ja jestem fanem czesci gier 1-3 oraz Gun Survivor, ktory nawet niezle odstresowywuje...
Jak moim zdaniem powinno to wygladac...
jakbym robili od nowa cala serie to:
1 czesc
akcja sie działa w posiadłosci (jak w pierwszej czesci gry) i w jej podziemiach.
dowiadujemy sie o korporacji Umbrella i o jej eksperymentach.
głowni bochaterowie Chris i Jill... Wirus zostaje opanowany... poczatkowo
głowny przeciwnik LICKER
2 czesc.
akcja przenosi sie na przedmiescia Racoon City. Powiedzmy, ze do jakies fabryki Umbrella Corp. Jednostki specjalne planuja wkroczyc do fabryki w celu zbadania sprawy z czesci pierwszej.
Korporacja widzac zagrozenie, stara sie zniszczyc wszystkie dowody, ktore by mialy zwiazek z wirusem-T.
Z powodu pospiechu wirus sie uwalnia i zabija wszyskich pracownikow oraz okoliczna ludnosc (zombie ktorzy sie uwlonili).
Bochaterowie Chris, Jill, Claire, Leon (Mozna jeszcze dodac kilku drugoplanowych, ale tylko ta czworka przezyje)
Przeciwnik: zmutowany dokror z 2 cz. gry (na sile mozna doktora Ashforda wcisnac)Akcja finału - podziemne laboratoria na skraju miasta Racoon
3. czesc
Akcja dzieje sie w Racoon. Bohaterowie rostali rozkazy niezwlocznego stawienia sie w celu opanowania zamieszek ulicznych, jak sie pozniej okazuje, to zombie opanowaly miasto.
Chris, Jill, Claire, Leon staraja sie uciec z miasta nie widzac szansy na opanowanie tego balaganu, pomaga im w tym najemnik Carlos i Mikhail ktorzy dzialaja na zlecenie Umbrella, Nicholai (jich kompan) stara sie go powstrzumac tak jak reszte bochaterow.
Ciezko ranny Mikhail ginie w tramwaju wysadzajac sie, by ratowac reszte.
Umbrella stara sie zniszyczyc członkow S.T.A.R.S za pomaca monstrum zwanego Nemesis.
Walka by sie odbyla z nim ok 3 razy. tak jak w gre by sie go stopniowo niszyczlo.
Ostatnia walka przy dzieje smiglowcu na lotnisku wojskowym, gdzie Umbrella uzbrajala armie... Zniszczony Nemesis wyskakuje spod ziemi atakujac bohaterow. Uciekaja przed nim i odlatuja zostawiajac go przy zyciu.
Oddalaja sie od miasta, na ktore zostaje zrzucona bomba atomowa
Bohaterowie uciekaja i dalsze ich losy nie sa nam blizej znane...
Tak by wygladala moja trylogia
Szajsowate są filmy na podstawie gier! Tylko Final Fantasy: Advent Children się udał oraz renderowany Resident Evil! Ale już filmy z obsadami aktorskimi to tragedie!
Dla mnie to ta twoja trylogia to wszystko ściągnięte z gry żywcem. Mi się podoba jak jest . Ale to moje zdanie
No ale jak już robią film na podstawie gry to powinni się jej nieco bardziej trzymać. Nic nie mam do aktorki Milli Jovovich, ale postać Alice kompletnie nie pasuje do tej serii i nikt mi nie wmówi że ona w tym filmie jest potrzebna. Jak się tak ogląda trailera Resident Evil: Afterlife to ma się wrażenie że Anderson chce odsunąć fabułę na drugi plan i naszpikować film efektami specjalnymi, które w ogóle powinny być zbędne bo coś, co nosi tytuł Resident Evil powinno zachwycać klimatem a nie efektami.
A ja ap ropo Residenta mam 2 pytania. Wszyscy twierdzą że film powinien bardziej być upodobniony do gry jednak,
1) Czy Anderson uzyskał licencje na stworzenie filmu na podstawie gry bo jeśli nie to w takim wypadku czy mógł lepiej rozwiązać tą sprawę? I czy firma Screen Games której logo wyświetlane na wstępie każdej części filmu jest faktyczną firmą która wyprodukowała grę?
2) Jak najlepiej zachęcić potencjalnego widza do filmu? Efektami czy próbą wprowadzenia widza w klimat gry w trailerze mającym niespełna 45sek.?
Tak, wiem...
...są to 4 pytania. a jednak mam nadzieje ze tak czy inaczej dają sporo do myślenia;)
No i dobrze że nie jest na podstawie gry no bo jak wyszła pierwsza część nie każdy wiedział ze jest gra . co ogląda a potem gra w grę i myśli sobie przecież to to samo to po co wogle robić film taki jak gra w sesie że wszystko jak w grze? Wszyscy maniacy gier RE domagają się od nowa wszystko jak w grze a ja się pytam po co skora macie taką grę i po co oglądać to samo!!!!!!!???? Anderson dobrze zrobił że nie patrzył na grę.
Przecież nikt tutaj nie chce żeby w filmie i grze było to samo, bo to nie miałoby najmniejszego sensu. Raczej chodzi mi tutaj ogólnie o utrzymanie klimatu gry, którego w filmie niestety nie ma za grosz. Kto widział RE: Degeneration to wie o jaki klimat mi chodzi. A czy Anderson uzyskał licencje? No coś musiał uzyskać pewnie bo inaczej nie miałby prawa nazywać filmu tytułem, który wszystkim jednoznacznie kojarzy się z grą.
