6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68905
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Z odcinka na odcinek coraz gorzej,
jedynka naprawdę trzymała w napięciu,
dwójka była w miarę sensowną kontynuacją i również czuło się klimat.
Trójka i Czwórka zrypane do potęgi 0 klimatu, nic już nas nie zaskoczy.

ocenił(a) film na 5
dzordzan

SPOILER!
nie będę się kłócił ale myślę, że w ogólnym rozrachunku jedynka i trójka wypadają najlepiej. jak dla mnie dwójka jest efekciarska w bardzo tani sposób, a do tego skopano postać Nemesisa. fakt, że przedstawiono tam logiczną kolej wydarzeń i w znacznie większym stopniu nawiązywała do gry.
PS. co do RE: Afterlife: a) kim był ten sku*wiel z olbrzymim toporem? jakaś zrzyna z Silent Hill (piramidogłowy)? b) czy tylko ja nie doczekałem się aż Wesker zamieni się wkońcu w jakieś megakozackie ohydstwo? :)

ocenił(a) film na 4
raphael1331

popieram, 1 nawet trzymał w napięciu 3 dobra akcja 2 dno 4 bardzo dziwna i bez klimatu

a ten "sku*wiel z olbrzymim toporem" to kat zerżnięty żywcem z pierwszego levelu RE5 i wepchnięty tam na siłę i bez sensu - byleby był efekt

użytkownik usunięty
draconpost

Zgadzam się pierwsza część nawet mi się podobała, druga część to było żenujące kiczowisko, trójka mogła być, takie coś a la Mad Max, czwórka powrót do tego co było w dwójce straszna kpina. Rodzi się tylko jedno pytanie dla kogo oni to robią?

ocenił(a) film na 6
dzordzan

Moim zdaniem gdyby reżyser powinien z gry tylko trochę zaczęrpnąć, a nie żywna kopia, bo jako film nigdy to się nie sprawdzi. Chyba nie ma zabronione, że jak zrobi inaczej to go zliczują.

ocenił(a) film na 5
dzordzan

pisząc bez ironii to masz na prawdę ciekawy punkt widzenia. wg mnie to co prezentuje gra RE (każda) nadaje się idealnie na amerykański horror s-f. dlatego też bardzo dziwią mnie wszelkie udziwnienia pojawiające się w filmie.

ocenił(a) film na 2
raphael1331

Kocham moment, w którym Miller mówi "What next?" hahahahahah, uśmiałem się tak jak przy wiekszości scen.
Moja odpowiedź do Miller'a? "Kolejna komercyjna, bez logiki lecz z fajerwerkami część, która zadowoli masy"
Dałem 2/10 bo czasem się uśmiałem :D

ocenił(a) film na 2
Vigilante

Dobry moment tez jak Miller łapie okulary Weskera. hahaha po co pytam :D

ocenił(a) film na 7
dzordzan

Eh ta część niestety jest najgorsza, jedynka była najlepsza, 2 i 3 też jeszcze trzymały poziom ale gdy oglądam 4 mam wrażenie ,że to jest zupełnie inny film, miejmy nadzieje , że 5 będzie lepsza i nie będzie naszprycowana efektami specjalnymi po brzegi i technologią 3D

ocenił(a) film na 7
electrix18

A ostatnie sceny walki eh szkoda gadać Albert Wesker ze świecącymi oczyma? żenada i te sceny niczym z Matrixa i latające okularki żal.pl
Idąc do kina spodziewałem się czegoś innego i niestety trochę się zawiodłem ale tłumacze sobie to tak, że zawsze mogło być gorzej ^ ^
Natomiast dużym plusem ( jak dla mnie) jest muzyka , która bardzo przypadła mi do gustu no i znalazło by się też kilka fajnych scen np ta na dachu gdy zombiaki rzucają się z budynku w ,,pogoni" za Alice epicka scena :D

ocenił(a) film na 6
electrix18

Czerwone oczka? RE:5 gra
Matrix? RE:5 gra
Film za dużo czerpie z gry przez co 4 to gniot.
Uważasz że to zły film? Polecam Rec3. Obejrzysz to uznasz Afterlife za arcydzieło :D

ocenił(a) film na 8
dzordzan

Najlepsza część !!!

ocenił(a) film na 10
TERMINATOR2

Wszystkie części były świetne i ta także!! My name is Alice and kick your zombie ass if you disagree!!

chelseasoldier1905

Jak dla mnie to ta cześć bardzo słaba i zgodzę się z autorem tematu że jedynka była najlepsza późniejsze serię coraz gorzej wypadają.

ocenił(a) film na 10
HOTA

Szczerze to według mnie najlepsza była cześć trzecia o nazwie Zagłada ;)

chelseasoldier1905

Witam.
Na wstępie zaznaczę, że nie oglądałem pierwszych ~5min filmu, może 7-8~, obejrzę jutro, ale ta część wg. mnie była średnia (naciągane 6/10) ze względu na Mille + sentyment do poprzednich części..
To tak co mi się bardzo nie spodobało w tym filmie to końcówka!
(SPOILER)
http://www.youtube.com/watch?v=ycXgJ2lDT7s
Wytłumaczcie mi proszę :> jakim cudem pan super Wesker
Super szybki człek unikający kul, wszystkich ciosów itd..daje się zabić od zwykłego strzału od Alice?
I nie chodzi mi tu z jakiej broni został zabity, tylko w jaki sposób!!!
koleś jest nie do pokonania a nagle chcę "zjeść" sexowną Alice, ona dostaję giwerę a on nie umie zrobić uniku, mimo tego, że 30sek wcześniej unikał kul.. eh wg. mnie żenada, przecież powinien ich walnąć wszystkich po 1 super ciosie, łącznie z Alice, podejść do niej i ją zjeść.. końcówka spaprana straaasznie po prostu, dla mnie to nie jest do ogarnięcia Sory :E
Mógłbym się doczepić też do tego potwora z młotem.. (Spoiler)
Stoi za bramą napieprza z młotka, strzelają mu w głowę - nawet nie drgnął..
Tamta przeleciała pod nogami strzeliła raz z większego kalibra i padł (tak na chwilę, wiem..) ale sam fakt, że padł po 1 strzale w bodajże tors, a wcześniej cały magazynek w głowe mu nic kompletnie nie zrobił? hm
Muszę obejrzeć ten film jeszcze raz, zwłaszcza że nie widziałem początku... ale jest się do czego przyczepić, razi w oczy po prostu...
p.s
jak to było w tym samolocie?
ALice miała jeszcze przez chwile super moce? bo po wypadku wyszła bez szwanku?
Też mi chyba umknęło jak byłem w toalecie (Niestety na hbo nie było reklam :E)