PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68859
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Naprawde film godny polecenia. Rozrywka na wysokim poziomie !!

ocenił(a) film na 4
maciejusss

Nie wiem co bierzesz ale radzę przestać.

ocenił(a) film na 1
maciejusss

Tajfuna juz nie mozna kupic, wiec po czym taka jazde masz ? Chetnie bym zapodal.

ocenił(a) film na 10
FilmowyWeb

ALe cepy !

maciejusss

przykładam się do opinii najgorsza część residenta
według mnie producenci ciągną temat tak długo ile da się jeszcze wytrzepać kasy z ludzi.
Tendencyjny film ze wstawkami matrixa, bez dwóch zdań śmieszny pod każdym względem irracjonalny i pretensjonalny jeśli chodzi o przebieg filmu.Liczyłem na coś lepszego ale jak widać im dalej tym gorzej. Słabe wykonanie pod każdym względem ani to kino akcji ani horror ani sf , sam już nie wiem wszystko potrochu z każdego i w sumie wyszedł kogel mogel

ocenił(a) film na 5
maciejusss

wymiata chyba gowno z dupy,za przeproszeniem. Szkoda czasu i pieniedzy.

ocenił(a) film na 10
maciejusss

Mi się równiez podobał ;)

AliceJ

Ta część była lepsza od 3 ... jedyny plus i pare tam scen. Akurat odświeżyłem sobie film i uważam że Wesker jednak przeżył :)

ocenił(a) film na 6
maciejusss

W kwestii wymiatania tego filmu to się akurat nie zgodzę. Jest on lepszy od 3 ale wcale nie jest najlepsza częścią. Jeden z plusów to ciekawa scena z "młotomanem" oraz muzyka. Twórcy RE zbyt bardzo z każdą częścią dążą do zrobienia filmu Sci-Fi niżeli horroru. Przypomnijcie sobie 2 pierwsze części i sposób nakręcenia i fabułę a zrozumiecie o co mi chodzi.

ocenił(a) film na 3
maciejusss

zdecydowanie najsłabsza część. zawiodłem się totalnie. dla mnie wyglądało to jak niskobudżetowe kino. można wymieniać niedociągnięcia strony technicznej, ale jest tego tak dużo że szkoda czasu. tej części do 3 nie ma nawet co porównywać, a 1 i 2 to już inna galaktyka. mam nadzieję że w 5 poprawią się a nie znów postawią na tanie 3D. jednym słowem GNIOT. nie polecam chociaż wiem że fani serii i tak oglądną:) daję 3/10 tylko dlatego że mam sentyment do RE

ocenił(a) film na 6
maciejusss

Możemy sobie porozmawiać jakie ten film miał braki fabularne, że był zrobiony tylko dla efektów, niektórzy mogą sobie na nim poużywać, poobrzucać obelgami a i tak nie zmieni to faktu, że Afterlife kupiło widzów efektami 3d wygarnęło im z kieszeni kasę, co prawda nie są to oficjalne dane tylko wikipedia ale z tego co widzę to do tej pory najbardziej dochodowa część z całej serii i tylko czekać jak za dwa lata do kin wejdzie piąta część.

ocenił(a) film na 2
reese

Ten Resident wymiata,w którym miejscu,może cos przeoczyłem?A rozumu tobie nie wymiotło podczas ogladania tego filmu?

ocenił(a) film na 6
aronn

Nigdy nie załapie jak to jest, że jak ktoś ma inne zdanie niż reszta to trzeba go obrzucić obelgami. Zlinczujmy go bo mu się podobało. No proszę Cię. Mi akurat się średnio podobało ale jak wychodziłem z kina to wielu ludzi było zadowolonych z seansu. Każde kino skierowane jest do kogoś innego coś się komuś podoba a innemu nie. Po co zaraz z tego taki problem robić.

ocenił(a) film na 4
reese

czy ja widziałem ten sam film, bo żadnego wysokiego poziomu tam nie było poza budynkiem gdzie siedzieli przez prawie cały film

maciejusss

Trójka miała "falloutowo-madmaxowy" klimat. Afterlife nie był podobny ani do madmaxa, ani do residenta (pierwszej i drugiej części). Film był nudny i skrajnie przewidywalny. Kolejny z serii "zabili go i uciekł"(w tym wypadku główny czarny charakter i Luther). Amunicja, zombiaki, które trzeba zabić trzy razy i umierający co klika minut bohaterowie. Może wyznawcy Rodrigeza mnie wyklną, ale trochę mi się to kojarzy z Planet Terror.

Lygrys

nie wyklną ;)

ocenił(a) film na 10
Lygrys

Jeśli dobrze zrozumiałam twoja wypowiedź to Luther według Ciebie zginął? On przeżył. Pod koniec jest pokazane jak wychodzi z kanałów.