PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68818
3,8 18 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

syf dla bezmózgich,spragnionych tylko i wyłącznie rozrywki. klimatu w tym filmie jak na lekarstwo. ponadto zrzynka z silent hilla (monstrum z toporem dowodzący zombie) i matrixa (wesker miotający się przed kulami na lewo i prawo) z grą resident evil a szczególnie 1,2 czy 3-ecią częscia ów "film" ma niewiele wspólnego. zero napięcia,wykadrowanych miejsc które potęgowałyby wrażenia i przedewszystkim zombie,zwykły film akcji i PROFANACJA absolutnego hitu jakim była 1 czy 2 część gry.

ocenił(a) film na 10
warhammer

Tak tak, jeszcze świętokradztwo totalne ;)

Widzę, że w RE5 się nie grało bo Wesker 'miotający się przed kulami na lewo i prawo' czy 'monstrum z toporem dowodzący zombie' są żywcem wyjęci właśnie z RE5. W końcu na ekranie można było zobaczyć więcej elementów z gier, a ludzie dalej narzekają. Tak zgadza się, RE 1 i 2 to fajne gierki, ale Capcom postawił na akcję i takie też są nowe gry RE, jak i filmy (których scenariusze Capcom akceptuje). Więc jak widzisz twórcy RE nie mają problemu z 'profanowaniem' swojego dzieła. Więcej luzu. Miał być film akcji w 3D z elementami z RE5 i był, nawiązań do pierwszych części gry nie miało być i nie było ;)

ocenił(a) film na 1
LukC

Zapomniałeś tylko dodać, ze typ z siekiera z RE5 dziwnym trafem jest niemal identyczny z Piramidoglowym z Silent Hilla. Film jest tragiczny, ale gra chyba jeszcze gorsza. Zamiast klimatycznego horroru mamy odmóżdżającą strzelankę non stop bez jakichkolwiek zagadek,do tego tragiczna fabule z nieśmiertelnym Weskerem na którego już patrzeć nie mogę. Tytul gry powinien brzmiec Time Crisis dla ubogich, a nie Re5. Jak w tytule: PROFANACJA!

ocenił(a) film na 10
Debesciak

Zdajesz sobie sprawę, że ten 'niemal identyczny z Piramidoglowym z Silent Hilla' stworek pojawił się najpierw w RE:CV, a dopiero później w SH2 ;) Top dopiero Profanacja haha

Chyba w ogóle w RE5 nie grałeś, bo to właśnie jest "strzelanka" z "z nieśmiertelnym Weskerem" więc filmowi udało się nieźle emulować grę :P

ocenił(a) film na 1
Neo84

Tak jak napisałem wcześniej: RE5 to paszkwil nie mający nic wspólnego z pozostałymi częściami gry (grałem we wszystkie z wyjątkiem jedynki i gun survivorow), podobnie cala seria filmowa to nieporozumienie (nie oceniam japońskiego filmu animowanego, bo go nie widziałem). Gralem w piątkę i przyprawiała mnie o mdłości, do tego skaszaniono tak świetnych w RE4 Mercenaries. Doprawdy nie wiem o jakim stworku z code veronica mówisz, bo ja takowego nie kojarzę,może podasz jego nazwę/link???

ocenił(a) film na 4
Debesciak

Chodzi im o Steve'a zamienionego w potwora z toporem. Chociaż nie widziałem żeby w jakikolwiek sposób był podobny do Piramidogłowego z SH :]

ocenił(a) film na 1
Punisher6186

http://www.youtube.com/watch?v=sVKamUj0fuQ
Oto Steve: wielki, zielony, z pryszczami na plecach. Ma topór fakt..., rzeczywiście podobny ;P

ocenił(a) film na 6
warhammer

Ee jak ktoś chce się od czasu do czasu rozerwać to jest bezmózgiem? Współczuję takiego płaskiego spojrzenia na świat, musisz być bardzo zestresowanm człowiekiem.

użytkownik usunięty
warhammer

aż przykro się człowiekowi robi gdy czyta takie tematy. Motyw z "monstrum z toporem" był już wyjaśniany. Ale po co czytać dyskusję i się czegoś dowiedzieć, lepiej nowy temat założyć i bzdury pisać, prawda? Proponował bym ci wojenny młotku, kupić sobie jakiś lepszy komputer niż Pentium III, zagrać w inne części, poczytać inne tematy, może pooglądać inne filmy o tematyce zombie i wtedy dopiero się wypowiadać.

nie gralem bo 5-tka to dla mnie syf. jezeli w grze wesker miotal sie przed kulami to najwyrazniej tworcy musieli zerznac temat z matrixa albo innego max paynea. dla mnie wyglada to zalosnie i totalnie sztucznie. resident evil zawiera sie u mnie w 4 odslonach . reszta to nastawione na zysk gowna pozbawione jakiegokolwiek klimatu. beliar86 chyba sie z dupa miejscami zamieniles. filmy o zombie ? ja sie wychowalem na takich filmach, ogladales kiedykolwiek noc zywych trupow i klasyki romero ? watpie. patrzac na nick 86 jestes dzieciakiem ktory sral w pieluchy kiedy w 1990 powstal remake,nie mowiac o pierwowzorze czy swicie zywych trupow. jestem maniakiem horrorow z K L I M A T E M i enigmatyczna wciagajaca atmosfera ktorej w gownianym filmie akcji jakim jest resident evil : afterlife poprostu nie ma. powpierdalali w film rozne motywy ze wszystkich czesci,brak mu jakiejkolwiek wyrazistosci,postaciom tak samo. jak najlatwiej zarobic kase ? stworzyc na bazie nazwy gowniane kino dla malo wymagajacych w stylu uzytkownika reese i wszyscy beda zadowoleni. ja takie pseudo-filmiki skreslam na poczekaniu.

użytkownik usunięty
warhammer

Czyli nie grałeś w piątkę ale potrafisz ją ocenić? Czy mówiąc o 4 osłonach masz na myśli RE 1, 2, 3 i 4?
Twierdzisz, że oglądałeś Noc żywych trupów z '68 jak była w kinach? Szacun.
W wielu tematach pisałem już o tym jakie filmy o zombie oglądałem i jak na ich tle wypada RE Afterlife (trzeba by tylko te inne tematy poprzeglądać). Można też wejść na mój profil i nie tylko zobaczyć co oglądałem ale też jaką ocenę danemu filmowi wystawiłem. Podejrzewam jednak, że skoro masz już ponad 50 lat to nie jesteś drogi młotku zbyt dobrze obeznany z komputerami podrzucę więc link: http://www.filmweb.pl/user/beliar86/films#title=dead