwyczajnie znudziła (w poprzednich częściach tak się działo)
Nie sądzę też żeby zbytnie napalanie się, jak to ujęłaś, na jakikolwiek film było czymś niewłaściwym, bo w wielu przypadkach człowiek wychodzi z kina z satysfakcją, że czekał, czytał/grał, wydał i obejrzał
najbardziej wkurwiającą rzeczą jest szukanie realizmu w filmach dlatego większość twoich punktów jest bez sensu tyle w temacie
Ten film jest tak słaby, że żałuję pójścia do kina, straconego czasu i pieniędzy. Idiotyzmy są nagromadzone w strasznej ilości. Głowa zaczyna boleć, trzeba wyłączyć myślenie i gapić się na efekty. Poza tym co to za zombie horror, w którym prawie nie ma zombie? Stwory w Afterlife niczym nie przypominają tych z poprzednich części. Lubie tego typu filmy, trzeba naprawdę spaprać sprawę żebym był niezadowolony.
Jak dla mnie ten film to jeden wielki efekt specjalny, równie dobrze można pójść do kina i oglądnąć sobie 2h trailerów 3D. Fabuła 0 a może nawet mniej niż zero, bo jakoś jej nie dostrzegłem... wiem wiem zaraz mnie ktoś zjedzie ze nie o fabule chodzi w tym filmie ale najpierw zobaczcie sobie RE 1 i porównajcie... ta cześć to jeden wielki absurd w którym nie wiadomo o co do końca chodzi niema jakiejkolwiek spójności która można nazwać fabula, to porostu zlepek efektów specjalnych i na sile nakręcony film po to aby pobawić się w 3D i zarobić trochę kasy na graczach i fanach efekciarskich filmów... przyznaje ze jedyny powód dla którego na niego poszedłem to zobaczyć Mille Jovovich w 3D hehe... fanom 1 części szczerze odradzam, szkoda kasy naprawdę:P