Ania... ty jakas glupia jestes... nie masz pojecia o grze a zachwycasz sie milla.
ona jest zbedna w tym filmie. powinni dac postac Leonaa nie jakas Alice z dupy wyjeta
Nie chcę się sprzeczać każdy ma inny gust ja wole Alice ty wolisz Leona ale Leon ma już swoją rolę w grze.A masz zamiar rozmawiać o grze to może konto sobie załóż na jakiejś stronie o grach.My tu rozmawiamy o filmach i filmie nie ma Leona tylko jest Alice. I nie zmienisz tego.
Dobrze powiedziane ania821033. Filmweb jest po to, aby rozmawiać o filmach, a nie o grach.
Ale skoro film jest na podstawie gry to jest wręcz wskazane żeby te dwa działa porównać.
Ha ha ha i znów to napisze ha ha ha "Nie kręci mnie oglądanie dokładnie tego samego co widziałem w grze na PSX (PSOne), PS2 czy PC jeśli tak by było looknoł bym na kreskówkę(...). (...)I może i jestem zagorzałym obrońcą, ale na pewno nie krzyża (mam swoje powody) i jak chcesz komentować gry to f**k off on gry-online (to nie reklama żadnego portalu;) sorki moderzy;P) i tam wypisuj swoje wypociny o grze!;) Pozdro dla fanów filmu RE All parts;)!!!
>>Punisher6186>> Nie czepiam się ale nie pisze się działa tylko dzieła ;)
>>maniekboy>> Nie obrażaj innych userów bo za to mogą skasować Twojego posta lub spotka Ciebie coś gorszego;)
Punisher6186
Niestety konwersacja z ,,taboretami" ( fanami Alice) jest bezcelowa - jakbyś rzucał przysłowiowym grochem o ścianę... Spójrz na ostatni komentarz użytkownika boyve5013 - ,,Ha ha ha i znów to napisze ha ha ha...
Nasz taboret czyli boyve5013 nie potrafi odróżnić kreskówki od animacji... ( Chodzi o RE: Degeneration)
,,I może i jestem zagorzałym obrońcą, ale na pewno nie krzyża (mam swoje powody)" - dziecko nie zrozumiało aluzji i wypisuje bzdury...
,,i jak chcesz komentować gry to f**k off on gry-online (to nie reklama żadnego portalu;) sorki moderzy;P) i tam wypisuj swoje wypociny o grze!;) " - Resident Evil to gra konsolowa, która została przeniesiona na duży ekran ( niestety z marnym skutkiem) i nikt a tym bardziej taki ćwok jak użytkownik boyve5013 nie będzie mi rozkazywał o czym oraz gdzie mam pisać komentarze.
Przepraszam za wulgarny styl wypowiedzi ale czasami ciężko sie powstrzymać.
No niestety zawsze będzie spór pomiędzy fanami gry a osobami które o prawdziwym Residencie nie mają zielonego pojęcia. W końcu skoro nadeszło pokolenie, kiedy każdy w kompie musi mieć co najmniej 4 giga ramu to kto pokusi się żeby pograć w te stare dobre RE1, RE2 i RE3 i dowiedzieć się o co naprawdę chodzi w serii...
Ramirez85 >> obraza użytkownika jest karalna na film-webie a za wulgarność mogą usunąć ten post. Sory ale Ty od pewnego czasu starasz się pokazać jaki to film jest Bee i wciskasz ten 'kit' każdemu kto wejdzie na to forum i założę się że dzięki takim userom jak Ty właśnie jest wiele osób które nie udzielają się na forum bo po co będą się kłócić z takim kolesiem słowo "kreskówka" nie użyłem tu przypadkowo...
Wiesz co to hiperbola? Jeśli nie to look do Googli, nie gryzą ;P. To właśnie była hiperbola;)
Panuj nad sobą i nie "Taboret" bo mam dwie nogi;) Mr. Pustostanie!
Powinienem teraz odbić ,,piłeczkę" i Ci ,,nawtykać" ale nie tędy droga.
Proponuje zawieszenie broni - nie ma sensu pisać komentarzy i obrzucać się w nich błotem........
Wybaczam i proszę o wybaczenie :)
Ale zdania o filmie nie zmienię :)
Noo!!!
Jestem pozytywnie zaskoczony! Napisze, chodziarz i tak byś nie uwierzył, ze miałem to skończyć w kolejnym swoim poście ale ok! jestem pod wrażeniem! Takich userow naprawdę brakuje na film-web'ie. Przeprosiny jak najbardziej przyjęte i tak samo ja przepraszam:) Masz plusa u mnie i domyślam się ze nie tylko
...Tak, wiem ten post nie wnosi nic do tematu ale myślę ze był potrzebny;)
To niech RE 6 jeśli wyjdzie powinien mieć jako główną bohaterkę ,o imieniu Alice która ma super moce i rozwala zombiele no to w tedy będzie miał prawo pisać o tym na filmweb
Japończycy nie są na tyle głupi żeby z Residenta zrobić coś takiego :) Tylko zawsze Amerykanie dodają swoje 3 grosze w postaci efektów specjalnych. Gdyby w RE6 pojawiła się postać Alice to straciłbym chyba cały swój szacunek do Capcomu. Jednak o nich jestem spokojny, nie zrobią mi tego :)
Dokładnie ale ja bym wcisnął od samego początku tam jeszcze Ade Wong i ta druga organizację Z Weskerem próbującym na mieszać mniej ni więcej tego się spodziewałem po Resident Evila a oni dali mi jakąś papkę której nie mogę przetrawić. Do części pierwszej mozna by dac motyw z odziałem Brawo ( jill była chyba w alpha nie ? juz mi się myli) który zaginął gdzieś w posiadłości, taki początek w którym coś atakuje komadosów a oni próbują jakoś to przeżyć, szybkie sceny przebłyski czegoś co ich atakuje kurcze to by było coś z RE a nie tylko tytuł ( chodź filmowy re 1 i genialny re 2 były super)